SustenabilitateDonează sânge și poți salva până la trei vieți!
Navigheaza

Fii și tu donator, salvează o viață!

In perioada 8-14 iulie 2023, organizam 6 actiuni de donare de sange, in parteneriat cu centrele de transfuzie din Bucuresti, Cluj-Napoca si Oradea, conform programului afisat mai sus. La aceste actiuni poate participa orice persoana eligibila pentru donarea de sange, doar cu buletinul, iar noi oferim kitul donatorului.

Conform celor mai recente date înregistrate de Institutul Național de Transfuzie Sanguină, în România media donatorilor de sânge este de doar 1,8% din populația totală a țării. 

De Ziua Mondială a Donatorului, sărbătorită anual pe 14 iunie, Mega Image continuă să se implice în susținerea acestei cauze, de o reală importanță pentru persoanele care au nevoie urgentă de transfuzii sanguine, pentru a supraviețui. Știm că este nevoie permanentă de sânge în spitale, știm cât de importantă este donarea de sânge și ne-am propus să o susținem printr-un angajament pe termen lung, pentru că... sângele nu se cumpără, se donează!

Pe 14 iunie, de Ziua Mondială a Donatorului de Sânge, Mega Image susține donatorii prin kituri speciale de refacere după donare, oferite în centrele de transfuzie din București, Cluj-Napoca, Timișoara, Constanța, Ploiești, Iași și Brașov. Și de această dată, vă încurajăm să dăruiți o șansă la viață celor din spitale, celor care au atât de mare nevoie de sânge!

De asemenea, din grijă pentru donatori și pentru persoanele din spitale, anul acesta susținem din nou dotarea Centrului de Transfuzie Sanguină din București cu aparatura medicală necesară donării de sânge, în valoare totală de peste 24.000 euro.

De asemenea, organizăm regulat acțiuni interne de donare de sânge pentru angajații din sediul central, iar anul trecut peste 100 de colegi au devenit donatori de sânge și, totodată, eroi pentru persoanele salvate.

Fii și tu donator de sânge, măcar pentru o zi! Consultă programul Centrului de Transfuzie din orașul tău și ghidul donatorului, pentru a afla dacă ești eligibil.

Donează sânge, salvează o viață!

 

Acestea sunt adresele locațiilor în care se vor desfășura acțiunile de donare de sânge:

 

  • MEGA IMAGE BASARABIEI- BD. BASARABIA NR. 101, BUCURESTI, SECTOR 2
  • MEGA IMAGE PLAZA ROMANIA - BD. TIMISOARA NR.26, SECTOR.6, BUCURESTI
  • MEGA IMAGE BRANCUSI 2 - STR. CONSTANTIN BRANCUSI NR. 148-152, CLUJ-NAPOCA, JUD. CLUJ
  • MEGA IMAGE DECEBAL – BLD. DECEBAL, NR. 61A, ORADEA, JUD. BIHOR
  • MEGA IMAGE BANEASA - SOS. BUCURESTI PLOIESTI, NR. 83 - 87, BUCURESTI, SECTOR 1
  • MEGA IMAGE DRISTOR  - BLD. CAMIL RESSU NR.7, BUCURESTI, SECTOR 3

 

În 2017, am început să ne implicăm în susținerea unei cauze extrem de importante în România: nevoia acută de sânge pentru bolnavii din spitale, aflați în situații critice. Am intrat astfel pe traseul donatorului de sânge și am lansat campanii de informare și proiecte concrete: de la activități de donare de sânge în rândul colegilor noștri, la campanii de comunicare în magazine, susținerea donatorilor cu produse sănătoase și amplasarea unor colecte mobile în zona magazinelor noastre.

Cum sa te pregatesti inainte de a dona sange?

Mananca un mic-dejun usor, fara grasimi, care poate include produse de panificatie, cereale, lactate, sendvisuri. Consuma lichide fara cafeina sau alcool, cum ar fi apa sau ceai indulcit. Este foarte important sa fii odihnit(a), deci dormi bine in noaptea de dinaintea donarii.

 

Cum te refaci dupa ce ai donat sange?

Dupa ce ai donat, hidrateaza-te si consuma alimente bogate in fier. Si nu in ultimul rand, bucura-te de faptul ca ai salvat viata cuiva prin gestul tau! Este recomandat sa asiguri un aport de fier, consumand alimente ca peste, carne rosie, carne de pui, spanac, sfecla rosie, rodii, cereal cu adaos de fier, stafide sau fructe goji.