SustenabilitateRedirecționează 2% sau 3,5% din impozitul pe venit
Sustenabilitate

Redirecționează 2% sau 3,5% din impozitul pe venit

Direcționează până la 3,5% din impozitul anual pe veniturile din salarii și din pensii pentru susținerea entităților non-profit!

Această redirecționare nu te costă nimic! Prin simpla completare și depunere a declarației 230, până la 25 mai 2023 (inclusiv), o parte din valoarea totală a impozitului pe venit dintr-un an, pe care trebuie să îl plătești la bugetul de stat, se va redirecționa către o entitate non-profit/unitate de cult, pe care o alegi tu, susținând astfel activitatea acesteia! Ajutorul tău contează!

Dacă nu ești hotărât încă pe cine să ajuți, poți consulta mai jos lista de ONG-uri pe care le recomandăm, cu care Mega Image are o bună colaborare, și poți folosi direct formularul 230 precompletat cu datele fiecărei organizații, pentru ca tu să ai mai puțin de completat.

 

Pentru mai multe detalii despre ce trebuie sa faci și cum să completezi formularul, click aici

Asociația Aici pentru Tine

Asociația ”Aici pentru Tine” s-a născut din dragostea pentru aproapele nostru.

Din 2015 sprijină copii, adulți și bătrâni cu povești de viață impresionante, din județul Brașov și din alte județe din țară.


Mai multe detalii pe:
facebook.com/Asociatia.Aici.Pentru.Tine
Descarcă formularul pentru Asociația Aici pentru Tine 

Fundaţia “O șansă pentru viață”

Fundaţia “O șansă pentru viață” cu sediul în București, este o organizație fără scop lucrativ cu principal obiect de activitate protecția categoriilor sociale defavorizate și vulnerabile, precum și desfășurarea de activități, concrete si specifice, privind ajutorarea oamenilor cu diverse nevoi economice sau de sănătate. 
Mai multe detalii pe: Facebook
Descarcă formularul pentru Fundația "O șansă pentru viață"

Asociația Ana si Copiii

La "Ana și Copiii”, de-a lungul celor peste 15 ani de activitate, am învățat că pentru a crește și educa un copil e nevoie de un sat întreg. În prezent, lucrăm cu 1000 copii și tineri din București, Prahova, Călărași și Ilfov.
Mai multe detalii pe: https://anasicopiii.ro/
facebook.com/anasicopiii.ro
Descarcă formularul pentru Asociația Ana si Copiii sau aici

SOS Satele Copiilor

La SOS Satele Copiilor, de 30 de ani, ne-am angajat să oferim o familie copiilor care au rămas fără sprijinul parental și să îi protejăm pe cei care riscă să-l piardă. Credem cu tărie că niciun copil nu trebuie să crească singur. Protejăm și pregătim pentru viață 1000 de copii vulnerabili din București, Sibiu, Bacău, Brașov și Teleorman.

Mai multe detalii pe:
https://www.facebook.com/SOSSateleCopiilor/
Descarcă formularul pentru SOS Satele Copiilor

Parohia Costeasca

Parohia Costeasca desfășoară multiple activități social-filantropice. În acest sens are amenajată o cantină în incinta bisericii unde servesc masa 30 de persoane nevoiașe (în zilele de marți, miercuri și joi). De asemenea se oferă hrană la domiciliu persoanelor care nu se pot deplasa. Astfel, reușim să venim în sprijinul persoanelor aflate în dificultate și al familiilor cu venituri financiare insuficiente. Prin aceste acțiuni reușim să le îmbunătățim traiul de viată și să îi integrăm în comunitate.

Descarcă formularul pentru Parohia Costeasca

Asociația Free Miorița

“Lumină pentru România” este prima campanie dedicată oamenilor care trăiesc fără curent electric. Astfel, am transportat și instalat sisteme fotovoltaice care asigură energie electrică pentru 295 de familii, 4 școli publice, Centrul de Salvare și Reabilitare al Animalelor Sălbatice și 2 bisericuțe, beneficiari direcți fiind peste 1.100 oameni în 110 de localități din 29 județe.

Mai multe detalii pe:
www.freemiorita.ro  
https://www.facebook.com/freemiorita/
Descarcă formularul pentru Asociația Free Miorița

Fundația Inimă de Copil

În lumea “Inimă de Copil” facem totul cu bucurie și inspirăm oamenii să facă bine. Fundația există de peste 26 de ani în comunitatea din Galați și este un sprijin puternic în viața copiilor săraci din zona de sud-est a țării și a familiilor care au fugit din calea războiului din Ucraina.


Mai multe detalii pe: https://inimadecopil.ro/
https://www.facebook.com/inimadecopilgalati/
Descarcă formularul pentru Fundația Inimă de Copil sau completează direct online și semnează: redirectioneaza-35/ 

Asociația Lume Bună

Pe scurt, construim MOTIVAȚIE pentru EDUCAȚIE cu sens, bucurie și creativitate de peste 10 ani. Peste 80% din proiectele asociației se adresează copiilor din grupuri vulnerabile, din mediul rural cu un nivel educațional mai redus, cu familii monoparentale ori marcate de sărăcie sau copii care au părinții plecați la muncă în străinătate. Principalul obiectiv pe termen lung este reducerea abandonului școlar și a analfabetismului funcțional.

Mai multe detalii pe: https://www.asociatialumebuna.com/   
Descarcă formularul pentru Asociatia Lume Buna

Fundația Regală Margareta a României

Fundația Regală Margareta a României este o organizație neguvernamentală care sprijină copii, tineri și vârstnici prin intervenții durabile, bazate pe schimbul de experiență și valori între generații. De-a lungul celor 33 de ani de activitate, Fundația Regală Margareta a României a dezvoltat numeroase proiecte în domeniul educației, dezvoltării comunității, societății civile, sănătății și culturii, proiecte ce și-au adus contribuția la reînnoirea spirituală și socială a României.

Mai multe detalii pe: https://www.frmr.ro/
https://www.facebook.com/frmr.ro
Descarca formularul pentru Fundația Regală Margareta a României
https://www.frmr.ro/campania-35/

Asociația Banca pentru Colectare și Distribuția Alimentelor București

Asociația Banca pentru Colectarea și Distribuția Alimentelor a fost înființată în luna iulie 2016, din dorința membrilor fondatori de a pune în slujba societății un instrument prin care produsele alimentare și de igienă personală aflate în termen de valabilitate, precum și cele care nu mai sunt necesare deținătorilor, dar care sunt bune pentru utilizare, să fie colectate, depozitate corespunzător și apoi redistribuite gratuit organizațiilor partenere.

Mai multe detalii pe: https://bpabucuresti.org/
Descarcă formularul pentru Asociația Banca pentru Colectarea și Distribuția Alimentelor București

Asociația Hercules

De 15 ani, Asociația Hercules ajută copii vulnerabili să nu abandoneze școala din cauza sărăciei, să se bucure mai mult de copilărie și să își construiască, învățând, un viitor mai bun decât este prezentul părinților lor. Asociația Hercules a fondat și coordonează două centre educaționale unde, zi de zi, cel puțin 100 de copii primesc ajutor la teme și sprijin școlar suplimentar (after-school), una sau două mese sănătoase, acces la tehnologie, sală de lectură, loc de joacă și terenuri pentru activități sportive.

Mai multe detalii pe: www.asociatiahercules.ro
facebook/asociatiahercules 
Descarcă formularul pentru Asociația Hercules 

Crucea Roșie Română

În ultimii trei ani, 2 260 000 persoane au beneficiat de sprijinul Crucii Roșii Române prin intermediul celor 47 de filiale, în cadrul acțiunilor de asistență umanitară a persoanelor vulnerabile. În fiecare zi, de 147 ani, pe timp de pace și pe timp de război, misiunea Crucii Roșii Române rămâne aceeași: salvarea de vieți omenești și alinarea suferinței. Pentru a proteja viața și sănătatea acestora și a asigura respectarea ființei umane, fiecare contribuție este esențială. Ajută-ne să le oferim persoanelor aflate în suferință o masă caldă, un loc de dormit, suport educațional, încredere în ziua de mâine!
Mai multe detalii pe: www.crucearosie.ro
Descarcă formularul aici: Crucea Roșie Română
Formular 230-3.5%

Fundația Light into Europe

Light into Europe este o fundație româno-britanică cu aproape 30 de ani prezență în România, dedicată incluziunii sociale a copiilor și tinerilor cu dizabilități de vedere și de auz. Furnizoare de programe inovatoare în serviciile sociale: educație incluzivă și accesibilă pentru nevăzători și surzi, accesibilizare și deprinderi de viață independență, câini ghizi pentru nevăzători și câini de asistență pentru persoane cu dizabilități, training și asistență pentru acces la piața muncii a tinerilor nevăzători sau surzi.

Mai multe detalii pe:
www.lightintoeurope.ro/
https://ro-ro.facebook.com/LightintoEuropeCharity
Descarcă formularul pentru Fundația Light into Europe

Fundația World Vision Romania

Dacă și tu crezi că educația e soluția pentru ca societatea să se dezvolte și pentru ca fiecare copil să aibă șansa la educație, te invităm să ni te alături: Redirecţionează 3,5% din impozitul pe venit aici. Cam atât te costă zilele astea să faci bine? Un minut. Prin fapta ta oferi o masă caldă și ore de ajutor la teme copiilor vulnerabili. Sunt 100 de copii care-și doresc să aibă acel prânz – poate singura lor masă caldă din acea zi. Sau acele două ore de educație remedială – poate singurul lor ajutor la teme oferit vreodată. Sau acea Școală de vară – poate singura lor oportunitate de a ieși din satul lor. 100 de copii pot fi incluși în programul Pâine și Mâine şi datorită ţie alături de cei 1400 care sunt deja parte din povestea World Vision România. Îţi mulţumim!

Mai multe detalii pe: https://worldvision.ro/ 
Descarcă formularul pentru World Vision

Asociația Fa din bine un obicei

În luna martie 2022, am înființat Asociația Fă din Bine un Obicei care promovează solidaritatea și implicarea socială prin mobilizarea și utilizarea tuturor tipurilor de resurse existente la nivelul comunității în vederea îmbunătățirii calității vieții copiilor, tinerilor și adulților din comunitate, indiferent de gen, etnie, confesiune, categorie socială, pentru prevenirea și combaterea marginalizării și excluziunii sociale, a abandonului, neglijării și discriminării. În 2022 am desfășurat și 4 campanii de donare sanguină în Popești-Leordeni, continuăm si în 2023 cu alte 5 campanii mobile și încă o nouă locație, Pipera, dar si cu noi acțiuni educative privind prevenirea risipei alimentare.  Facem binele împreună!

Mai multe detalii pe: Asociația Fă din bine un obicei
Descarcă formularul pentru Fa din bine un obicei

Asociația Zâmbetul Îngerilor (AZI)

ASOCIAȚIA ZÂMBETUL ÎNGERILOR,’’A.Z.I’’ administrează, organizează, coordonează, colectează și distribuie hrana, primită din sponsorizări de la magazine alimentare. Această hrană este distribuită zilnic oamenilor cu situații precare pentru asigurarea a existenței.
Grupul țintă al Asociației Zâmbetul Îngerilor, cu sediul în București, este reprezentat de persoanele nevoiașe, orfani, bătrâni, familii monoparentale sau persoane care provin din medii dezavantajate socio-economic, indiferent de vârstă, naționalitate, etnie, rasă, stare de sănătate sau religie.

Mai multe detalii pe:
facebook.com/zambesteazi.ong
http://azi-ong.ro/
Descarcă formularul pentru Asociația Zâmbetul Îngerilor

Asociația The Social Incubator

În Asociația The Social Incubator susținem tinerii aflați în situații de risc și tinerii proveniți din sistemul de protecție a copilului, să meargă la școală, să își găsească un loc de muncă și o locuință. Vrem să creștem șansele de integrare socială și profesională a acestora. Echipa de specialiști (psihologi, consilieri vocaționali, traineri) alături de ambasadori, mentori și voluntari le oferă sprijin pentru a determina o schimbare reală și sustenabilă în viețile lor. Împreună construim viitorul pe care îl merită!  

Mai multe detalii pe: asociatiasocialincubator.org facebook/socialincubator
Descarcă formularul pentru Asociația The Social Incubator sau completează-l direct online aici: redirectioneaza.ro/the-social-incubator 

Fundatia Motivation

Redirecționează 3.5% din impozitul pe venit către Fundația Motivation România și #schimbăpovestea persoanelor cu dizabilități. Citește poveștile de viață ale copiilor și adulților sprijiniți cu ajutorul prietenilor care au donat pentru Motivation aici. Contribuția ta ne va ajuta să ducem mai departe programele Motivation: donații de echipamente de mobilitate, servicii de instruire pentru viață independentă în scaun rulant, campanii de conștientizare despre drepturile persoanelor cu dizabilități și servicii de îngrijire pentru 25 de tineri cu dizabilități intelectuale medii și severe aflați în grija noastră din 2003, când i-am preluat din centre de plasament. 3.5% pentru Motivation = 100% pentru viață independentă. Dacă ai nevoie de mai multe informații, dă-ne de veste pe comunicare@motivation.ro. Îți mulțumim pentru că ești alături de noi!

Mai multe detalii pe: www.motivation.ro
Descarcă formularul pentru Motivation sau completeaza-l aici https://motivation.ro/formular230/

Banca pentru Alimente Oradea

Banca pentru Alimente Oradea contribuie la reducerea risipei alimentare și a sărăciei. Ce facem?
1. Salvăm alimentele de la risipă, recuperăm supra-stocurile de la producători, importatori, distribuitori, procesatori, comercianți en-gross sau en-detail - prin Legea Risipei Alimentare, sponsorizare sau donație.
2. Le distribuim imediat gratuit organizațiilor cu programe sociale pentru persoane defavorizate. În primii 3 ani de funcționare am salvat 1764 de tone și am trimis lunar ajutoare spre peste 23 mii de oameni în nevoie din județele BH, SJ, SM, MM.

Ne acoperim cheltuielile de funcționare exclusiv din sponsorizări, așadar vă mulțumim pentru ajutor.
În România se aruncă zilnic 6000 tone de hrană (Eurostat, 2017), în timp ce 4,5 milioane de oameni trăiesc în risc de sărăcie și excluziune socială (MADR).

Mai multe detalii pe: https://bancapentrualimente.ro/
Descarcă formularul pentru Banca pentru Alimente Oradea https://formular230.ro/asociatia-banca-regionala-pentru-alimente-oradea sau redirectioneaza.ro/banca-pentru-alimente-oradea

Asociația Taxiul cu Bomboane

Prin campaniile Asociației Taxiul cu Bomboane susținem îmbunătăţirea calităţii vieții copiilor și tinerilor, prin activităţi de terapie prin joc şi proiecte de educație non-formală care să le aducă buna dispoziție şi să-i ajute să se integreze. “Taxiul cu Bomboane” este, de fapt, o metaforă. Despre gesturi simple care se transformă în fapte bune, despre detalii mici care pot schimba viaţa celor din jur. “Taxiul” are de zece ani câteva curse cu destinaţie deosebită: spitalele de pediatrie și şcolile speciale din Bucureşti. Prin proiectul Caravana TCB împreună cu voluntarii și partenerii asociației, cumpărăm și colectăm alimente neperisabile, produse de igienă, medicamente și produse sanitare, aparate medicale necesare comunităților cu nevoi speciale și sociale, din București și din țară, inclusiv în Ucraina în trei convoaie umanitare. Obiectivul nostru este ca aceste produse achiziționate din banii strânși și donații, să ajungă în cât mai multe medii sociale defavorizate, din întreaga țară. Dintre proiectele cu caracter punctual vă reamintim campaniile Pui de Pernă pentru Pui de Om, Cănuţa cu Bomboane, O zi cât o vacanță, Scrisoare către Moș Crăciun.

Mai multe detalii pe: www.facebook.com/
taxiulcubomboane.ro
Descarcă formularul pentru Asociația Taxiul cu Bomboane