Mămăligă cu ciuperci și vin roșu

Mămăliguța cu ciuperci face parte din repertoriul culinar tradițional românesc, însă această rețetă se remarcă prin câteva detalii care fac totul mult mai delicios: mămăliga este îmbogățită cu parmezan ras, iar ciupercile sunt gătite fiert-înăbușit în vin roșu, ceea ce le conferă un plus de savoare.
Mămăligă cu ciuperci și vin roșu
Mediu
>60'
0/5
Mediu

Ingrediente pentru

Ingrediente
1 portie
  • 700 ml apă
  • 1 lingurița de sare
  • 200 g faina de porumb
  • 100 g parmezan ras
  • 100 g unt
  • 1/2 lămâie, zeamă
  • 3 linguri linguri de ulei de măsline
  • 3 căței de usturoi tăiați felii subțiri
  • 400 g gălbiori proaspeți, curățați
  • 150 g ciuperci champignon feliate
  • 500 g de hribi proaspeti
  • 200 ml vin roșu sec
  • 3 crenguțe de cimbru proaspăt
  • 1 legătură pătrunjel tocat mărunt
  • 700 ml apă
  • 1 lingurița de sare
  • 200 g faina de porumb
  • 100 g parmezan ras
  • 100 g unt
  • 1/2 lămâie, zeamă
  • 3 linguri linguri de ulei de măsline
  • 3 căței de usturoi tăiați felii subțiri
  • 400 g gălbiori proaspeți, curățați
  • 150 g ciuperci champignon feliate
  • 500 g de hribi proaspeti
  • 200 ml vin roșu sec
  • 3 crenguțe de cimbru proaspăt
  • 1 legătură pătrunjel tocat mărunt