Climate Hub
Climate Hub

Bine ați venit la hub-ul nostru climatic!

La nivel mondial, industria alimentară înregistrează un procent semnificativ al gazelor cu efect de seră, nocive pentru mediul înconjurător. Aceasta este o responsabilitate majoră, dar în același timp ne oferă oportunitatea de a îmbunătăți acest procent și de a lucra împreună pentru un mediu înconjurător mai curat. Ahold Delhaize și-a propus să adopte un rol ambițios și tangibil în tranziția către o planetă sustenabilă. Ca parte a inițiativei Science Based Target SBT (Obiective bazate pe știință), Ahold Delhaize își propune săreducă emisiile de carbon din lanțul său de aprovizionare cu 37% până în 2030, comparativ cu 2020. În acest context, așteptăm cu nerăbdare să lucrăm cu toți furnizorii noștri pentru a raporta anual progresul în atingerea acestui obiectiv comun.

Solicităm tuturor furnizorilor noștri să:

  1. Raporteze către Mega Image emisiile proprii de carbon Scope 1-2-3 aferente anului 2022 și planurile de reducere a emisiilor până la 15 decembrie 2023. Acesta va deveni un proces anual, în care furnizorii raportează emisiile de carbon pentru anterior, având data de 30 iunie ca termen anual.
  • Furnizorii de marcă A sunt invitați să raporteze prin intermediul platformei CDP, benchmark internațional de mediu.
  • Furnizorii de mărci private vor trebui să raporteze prin intermediul platformei de raportare ImpactBuying.

De unde să începi?

Am creat acest website pentru a ghida următorii pași ai furnizorilor noștri. În ansamblu, există trei domenii de acțiune, precum amprenta de carbon, stabilirea obiectivelor climatice și raportarea climatică.

Vă rugăm să folosiți următoarele întrebări ajutătoare pentru a naviga în hub-ul nostru climatic.

1. A aderat organizația dumneavoastră la inițiativa Science Based Targets?

2. Organizația dvs. a calculat emisiile pentru Scope 1-2 și Scope 3?

  • “Da, am calculat". În acest caz, vă rugăm să urmați instrucțiunile din raportarea de mediu.
  • “Nu, nu încă”. În acest caz, urmați pașii de la 1 la 4 (și mai târziu, pașii de la 5 la 7) din amprenta de carbon.