Sustenabilitateincurajam o alimentatie sanatoasa
Navigheaza

Încurajăm o alimentație sănătoasă

 

Conștientizăm importanța produselor cultivate local și responsabil, care sunt baza unei alimentații sănătoase, de aceea investim în dezvoltarea acestora. Astfel, în 2015 am creat programul „Gusturi Românești de la gospodari”, unic pe piața din România, printr-o echipă dedicată, coordonată de ingineri agronomi, care le oferă producătorilor consultanță pe întregul parcurs al culturii, de la analiza solului și a apei, la furnizarea și plantarea semințelor, până la tratarea culturii pe perioada creșterii și verificarea finală a recoltei. Gustul autentic al legumelor cultivate în program se obține cu multă grijă și control al fiecărei etape a recoltei. În 2022, programul includea peste 190 de producători români care cultivă legume controlate pas cu pas. Aceștia livrează către noi, imediat după cules, sortimente de legume proaspete, verificate de la semințe până la raft: roșii, salată, castraveți cornișon, ardei kapia, vinete, ardei gras, roșii ,,inima de bou”, roșii roz, varză alba și dovlecei. În prezent, colaborăm cu peste 300 de fermieri care produc legume și fructe crescute local de familiile de gospodari, individual sau în cadrul cooperativelor agricole. Legumele și fructele oferite clienților noștri sub brandul Gusturi Românești sunt verificate continuu, atât în privința reziduurilor de pesticide, cât și privind evaluarea microbiologică și metalele grele, astfel încât să ne asigurăm clienții că acestea respectă criteriile și politicile Mega Image. Anual, modul de producție este verificat de auditori Global Gap, iar rezultatele și performanțele sunt recunoscute anual în cadrul evenimentului Gala Fermierilor. Mai multe detalii despre program: https://www.mega-image.ro/campanii/gusturi-romanesti-de-la-gospodari

De asemenea, încă din 2019 am lansat programul ,,Mănânc corect, sunt mega sănătos”, penru elevii de scoală primară, un program de educație pentru o alimentație sănătoasă derulat în partenriat cu specialist în nutriție și invitați care să asigure partea ludică a învățării. Obiectivul principal al programului este inspirarea generațiilor tinere să facă alegeri alimentare sănătoase, să mănânce corect și echilibrat pentru un organism plin de energie și un stil de viață sănătos. Iată câteva dintre temele abordate în cadrul programului: https://www.mega-image.ro/mănânc-corect-sunt-mega-sănătos.

 

În plus, încurajam o alimentație sănătoasă prin prin promoțiile și ofertele pentru produse sănătoase (de la raft sau prin cardul Connect), prin recomandări pentru o alimentație sănătoasă prin catalogul Mega Image, precum și prin campaniile anuale de promovare a produselor sănătoase.