Ai cautat retetaGogoși glazurate
Mega image logo
  • Gogoși glazurate
Gogoși glazurate

Gogoși glazurate

Mediu
>60'
2/5

Ingrediente pentruPersoane

1 portie
  • 900 g făină albă
  • 4 ouă
  • 15 g sare
  • 400 ml lapte
  • 100 g unt 82% grăsime
  • 40 g drojdie proaspătă
  • 5 g zahăr
  • 200 g ciocolată albă, ruptă în bucățele
  • 200 g de ciocolata neagra
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 200 g ciocolata alba
  • 100 g ornamente colorate din zahăr
  • 900 g făină albă
  • 4 ouă
  • 15 g sare
  • 400 ml lapte
  • 100 g unt 82% grăsime
  • 40 g drojdie proaspătă
  • 5 g zahăr
  • 200 g ciocolată albă, ruptă în bucățele
  • 200 g de ciocolata neagra
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 200 g ciocolata alba
  • 100 g ornamente colorate din zahăr

Incepe gatitul

1. Pune într-un bol făina, sarea și ouăle bătute. Amestecă separat laptele călduț, untul topit, drojdia și zahărul, apoi toarnă totul în bolul cu făină. Mai departe, amestecă bine până când obții un aluat omogen și lasă aluatul la crescut timp de 1 oră, la temperatura camerei. 2. Pe un blat uns cu puțin ulei, întinde aluatul într-o foaie mare, cam de 2 cm grosime. Decupează gogoșile folosind 2 cercuri pentru aluat (sau 2 pahare) și lasă-le pe blat, să mai crească încă 30 de minute. 3. După ce-au crescut, prăjește gogoșile în ulei până când se rumenesc. Scoate-le într-o farfurie acoperită cu câteva șervețele, ca să absoarbă excesul de ulei. 4. În timp ce gogoșile se răcesc, pune la topit ciocolata la bain marie. Topește pe rând sau fiecare tip de ciocolată separat. 5. Ciocolata albă topită împarte-o în două. Jumătate amestecă-o cu zmeura liofilizată zdrobită. Astfel obții culoarea roze. 6. Scufundă fiecare gogoșică în ciocolată, apoi orneaz-o după preferințe.

Nota

Ai incercat aceasta reteta?
Spune-ne cat de mult ti-a placut!
Desert
Toate sezoanele
Desert

Comanda produsele pentru 1 portie

  • Unt 82% grasime 180g
    61.06 Lei/Kg
    1099 Lei
    49659
  • Ciocolata alba de menaj 180g
    Produs momentan indisponibil online
    45760