Ai cautat retetaTort Bundt, cu migdale și amaretto
Mega image logo
  • Tort Bundt, cu migdale și amaretto
Tort Bundt, cu migdale și amaretto

Tort Bundt, cu migdale și amaretto

Aromele de migdale și lichior de amaretto se combină nemaipomenit în acest tort pufos și cu totul special.
Mediu
>60'
0/5

Ingrediente pentruPersoane

1 portie
  • 160 g unt 82%, la temperatura camerei
  • 250 g zahăr
  • 170 ml smantana
  • 2 lingurițe extract de migdale
  • 4 ouă
  • 300 g făină
  • 5 g praf de copt
  • 180 ml lapte
  • 110 ml amaretto
  • Ingrediente pentru Glazura de migdale:
  • 70 g zahăr tos
  • 30 g unt 82% grăsime
  • 120 ml smântâna pentru frișcă
  • 2 lingurițe de miere
  • 80 g zahăr pudră
  • 160 g unt 82%, la temperatura camerei
  • 250 g zahăr
  • 170 ml smantana
  • 2 lingurițe extract de migdale
  • 4 ouă
  • 300 g făină
  • 5 g praf de copt
  • 180 ml lapte
  • 110 ml amaretto
  • Ingrediente pentru Glazura de migdale:
  • 70 g zahăr tos
  • 30 g unt 82% grăsime
  • 120 ml smântâna pentru frișcă
  • 2 lingurițe de miere
  • 80 g zahăr pudră

Incepe gatitul

1. Prepară mai întâi blatul. Pune untul împreună cu zahărul într-un bol și amestecă cu mixerul timp de 3-4 minute, până când compoziția devine cremoasă și pufoasă. Apoi adaugă smântâna și extractul de migdale și mixează până se încorporează. Adaugă și ouăle, dar pe rând, unul câte unul, pentru a le încorpora separat în compoziție cu ajutorul mixerului.
2. Într-un alt bol, amestecă făina cu praful de copt. Adăugă apoi jumătate din acest amestec uscat în aluatul preparat mai devreme, împreună cu laptele și 60 ml amaretto. După ce amesteci bine, adaugă și restul de făină cu praf de copt, pe care, la fel, le amesteci până se încorporează și obții aluatul final.
3. Toarnă aluatul într-o formă de guguluf (23 x 6 cm), unsă înainte cu unt, și dă la cuptorul preîncălzit la 180° C timp de 40 de minute. Fă testul scobitorii ca să verifici dacă aluatul e gata. Scoate blatul din cuptor și lasă-l în formă timp de 10 minute, apoi scoate-l pe un grătar ca să se răcească complet.
4. Pentru glazura de migdale, pune într-o crăticioară zahărul tos, untul, smântâna pentru frișcă, mierea și extractul de migdale. Lasă compozita la foc mic, cât să se topească zahărul, apoi dă focul la mediu pană ce compoziția începe să fiarbă. După 3 minute de fierbere, stinge focul și toarnă compoziția într-un vas de sticlă. Adaugă zahărul pudră, amestecă și las-o să se răcească. Dacă ți se pare că este prea groasă, o poți regla adăugând puțină apă. Invers, daca are textura prea subțire, mai adaugă zahăr pudră.
5. Când blatul s-a răcit, însiropează-l cu cei 50 ml de amaretto rămași. Apoi glazurează prăjitura cu toppingul de migdale și, opțional, decorează cu fulgi de migdale.

Nota

Reteta nu a fost votata
Ai incercat aceasta reteta?
Spune-ne cat de mult ti-a placut!
Desert
Desert

Comanda produsele pentru 1 portie

  • Zahar alb cristal 1kg
    • low-price-no-circle.external.ffd94e83.svg
    4.49 Lei/Kg
    449 Lei
    38703
  • Unt 82% grasime 200g
    • low-price-no-circle.external.ffd94e83.svg
    51.95 Lei/Kg
    1039 Lei
    33321