Ai cautat retetaNegresă cu glazură ganache şi nucă
Mega image logo
  • Negresă cu glazură ganache şi nucă

Negresă cu glazură ganache şi nucă

De catre Nestle Dessert

Nota

5 din 5
Negresă cu glazură ganache şi nucă

Ingrediente pentru 1 Persoane

1 Persoane
  • 450 g ciocolata Nestle Dessert noir
  • 250 g zahăr
  • 250 g unt
  • 6 ouă mari
  • un praf de sare
  • 200 g de miez de nuca
  • 190 g făină
  • 20 g unt pentru a unge tava de copt

Cumpara toate ingredientele

Ingrediente esentiale
  • Unt 82% grasime 200g
    59.95 Lei/Kg
    11,99 Lei
    33321
  • Zahar alb cristal 1kg
    • low-price-no-circle.external.e570082f.svg
    Produs momentan indisponibil online
    38703
  • Faina din grau 000 1kg
    • low-price-no-circle.external.e570082f.svg
    Produs momentan indisponibil online
    24012
  • Incepe gatitul

    Blat:
    1. Preîncălzeşte cuptorul la 180 grade. Unge apoi cu unt o formă de prăjitură cu dimensiunile de aproximativ 20 x 30 cm şi tapetează fundul şi marginile cu o hârtie de copt
    2. Topeşte ciocolata Nestlé Dessert Noir, zahărul şi untul la bain-marie. Odată ce untul și ciocolata s-au topit, iar compoziția a căpătat o textură omogenă, îndepărtează cratita de pe foc şi încorporează gălbenusurile bötute spumă:
    3. Bate albusurile spumă și adaugă un praf de sare. Folosind o lingură de metal, adaugă treptat albusurile bătute în amestecul de ciocolată pentru a-l face mai aerat
    4. La final, adaugă nuca şi făina treptat (in ploaie), amestecând uşor pentru ca întreaga compoziție rezultată să rămână aerată;
    5. Transferă întreaga compoziție în tavă şi niveleaz-o cu o paletă;
    6. Introdu apoi la cuptor pentru aproximativ 15 minute până când suprafața prinde crustă:
    7. Aşază tava pe un grătar și las-o să se răcească timp de 15 minute.
    Nr de porții/ rețetă Porție (g) Valoarea energetică calculate(kcal) Grăsimi (g) din care acizi grași saturați Glucide (g) din care zaharuri (g) Fibre (g) Proteine (g) Sare (g) 20 porții 100g/ porție 520 36,4 18,7 38,1 28,2 3,3 6,5 0,1
    Glazura ganache:
    1. Pune smântâna pentru friscă la fiert, la foc mic;
    2. Când ajunge la punctul de fierbere, ia-o de pe foc, adaugă ciocolata Nestlé Dessert Noir mărunțită şi amestecă în mod continuu până la omogenizare;
    3. Lasă glazura la răcit timp de 5 minute.
    Asamblare
    Toarnă glazura peste prăjitura aflată în tavă şi las-o la răcit.
    Topirea ciocolatei NESTLÉ Dessert Noir prin metoda bain-marie:
    Se rupe tableta de ciocolată în bucățele, se aşază într-un castron mic, apoi se pune castronul deasupra unui vas mai mare cu apă în fierbere. Se lasă ciocolata 5 minute so se topească fără să amestecați, după care se omogenizează conţinutul
    Nota
    Ai incercat aceasta reteta?
    Spune-ne cat de mult ti-a placut!
    • Negresă cu glazură ganache şi nucă

    Cumpara toate ingredientele

    Ingrediente esentiale
  • Unt 82% grasime 200g
    59.95 Lei/Kg
    11,99 Lei
    33321
  • Zahar alb cristal 1kg
    • low-price-no-circle.external.e570082f.svg
    Produs momentan indisponibil online
    38703
  • Faina din grau 000 1kg
    • low-price-no-circle.external.e570082f.svg
    Produs momentan indisponibil online
    24012