Sustenabilitate
Navigheaza

Suntem în topul retailului modern, prin urmare suntem responsabili sa ne dezvoltăm cu grija față de oameni și comunități, față de mediul înconjurător, resurse, și întreaga societate, pentru noi și cei care vin după noi.

Un pas mai departe este platforma noastră de sustenabilitate care reflectă tot ceea ce facem mai bine astăzi, pas cu pas, pentru un viitor mai bun pentru noi toți.

Orice poate fi făcut mai bine, facem. Acolo unde contează:

Încurajăm o alimentație sănătoasă
detalii

În 2019, am lansat proiectul “Manânc corect, sunt mega sănătos”, o inițiativă educațională cu un obiectiv principal ambițios: să îi învețe pe copii, încă din primii ani de școală, ce înseamnă să manânce corect și echilibrat pentru un organism plin de energie și un stil de viață sănătos. Peste 20.000 de elevi din clasele pregătitoare și I – IV din 100 de școli din 7 orașe din țară au participat în primul an. Programul continua și în 2021.

Prevenim risipa alimentară
detalii

Din 2016, am demarat primul proiect prin care susținem cu alimente de bază persoane din medii defavorizate, alături de ONG-uri partenere. Proiectul se desfășoară deja în 106 magazine Mega Image din București, Cluj și Constanța. Mai mult, în 2019, am lansat o primă cantină socială pentru persoanele cu venituri mici. De asemenea, donăm constant, zilnic către 100 de beneficiari produse alimentare în cadrul Cantinei Sociale Parohia Costeasca, la care am contribuit și cu donații pentru utilare. În 2020, o noua cantină socială va fi susținută, în zona Ferentari.

Reducem consumul de plastic
detalii

Ne-am luat angajamentul să folosim plasticul cu măsură, să reutilizăm mai mult și să adoptăm soluții din materiale alternative. În 2019, am făcut deja pași importanți, prin schimbări în operațiunile noastre de logistică, prin reciclare, prin eliminarea produselor marcă proprie din plastic de unică folosință

Reducem impactul asupra mediului și climei
detalii

Suntem responsabili față de mediul înconjurător și avem grijă ca impactul pe care îl avem asupra naturii să fie cât mai mic. Suntem interesați de soluții concrete care ne pot ajuta să beneficiem cu toții de un mediu curat și sigur, de un aer mai puțin poluat și de un sol sănătos.