SustenabilitateDonează sânge și poți salva până la trei vieți!
Navigheaza

Donează sânge și poți salva până la trei vieți!

În 2017, am început să ne implicăm în susținerea unei cauze extrem de importante în România: nevoia de sânge pentru bolnavii din spitale, aflați în situații critice. Am intrat astfel pe traseul donatorului de sânge și am lansat campanii de informare și proiecte concrete: de la activități de donare de sânge în rândul colegilor noștri, la campanii de comunicare în magazine, susținerea donatorilor cu produse sănătoase și amplasarea unor colecte mobile în zona magazinelor noastre din București, Cluj și Timișoara.

În plus, în 2018 și 2019 am susținut centrele de transfuzii din București și din țară cu donații pentru modernizare și investiții în optimizarea procesului de recoltare și prelucrare a sângelui.

Știm ca este nevoie permanentă de sânge pentru transfuzii, știm cât de importantă este donarea de sânge și ne-am propus să o susținem printr-un angajament pe termen lung. Sângele nu se cumpără, se donează!

Ziua Mondială a Donatorului de Sânge

Conform datelor înregistrate de Institutului Național de Hematologie Transfuzională, în anul 2020, în România, media donatorilor de sânge era de doar 2,43% din totalul populației eligibile. În București, cantitatea de sânge colectată în cadrul Centrului de Transfuzie Sanguină a scăzut în acest an cu 20% față de anul trecut.

Astfel, anul acesta Mega Image marchează Ziua Mondială a Donatorilor de Sânge printr-o nouă sponsorizare cu aparatură medicală necesară donării de sânge, în valoare de 40.000 de euro. Echipamentele medicale vor fi alocate către mai multe centre de transfuzie din țară, din București, Cluj, Constanța și Ploiești.

Pe 14 iunie, de Ziua Mondială a Donatorului de Sânge, Mega Image va susține donatorii prin kituri speciale de refacere după donare, oferite în centrele de transfuzie din București, Cluj, Timișoara, Constanța, Ploiești și Brașov.


Înainte de a alege ziua în care vrei să donezi sânge, consultă programul Centrului de Transfuzie din orașul tău! Lista centrelor de transfuzii din țară

Cum sa te pregatesti inainte de a dona sange?

Mananca un mic-dejun usor, fara grasimi, care poate include produse de panificatie, cereale, lactate, sendvisuri. Consuma lichide fara cafeina sau alcool, cum ar fi apa sau ceai indulcit. Este foarte important sa fii odihnit(a), deci dormi bine in noaptea de dinaintea donarii.

Cum te refaci dupa ce ai donat sange?

Dupa ce ai donat, hidrateaza-te si consuma alimente bogate in fier. Si nu in ultimul rand, bucura-te de faptul ca ai salvat viata cuiva prin gestul tau! Este recomandat sa asiguri un aport de fier, consumand alimente ca peste, carne rosie, carne de pui, spanac, sfecla rosie, rodii, cereal cu adaos de fier, stafide sau fructe goji.