Livrăm produsele oriunde în țară
Mașini frigorifice pentru transportul produselor fresh
Alegem cu grijă cele mai bune produse
Cea mai variată gamă de produse din Mega
Avem magazinul online deschis 24/7

Comanda in luna septembrie cu livrare a doua zi si primesti un voucher de 20 ron pentru urmatoarea ta comanda mai mare de 200 de ron. 🎁

Ai cautat retetaTort cu lămâie și mascarpone
Mega image logo
  • Tort cu lămâie și mascarpone

Tort cu lămâie și mascarpone

Dificultate

Mediu

Pret

Mediu

Nota

5 din 5
Vegetarian
Desert
Tort cu lămâie și mascarpone

Ingrediente pentru 1 Persoane

1 Persoane
  • 4 ouă
  • 100 g zahăr
  • 100 g făină
  • 1 coajă de lămâie rasă
  • 1/3 linguriță praf de copt
  • 5 gălbenușuri de ou
  • 140 g unt
  • 200 g zahăr pentru crema de lămâie
  • 4 coji si zeama de lamaie
  • 250 g mascarpone
  • 200 g smântâna pentru frișcă
  • 100 g zahăr pudră
  • 80 ml apă
  • 20 g zahăr pentru sirop
  • 50 ml limoncello
  • 20 ml zeamă de lămâie pentru sirop

Cumpara toate ingredientele

Ingrediente esentiale

Incepe gatitul

1. Pentru blat separăm galbenușurile de albușuri. Batem albușurile spumă cu un praf de sare. Adăugam zahărul și mixăm până obținem o bezea lucioasă.
2. Adăugăm gălbenușurile și mixăm până la omogenizare.
3. Cernem făina în compoziție, adăugăm praful de copt și amestecam ușor.
4. Turnăm aluatul în forma (18cm) tapetată cu unt. Dăm totul la cuptorul preîncălzit la 170°C și îl lăsăm pentru 35-40 de minute. Când blatul este gata, îl scoatem din cuptor și îl punem la răcit cu fața în jos, pe un grătar.
5. În timp ce blatul se răcorește, începem să pregătim crema de lămâie sau lemon curd.
6. Amestecăm galbenușurile, zahărul, zeama și coaja de la lămâi și punem compoziția într-o cratiță, la foc mic. Amestecăm continuu, până ce compoziția începe să se îngroașe puțin.
7. Adăugăm untul tăiat cubulețe și continuăm să amestecăm pe foc încă 10 minute. Dăm crema printr-o sită și o lăsăm să se răcorească. Ea va deveni mai groasă în timp ce se va răci.
8. Pentru crema de mascarpone, mixăm smântâna pentru frișcă, apoi adăugăm mascarponele și zahărul pudră. Continuăm să mixăm până obținem o cremă aerată.
9. Pentru a însiropa tortul amestecăm apa, zahărul, limoncello și zeama de lămâie. Punem totul la foc mic, până când zahărul se topește complet. Lăsăm să se răcorească.
10. Montăm tortul. Tăiem blatul în 3 felii egale. Punem la bază felia de deasupra tortului și o insiropăm.
11. Punem un strat de cremă de mascarpone, apoi unul de lemon curd și continuăm până ajungem la ultima felie de blat, pe care punem doar cremă de mascarpone și ornăm după cum ne lasă imaginația. Dăm tortul la frigider cel puțin 3-4 ore.
Nota
Ai incercat aceasta reteta?
Spune-ne cat de mult ti-a placut!
Vegetarian
Desert
  • Tort cu lămâie și mascarpone

Cumpara toate ingredientele

Ingrediente esentiale