• Livrăm produsele oriunde în țară
  • Mașini frigorifice pentru transportul produselor fresh
  • Alegem cu grijă cele mai bune produse
  • Cea mai variată gamă de produse din Mega
  • Avem magazinul online deschis 24/7
  • Quick shop
  • Liste  
: Pentru București este disponibilă Livrarea Rapidă din aplicația Mega Image  

In 2017, am inceput sa ne implicam in sustinerea unei cauze extrem de importante in Romania: nevoia de sange pentru bolnavii din spitale, aflati in situatii critice. Am intrat astfel pe traseul donatorului de sange si am lansat campanii de informare si proiecte concrete: de la activitati de donare de sange in randul colegilor nostri, la campanii de comunicare in magazine, sustinerea donatorilor cu produse sanatoase si amplasarea unor colecte mobile in zona magazinelor noastre din Bucuresti, Cluj si Timisoara. In plus, in 2018 si 2019 am sustinut centrele de transfuzii din Bucuresti si din tara cu donatii pentru modernizare si investitii in optimizarea procesului de recoltare si prelucrare a sangelui. Stim ca este nevoie permanenta de sange pentru transfuzii, stim cat de importanta este donarea de sange si ne-am propus sa o sustinem printr-un angajament pe termen lung. Sangele nu se cumpara, se doneaza!

Ziua Mondiala a Donatorului de Sange

In fiecare an, la data de 14 iunie, se celebreaza, in intreaga lume, Ziua Mondiala a Donatorului de Sange, in semn de multumire pentru donatorii de sange care salveaza milioane de vieti prin gestul lor voluntar.

Incepand cu 14 iunie 2017, suntem dedicati cauzei de a creste numarul de donatori de sange alaturi de Institutul National de Hematologie Transfuzionala Bucuresti. 

Pentru ca stim cat este de important sa avem mereu donatori lansam o campanie dedicata de lunga durata in care vom avea actiuni concrete de sustinere a acestei cauze, dar si o comunicare constanta in magazinele Mega si catre comunitatile noastre. Citeste mai departe si afla ce poti face sa devii donator.

 
Înainte de a alege ziua în care vrei să donezi sânge, consultă programul Centrului de Transfuzie din orașul tău!
 

Lista centrelor de transfuzii din tara

Mega ti-a pregatit ghidul donatorului
Citeste ghidul complet

Cum sa te pregatesti inainte de a dona sange?


Mananca un mic-dejun usor, fara grasimi, care poate include produse de panificatie, cereale, lactate, sendvisuri. Consuma lichide fara cafeina sau alcool, cum ar fi apa sau ceai indulcit. Este foarte important sa fii odihnit(a), deci dormi bine in noaptea de dinaintea donarii.

Cum te refaci dupa ce ai donat sange?


Dupa ce ai donat, hidrateaza-te si consuma alimente bogate in fier. Si nu in ultimul rand, bucura-te de faptul ca ai salvat viata cuiva prin gestul tau! Este recomandat sa asiguri un aport de fier, consumand alimente ca peste, carne rosie, carne de pui, spanac, sfecla rosie, rodii, cereal cu adaos de fier, stafide sau fructe goji.

Adauga in lista
Momentan nu ai o lista de cumparaturi creata. Apasa pe butonul de mai jos pentru a crea una.
Acest produs se afla deja in aceasta lista.
Produs adaugat in lista