Ai cautat retetaMămăligă cu ciuperci și vin roșu
Mega image logo

Mămăligă cu ciuperci și vin roșu

Mămăliguța cu ciuperci face parte din repertoriul culinar tradițional românesc, însă această rețetă se remarcă prin câteva detalii care fac totul mult mai delicios: mămăliga este îmbogățită cu parmezan ras, iar ciupercile sunt gătite fiert-înăbușit în vin roșu, ceea ce le conferă un plus de savoare.
Mămăligă cu ciuperci și vin roșu
Mediu
>60'
5/5
Mediu

Ingrediente pentru

Ingrediente
1 portie
  • 700 ml apă
  • 1 lingurița de sare
  • 200 g faina de porumb
  • 100 g parmezan ras
  • 100 g unt
  • 1/2 lămâie, zeamă
  • 3 linguri linguri de ulei de măsline
  • 3 căței de usturoi tăiați felii subțiri
  • 400 g gălbiori proaspeți, curățați
  • 150 g ciuperci champignon feliate
  • 500 g de hribi proaspeti
  • 200 ml vin roșu sec
  • 3 crenguțe de cimbru proaspăt
  • 1 legătură pătrunjel tocat mărunt
  • 700 ml apă
  • 1 lingurița de sare
  • 200 g faina de porumb
  • 100 g parmezan ras
  • 100 g unt
  • 1/2 lămâie, zeamă
  • 3 linguri linguri de ulei de măsline
  • 3 căței de usturoi tăiați felii subțiri
  • 400 g gălbiori proaspeți, curățați
  • 150 g ciuperci champignon feliate
  • 500 g de hribi proaspeti
  • 200 ml vin roșu sec
  • 3 crenguțe de cimbru proaspăt
  • 1 legătură pătrunjel tocat mărunt

Incepe gatitul

1. Mămăliga. Pune la fiert apa cu sarea. Când apa începe să fiarbă, adaugă mălaiul în ploaie și lasă compoziția să fiarbă la foc mic aproximativ 30-40 de minute. Apoi adaugă parmezanul, untul și zeama de lămâie. Amestecă foarte bine cu telul, apoi las-o deoparte. 2. Ciupercile. Într-o tigaie întinsă, pune uleiul de măsline cu untul la foc mediu. Când se topește untul, adaugă usturoiul tocat cu ciupercile și gătește la foc mediu până când ciupercile își lasă apa și încep să se prăjească. 3. După ce se rumenesc 2-3 minute, adaugă vinul și mai lasă să fiarbă la foc mic până când acesta se evaporă și se formează un sos. 4. La final, adaugă cimbrul și pătrunjelul tocate mărunt. 5. Servește mămăliga în farfurii adânci, cu ciupercile și sosul așezate deasupra.

Nota

Ai incercat aceasta reteta?
Spune-ne cat de mult ti-a placut!
Pranz
Fel principal

Ingrediente pentru 1 persoana

MEGA Malai pentru mamaliga 500g
11.58 Lei/Kg

Produsul este indisponibil online, adauga-l in lista de cumparaturi

Beciul Domnesc Vin rosu Feteasca Neagra 0.75L
30.79 Lei/L

Produsul este indisponibil online, adauga-l in lista de cumparaturi

(produs ambalat) Lamai 500g
8.58 Lei/Kg

Produsul este indisponibil online, adauga-l in lista de cumparaturi

Hribi cuburi 300g
Gusturi romanesti Hribi cuburi 300g
  • limited-assortment.external.47cf3365.svg
19
99
Lei
Unt 82% grasime 200g
MEGA Unt 82% grasime 200g
59.95 Lei/Kg
  • low-price.external.cbf7b8ce.svg
  • limited-assortment.external.47cf3365.svg
11
99
Lei
Ulei de masline extravirgin Clasic 500ml
Monini Ulei de masline extravirgin Clasic 500ml
91.98 Lei/L
45
99
Lei
Ciuperci feliate 280g
Bonduelle Ciuperci feliate 280g
32.46 Lei/Kg
9
09
Lei
Branza Parmigiano Reggiano 200g
Zanetti Branza Parmigiano Reggiano 200g
163.45 Lei/Kg
  • limited-assortment.external.47cf3365.svg
32
69
Lei
Usturoi
Gusturi romanesti Usturoi
+/- 0.300 Kg
  • limited-assortment.external.47cf3365.svg
5
70
Lei