Ai cautat retetaPite cu conopidă, sos tahina și sos pesto de jalapeño și coriandru
Mega image logo

Pite cu conopidă, sos tahina și sos pesto de jalapeño și coriandru

Magia acestei rețete constă în sosurile super aromate de tahină și pesto iute, cu ardei jalapeño și coriandru, care se potrivesc perfect cu buchețelele de conopidă coaptă și crocantă. Iar pitele făcute în casă, umplute ca niște portofele pline de savoare, fac preparatul ideal pentru a-l savura alături de prieteni cu ocazia unei adunări lejere de weekend.
Pite cu conopidă, sos tahina și sos pesto de jalapeño și coriandru
Mediu
>60'
0/5
Mediu

Ingrediente pentru

Ingrediente
1 portie
  • Pentru pite:
  • 500 g făină
  • 1 lingurița de sare
  • 350 ml apă
  • 1 lingură zahăr
  • 25 g drojdie proaspătă
  • 2 linguri linguri de ulei de măsline
  • Pentru conopida:
  • 1 kg conopidă tăiată buchețele
  • 1 lingura cu zahar brun
  • 1 linguriță coriandru măcinat
  • 1 linguriță cu vârf de boia afumată
  • Pentru sosul tahina:
  • 1 lingură tahini (pastă de susan)
  • sare și piper după gust
  • 1 lingură usturoi pisat
  • 1 zeama de la o lămâie
  • Pentru sosul pesto
  • 100 ml ulei de măsline
  • 1 lingură oțet
  • 1 lingură miere
  • 1 zeama de la un lime
  • 3 felii ardei Jalapeno murat
  • 1 cățel de usturoi
  • 1 legătură de pătrunjel
  • Pentru pite:
  • 500 g făină
  • 1 lingurița de sare
  • 350 ml apă
  • 1 lingură zahăr
  • 25 g drojdie proaspătă
  • 2 linguri linguri de ulei de măsline
  • Pentru conopida:
  • 1 kg conopidă tăiată buchețele
  • 1 lingura cu zahar brun
  • 1 linguriță coriandru măcinat
  • 1 linguriță cu vârf de boia afumată
  • Pentru sosul tahina:
  • 1 lingură tahini (pastă de susan)
  • sare și piper după gust