Mămăligă cu ciuperci și vin roșu
Mămăliguța cu ciuperci face parte din repertoriul culinar tradițional românesc, însă această rețetă se
remarcă prin câteva detalii care fac totul mult mai delicios: mămăliga este îmbogățită cu parmezan
ras, iar ciupercile sunt gătite fiert-înăbușit în vin roșu, ceea ce le conferă un plus de savoare.

Mediu
>60'
0/5
Mediu
Ingrediente pentru
Ingrediente 1 portie
- 700 ml apă
- 1 lingurița de sare
- 200 g faina de porumb
- 100 g parmezan ras
- 100 g unt
- 1/2 lămâie, zeamă
- 3 linguri linguri de ulei de măsline
- 3 căței de usturoi tăiați felii subțiri
- 400 g gălbiori proaspeți, curățați
- 150 g ciuperci champignon feliate
- 500 g de hribi proaspeti
- 200 ml vin roșu sec
- 3 crenguțe de cimbru proaspăt
- 1 legătură pătrunjel tocat mărunt
- 700 ml apă
- 1 lingurița de sare
- 200 g faina de porumb
- 100 g parmezan ras
- 100 g unt
- 1/2 lămâie, zeamă
- 3 linguri linguri de ulei de măsline
- 3 căței de usturoi tăiați felii subțiri
- 400 g gălbiori proaspeți, curățați
- 150 g ciuperci champignon feliate
- 500 g de hribi proaspeti
- 200 ml vin roșu sec
- 3 crenguțe de cimbru proaspăt
- 1 legătură pătrunjel tocat mărunt