SustenabilitatePrevenim risipa alimentara
Sustenabilitate

Prevenim risipa alimentara

Gestionarea risipei de mancare este o prioritate pentru noi, atat la nivel local, cat si la nivelul Grupului Ahold Delhaize, cu atat mai mult cu cat este vorba despre o problema la nivel global: exista cantitati foarte mari de alimente care sunt risipite, in timp ce comunitati intregi din zone defavorizate sau subdezvoltate au o nevoie acuta de alimente. Suntem parte din comunitatile in care ne desfasuram activitatea si ne dorim sa le sustinem pentru a contribui la viitorul lor. Iar nevoia de alimente este esentiala!

DONARE DE ALIMENTE 

In 2016, am demarat primul proiect care asigura alimente de baza pentru persoanele din medii defavorizate, alaturi de ONG-uri care sustin aceasta cauza. 

De asemenea, am extins acest demers si catre ONG-uri care au ca scop protectia animalelor, astfel ca alimentele ramase nevandute sunt directionate pentru sustinerea animalelor din centrele speciale. Toate aceste donatii au contribuit la o scadere a cantitatii totale de alimente care ajung sa fie risipite.

Implicarea noastra in acest proces a mers mai departe de donarea produselor, prin asigurarea transportului necesar pana la sediul adaposturilor de animale partenere, ceea ce a presupus o investitie in doua masini care ofera logistica necesara pentru transportul in siguranta si la timp a produselor.

CANTINA SOCIALA - PAROHIA COSTEASCA

Din 2019, sustinem Cantina Sociala Parohia Costeasca pentru persoanele cu venituri mici. Este prima cantina sociala sustinuta de Mega Image, atat cu donatii pentru utilarea acesteia, cat donatii constante de produse de baza pentru pregatirea meselor.

Cantina poate sustine o masa calda zilnic pentru aproximativ 100 de persoane fara posibilitati materiale.