Climate HubRaportare

Raportarea climei

Pentru a monitoriza progresul la Scope 3 pentru Ahold Delhaize și a brand-urilor sale de a reduce emisiile de gaze cu efect de seră cu 37% până în 2030, trebuie să fim capabili să urmărim emisiile. Prin urmare, Mega Image solicită tuturor furnizorilor să raporteze anual emisiile de carbon din Scope 1-2-3, implicit către Ahold Delhaize.

Abordarea noastră face distincția între furnizorii de marcă A și furnizorii cu etichetă privată (marca proprie):

  • Furnizorii de marcă A sunt invitați să raporteze prin intermediul CDP ca reper climatic la nivel internațional, cu un termen limită anual de 15 decembrie 2023.
  • Furnizorii de etichete private (marcă proprie) sunt invitați să raporteze prin intermediul platformei ImpactBuying cu un termen limită anual de 15 decembrie 2023.

Cum să începeți cu CDP (pentru furnizorii de marcă A)?

Despre CDP

CDP este o organizație caritabilă non-profit care administrează sistemul global de transparență pentru investitori, companii, orașe, state și regiuni pentru a-și gestiona impactul asupra mediului. Are chestionare despre schimbările climatice, apă și păduri.

Chestionar privind schimbările climatice

Mega Image solicită furnizorilor de marcă A să dezvăluie emisiile anual, prin chestionarul privind schimbările climatice. Acest chestionar – inclusiv „modulul lanțului de aprovizionare” - este necesar pentru a agrega emisiile furnizorilor noștri în amprenta totală a lanțului valoric al Ahold Delhaize. Asigurați-vă că vă conectați contul la clienții dvs., în acest caz Ahold Delhaize. Cunoaștem faptul că furnizorii au drept client unul sau mai multe brand-uri Ahold Delhaize. Nu este nevoie să vă conectați chestionarul CDP la fiecare brand – doar conectați-vă la Ahold Delhaize și ne vom ocupa noi de restul!

Începeți declarația dumneavoastră

Când vă conectați la CDP, veți vedea clienții care solicită raportarea emisiilor, printre care și Ahold Delhaize.

Dacă sunteți un utilizator nou în CDP, vă rugăm să urmați instrucțiunile de aici. Dacă nu vă puteți conecta la CDP, vă rugăm să contactați CDP prin „My Support” din CDP Help Center (Centrul de ajutor CDP).

Mai multe informații găsiți în acest videoclip și această prezentare.

Cum să începeți raportarea cu ImpactBuying (pentru furnizorii cu etichetă privată)?

Instrumentul online de raportare a climei este dezvoltat și găzduit de ImpactBuying (IB). IB va invita toți furnizorii noștri etichetă privată să-și creeze un cont.

Dacă nu ați primit o invitație și doriți să raportați, vă rugăm să luați legătura cu reprezentantul Mega Image cu care colaborați sau să ne scrieți un e-mail la adresa sustenabilitate@mega-image.ro.

Termenul limită de raportare a emisiilor aferente anului 2022 este 15 decembrie 2023