Sustenabilitate
Navigheaza

Suntem în topul retailului modern, prin urmare suntem responsabili sa ne dezvoltăm cu grija față de oameni și comunități, față de mediul înconjurător, resurse, și întreaga societate, pentru noi și cei care vin după noi.

Un pas mai departe este platforma noastră de sustenabilitate care reflectă tot ceea ce facem mai bine astăzi, pas cu pas, pentru un viitor mai bun pentru noi toți.

Orice poate fi făcut mai bine, facem. Acolo unde contează:

Încurajăm o alimentație sănătoasă
detalii

Susținem o alimentație sănătoasa prin alegeri mai bune și prin transparența produselor noastre locale proaspete, crescute sustenabil prin programul Gusturi românești de la gospodari. Ca urmare a eforturilor noastre de educare și încurajare pentru o alimentație sănătoasă, la finalul anului 2022, 59,17% dintre alimentele marcă proprie alese de consumatori sunt reprezentate de alimente sănătoase, cu un aport nutrițional corect, pentru un stil de viață sănătos.

Prevenim risipa alimentară
detalii

Prin inițiativele Mega Image de reducere a risipei alimentare – atât operațional pentru a diminua cantitatea de produse care ajunge a fi risipită, cât și social prin redirecționarea de produse către ONG-uri pentru a fi consumate de persoane din categorii vulnerabile sau de animale fără stăpân – am reușit ca în 2022 să reducem cantitatea de alimente risipite cu 1.757 tone față de anul anterior și am crescut cu 822 tone cantitatea de alimente acordate prin sponsorizare organizațiilor partenere care deservesc grupuri vulnerabile de persoane.

Reducem consumul de plastic
detalii

Ne-am luat angajamentul să folosim plasticul cu măsură, să reutilizăm mai mult și să adoptăm soluții din materiale alternative, astfel ca am adoptat initiative de diminuare a consumului de plastic virgin (prin înlocuire, reducere sau reutilizare a ambalajelor, precum și includerea de conținut de plastic reciclat în ambalaje. De asemenea, am sustinut proiecte din comunitate cu impact crescut în reducerea cantității de plastic.

Reducem impactul asupra mediului și climei
detalii

Ne-am luat angajamentul să folosim plasticul cu măsură, să reutilizăm mai mult și să adoptăm soluții din materiale alternative, astfel că am adoptat inițiative de diminuare a consumului de plastic virgin (prin înlocuire, reducere sau reutilizare a ambalajelor, precum și includerea de conținut de plastic reciclat în ambalaje. De asemenea, am susținut proiecte din comunitate cu impact crescut în reducerea cantității de plastic.