SustenabilitatePrevenim risipa alimentara
Sustenabilitate

Prevenim risipa alimentara

Gestionarea risipei de mancare este o prioritate pentru noi, atat la nivel local, cat si la nivelul Grupului Ahold Delhaize, cu atat mai mult cu cat este vorba despre o problema la nivel global: exista cantitati foarte mari de alimente care sunt risipite, in timp ce comunitati intregi din zone defavorizate sau subdezvoltate au o nevoie acuta de alimente. Suntem parte din comunitatile in care ne desfasuram activitatea si ne dorim sa le sustinem pentru a contribui la viitorul lor. Iar nevoia de alimente este esentiala!

DONARE DE ALIMENTE 

In 2016, am demarat primul proiect care asigura alimente de baza pentru persoanele din medii defavorizate, alaturi de ONG-uri care sustin aceasta cauza. 

De asemenea, am extins acest demers si catre ONG-uri care au ca scop protectia animalelor, astfel ca alimentele cu termen scurt de expirare sau ramase nevandute sunt directionate pentru sustinerea animalelor din centrele speciale. Toate aceste donatii au contribuit la o scadere a cantitatii totale de alimente care ajung sa fie risipite.

Implicarea noastra in acest proces a mers mai departe de donarea produselor, prin asigurarea transportului necesar pana la sediul adaposturilor de animale partenere, ceea ce a presupus o investitie in doua masini care ofera logistica necesara pentru transportul in siguranta si la timp a produselor.

Mega Image directioneaza alimente zilnic către beneficiarii ONG-urilor partenere, dar și către cantine sociale, comunități în nevoie, asociații și adăposturi pentru animale. In 2021, au fost oferite peste 935 tone de alimente, cu 80% mai multe fata de anul anterior. In 2022, Mega Image a accelerat sustinerea comunitatilor in nevoie cu alimente, din toate magazinele si depozitele Mega Image, insumand 1.757 tone de alimente care au hranit zeci de mii de beneficiari si animale fara stapan, cantitati in crestere cu 53% fata de anul anterior.

CANTINA SOCIALA - PAROHIA COSTEASCA

Din 2019, sustinem Cantina Sociala Parohia Costeasca din Bucuresti, sector 1, pentru persoanele cu venituri mici. Este prima cantina sociala sprijinita de Mega Image, atat cu sponsorizare pentru utilarea acesteia, cat si cu produse de baza pentru pregatirea preparatelor. Cantina poate oferi o masa calda zilnic pentru aproximativ 100 de persoane fara posibilitati materiale.

De asemenea, la finalul anului 2021, a fost inaugurată o nouă cantină socială dedicată copiilor din familii defavorizate, aflati in sprijinul Centrului Social Comunitar Ferentari din sectorul 5 al capitalei, unde acesti copii pot servi mese calde gratuit, zilnic. Cu o capacitate de 60 de locuri, cantina a fost ridicată de la zero în urma unei investiții Mega Image de peste 200.000 de euro, care acoperă construcția și utilarea acesteia.