SustenabilitateReducem consumul de plastic
Navigheaza

Reducem consumul de plastic

Dincolo de beneficiile pe care ambalajele de plastic le au asupra siguranței produselor alimentare, plasticul are un impact negativ din ce în ce mai pronunțat asupra mediului înconjurător.
Ahold Delhaize s-a alăturat inițiativei New Plastics Economy Global Commitment, derulată de Ellen MacArthur Foundation în colaborare cu UN Environment. Angajamentul grupului în cadru acestei platforme se concentrează pe 3 aspecte cheie, care stau la baza strategiei și obiectivelor Mega Image în această direcție:

  • Eliminarea plasticului problematic si inutil și tranziția de la modelul ,,o singură utilizare” la unul bazat pe reutilizarea ambalajelor
  • Inovație pentru a asigura ca până în 2025 toate ambalajele de plastic sa fie usor și sigur reutilizate, reciclate sau compostate.
  • Recircularea plasticului prin creșterea semnificativă a cantității de plastic refolosite sau reciclate pentru crearea unor produse/ambalaje noi.
Ne-am luat astfel angajamentul să folosim plasticul cu măsură, să reutilizăm mai mult și să adoptăm soluții din materiale alternative. În 2019, am făcut deja pași importanti, prin schimbări în operațiunile noastre de logistică, prin reciclare, prin eliminarea produselor marcă proprie din plastic de unică folosință.
Vom continua să îi încurajăm și pe clienții noștri să adopte un comportament de reutilizare a pungilor din plastic, precum și reducerea consumului și adoptarea unor soluții alternative la pungile de plastic de cumpărături, din materiale biodegradabile sau reutilizabile.