SustenabilitateMananc corect sunt MEGA sanatos
Mananc corect sunt MEGA sanatos

Mananc corect sunt MEGA sanatos

Programul de educatie pentru o alimentatie sanatoasa “Mananc corect, sunt mega sanatos”, ajuns la a treia editie, se imparte in cinci sesiuni video, ce vor fi disponibile online, atat aici, cat si pe canalul de YouTube al Mega Image, in perioada 28 octombrie – 25 noiembrie 2021, in fiecare zi de joi din saptamana.

Cu fiecare episod, copiii vor face descoperiri despre lactate, despre carne si peste, legume si fructe, dar si dulciuri, fainoase si cereale.

Temele sunt dezbatute de Dr. nutritionist Mihaela Bilic, alaturi de un copil, in cadrul unei sesiuni video de 10-15 minute, care cuprinde activitati practice, informatii utile despre alimentatia sanatoasa, dar si un experiment realizat impreuna cu Profesorii Trasniti, experiment pe care copiii curiosi de explorari îl pot pune in practica acasa.

Participați la concurs prin completarea și trimiterea chestionarului cu cele 5 întrebări, până la 16 decembrie 2021 (inclusiv).  Vă dăm un pont: răspunsurile la întrebări se regăsesc în cele 5 episoade de mai jos.

Accesează chestionarul

Concursul va avea 3 câștigători, care vor fi desemnați prin tragere la sorți, iar premiile sunt toate foaarte tari:

  • locul 1 - cameră foto cu imprimantă Canon Zoe mini instant
  • locul 2 - trotinetă electrică pentru copii, Homcom, pliabilă
  • locul 3 - hoverboard Lex Go Spark, iluminare LED.

*Consultă regulamentul complet al concursului aici 

Concursul s-a prelungit până la 19 decembrie 2021, inclusiv!

 

Urmariti primul episod, “Descoperiri despre lactate”, in care cei mici vor afla care sunt acestea, cate pot manca intr-o zi si in ce cantitate, dar si ...cum arată un curcubeu în lapte.

Ramaneti cu ochii pe noi!

În cel de-al doilea episod “Mănânc corect, sunt mega sănătos” cei mici vor face “Descoperiri despre carne”.

Aflăm de la Mihaela Bilic, medic nutriționist, cât de des trebuie să consumăm carne și preparate din carne, cum se construiește o farfurie sănătoasă pentru copii, dar și care este porția corectă de carne la o masă.

Ne însoțesc și Profesorii trăsniți cu un nou experiment, prin care aflăm cum se amestecă uleiul în apă. Sau nu se amestecă?

Știm că toți copiii preferă ronțăielile dulci sau sărate, de aceea îi invităm la un nou episod, “Descoperiri despre dulciuri și făinoase”.

Mihaela Bilic le povesteste despre porțiile corecte pentru o sănătate de fier, iar Profesorii Trăsniți ii invita la un nou experiment, prin care cei mici vor putea detecta amidonul din făinoase.

 

Continuăm seria descoperirilor despre o alimentație sănătoasă cu episodul 4, „Descoperiri despre fructe”. Cum le consumăm, care este porția corectă și ce surprize ne aduc? Aflăm de la Mihaela Bilic și un invitat special, Antonia. Și, pentru că suntem la episodul despre fructe, experimentul Profesorilor trăsniți este despre detectarea vitaminei C. Sunteți pregătiți?

Am ajuns și la ultimul episod din ediția “Mănânc corect, sunt mega sănătos” de anul acesta, în care îi invităm pe cei mici să se împrietenească și mai tare cu...legumele.

În ce combinații le putem consuma, ce cantități sunt recomandate, modalitățile de preparare și care sunt cele mai sănătoase, dar și gustoase? Răspunsurile le au  Mihaela Bilic, împreună cu Antonia, iar Profesorii Trăzniți ne arată, prin bine cunoscutul experiment de Știință, cum cresc și se hidratează legumele, cum se transformă acestea în funcție de diferitele substanțe în care le ținem.

Ce ziceți, v-am făcut curioși? Dacă da, rămâneți cu ochii pe noi pentru că pregătim un CONCURS pentru cei care ne-au urmărit de-a lungul celor 5 episoade.