SustenabilitateRedirecționează 2% sau 3,5% din impozitul pe venit
Sustenabilitate

Redirecționează 2% sau 3,5% din impozitul pe venit

Direcționează până la 3,5% din impozitul anual pe veniturile din salarii și din pensii pentru susținerea entităților non-profit! 

Această redirecționare nu te costă nimic! Prin simpla completare și depunere a declarației 230, până la 25 mai 2024 (inclusiv), o parte din valoarea totală a impozitului pe venit dintr-un an, pe care trebuie să îl plătești la bugetul de stat, se va redirecționa către o entitate non-profit/unitate de cult, pe care o alegi tu, susținând astfel activitatea acesteia! Ajutorul tău contează! 

Dacă nu ești hotărât încă pe cine să ajuți, poți consulta mai jos lista de ONG-uri pe care le recomandăm, cu care Mega Image are o bună colaborare, și poți folosi direct formularul 230 precompletat cu datele fiecărei organizații, pentru ca tu să ai mai puțin de completat. 

  

Pentru mai multe detalii despre ce trebuie sa faci și cum să completezi formularul, click aici.

Fundaţia “O șansă pentru viață”

Fundaţia “O șansă pentru viață” cu sediul în București, este o organizație fără scop lucrativ cu principal obiect de activitate protecția categoriilor sociale defavorizate și vulnerabile, precum și desfășurarea de activități, concrete si specifice, privind ajutorarea oamenilor cu diverse nevoi economice sau de sănătate. 

Mai multe detalii pe: Facebook
Descarcă formularul pentru Fundația "O șansă pentru viață"

FDP Protagoniști în educație 

De 28 de ani schimbăm vieți prin promovarea educației și incluziunii sociale a celor mai vulnerabile persoane din comunitate prin diverse servicii sociale oferite gratuit.
Astfel, ajutăm anual 450 de copii din mediul rural și urban. 

Mai multe detalii pe: https://fdpsr.ro/  
Descarcă formularul pentru FDP Protagoniști în educație

Fundația Light into Europe

Light into Europe este o fundație româno-britanică cu aproape 30 de ani prezență în România, dedicată incluziunii sociale a copiilor și tinerilor cu dizabilități de vedere și de auz. Furnizoare de programe inovatoare în serviciile sociale: educație incluzivă și accesibilă pentru nevăzători și surzi, accesibilizare și deprinderi de viață independență, câini ghizi pentru nevăzători și câini de asistență pentru persoane cu dizabilități, training și asistență pentru acces la piața muncii a tinerilor nevăzători sau surzi.

Mai multe detalii pe: lightintoeurope.ro/ și Facebook
Descarcă formularul pentru Fundația Light into Europe

Asociația Lume Bună

Construim MOTIVAȚIE pentru EDUCAȚIE cu sens, bucurie și creativitate de peste 10 ani. Peste 80% din proiectele asociației se adresează copiilor din grupuri vulnerabile, din mediul rural cu un nivel educațional mai redus, cu familii monoparentale ori marcate de sărăcie sau copii care au părinții plecați la muncă în străinătate. Principalul obiectiv pe termen lung este reducerea abandonului școlar și a analfabetismului funcțional. 

Mai multe detalii pe: https://www.asociatialumebuna.com/

Descarcă formularul pentru Asociatia Lume Buna

Fundația Regală Margareta a României

Fundația Regală Margareta a României este o organizație neguvernamentală care sprijină copii, tineri și vârstnici prin intervenții durabile, bazate pe schimbul de experiență și valori între generații. De-a lungul celor 33 de ani de activitate, Fundația Regală Margareta a României a dezvoltat numeroase proiecte în domeniul educației, dezvoltării comunității, societății civile, sănătății și culturii, proiecte ce și-au adus contribuția la reînnoirea spirituală și socială a României.

Mai multe detalii pe: https://www.frmr.ro/ și Facebook
Descarca formularul pentru Fundația Regală Margareta a României sau
https://www.frmr.ro/campania-35/

Asociația Hercules

De 15 ani, Asociația Hercules ajută copii vulnerabili să nu abandoneze școala din cauza sărăciei, să se bucure mai mult de copilărie și să își construiască, învățând, un viitor mai bun decât este prezentul părinților lor. Asociația Hercules a fondat și coordonează două centre educaționale unde, zi de zi, cel puțin 100 de copii primesc ajutor la teme și sprijin școlar suplimentar (after-school), una sau două mese sănătoase, acces la tehnologie, sală de lectură, loc de joacă și terenuri pentru activități sportive.

Mai multe detalii pe: www.asociatiahercules.ro
facebook/asociatiahercules
Descarcă formularul pentru Asociația Hercules 

Asociația Aici pentru Tine

Asociația ”Aici pentru Tine” s-a născut din dragostea pentru aproapele nostru. Din 2015 ajutăm persoanele aflate în impas: familii defavorizate, copii, victime ale violenței domestice, bătrâni singuri. Credem într-o lume lipsită de sărăcie, în care fiecare persoană are șansa la o viață mai bună.


Mai multe detalii pe:
Facebook
Descarcă formularul pentru Asociația Aici pentru Tine 

Organizatia pentru Copii si Adulti cu Nevoi Speciale Filiala Fetesti 

Organizatia pentru Copii si Adulti cu Nevoi Speciale Filiala Fetesti a fost infiintata in anul 2002  si are ca scop promovarea si respectarea drepturilor copiilor si adulţilor cu nevoi speciale. 

Mai multe detalii pe: https://www.facebook.com/organizatiatrebuiefetesti/  

Descarcă formularul pentru Organizatia pentru Copii si Adulti cu Nevoi Speciale Filiala Fetesti

Parohia Costeasca

Parohia Costeasca desfășoară multiple activități social-filantropice. În acest sens are amenajată o cantină în incinta bisericii unde servesc masa 30 de persoane nevoiașe (în zilele de marți, miercuri și joi). De asemenea se oferă hrană la domiciliu persoanelor care nu se pot deplasa. Astfel, reușim să venim în sprijinul persoanelor aflate în dificultate și al familiilor cu venituri financiare insuficiente. Prin aceste acțiuni reușim să le îmbunătățim traiul de viată și să îi integrăm în comunitate.

Descarcă formularul pentru Parohia Costeasca

Asociația WE HELP! 

“Asociația WE HELP!” este o asociație non-profit, al cărui scop este să le ofere copiilor din familii defavorizate șansa la o viață mai bună. Vrem să ajutăm copiii, să îi susţinem și să îi implicăm prin diferite proiecte în activităţi cu scop didactic şi practic, de integrare a acestora în societate. Copiii primesc suport moral şi educaţional, datorită partenerilor noştri, îndrumare pentru o viață decentă, traininguri în diferite domenii şi proiecte sociale. 

Mai multe detalii pe: https://we-help.ro/doneaza/ 

Descarcă sau completează formularul pentru Asociația WE HELP! 

Asociația Zâmbetul Îngerilor (AZI)

ASOCIAȚIA ZÂMBETUL ÎNGERILOR,’’A.Z.I’’ administrează, organizează, coordonează, colectează și distribuie hrana, primită din sponsorizări de la magazine alimentare. Această hrană este distribuită zilnic oamenilor cu situații precare pentru asigurarea a existenței. 

Grupul țintă al Asociației Zâmbetul Îngerilor, cu sediul în București, este reprezentat de persoanele nevoiașe, orfani, bătrâni, familii monoparentale sau persoane care provin din medii dezavantajate socio-economic, indiferent de vârstă, naționalitate, etnie, rasă, stare de sănătate sau religie. 

Mai multe detalii pe: 
https://www.facebook.com/zambesteazi.ong/  
http://azi-ong.ro/
Descarcă formularul pentru Asociația Zâmbetul Îngerilor

Fundația Inimă de Copil

Prin Fundația “Inimă de Copil” îi încurajăm pe cei din jurul nostru să schimbe lucruri, să facă binele. Fundația există de peste 28 de ani și este un sprijin puternic în viața copiilor din familii defavorizate din cele mai sărace zone din sud-estul țării- județele Galați, Brăila, Vrancea și Vaslui, iar de 2 ani suntem un sprijin important și pentru familii care au fugit din Ucraina, din calea războiului. Proiectele noastre aduc schimbări în trei domenii importante - social, educație și sănătate. Redăm constant speranța pentru numeroși copiii aflați în dificultate, transformăm inegalitățile în șanse reale pentru viitorul lor mai bun.
Mai multe detalii pe: https://inimadecopil.ro/
https://www.facebook.com/inimadecopilgalati/
Descarcă formularul pentru Fundația Inimă de Copil sau completează direct online și semnează: redirectioneaza-35/ 

Asociația United hands 

Avand misiunea asumata de a imbunatati calitatea vietii pentru cei aflati in suferinta sau care se afla in diverse situatii de risc, Asociatia United Hands Romania sprijina toate persoanele ce au nevoie de ajutor, indiferent de rasa, religie, nationalitate sau pozitie sociala. United Hands colaboreaza cu persoane si organizatii din toate mediile culturale si etnice, fiind una dintre organizatiile non-guvernamentale ce a reusit sa aiba continuitate in proiecte realizate in Constanta si in zona Dobrogea in ultimii 23 ani. 

Mai multe detalii pe: https://www.unitedhands.ro/  

Descarcă formularul pentru Asociația United hands 

 

Asociația Banca pentru alimente București

Asociația Banca pentru alimente București a fost înființată în luna iulie 2016, din dorința membrilor fondatori de a pune în slujba societății un instrument prin care produsele alimentare și de igienă personală aflate în termen de valabilitate, provenite din donații sau sponsorizări de la companii, să fie colectate, depozitate corespunzător și apoi redistribuite gratuit organizațiilor partenere.
Mai multe detalii pe: https://bucuresti.bancapentrualimente.ro/
Descarcă și completează formularul pentru Asociația Banca pentru alimente București

 

SOS Satele Copiilor

În România, peste 47.000 de copii se află în sistemul de protecție specială și, an de an, peste 8.000 de copii sunt separați de familie. Prin programele SOS Satele Copiilor, oferim an de an o familie iubitoare pentru peste 1000 de copii, în 4 Sate SOS și 17 comunități vulnerabile din țară. Implicarea ta este extrem de importantă și ne ajută să fim, zi de zi, alături de copiii aflați în nevoie. 

 
Mai multe detalii pe: SOS Satele Copiilor - Redirectioneaza 3.5% din impozitul pe venit (sos-satelecopiilor.ro) 
Descarcă formularul pentru SOS Satele Copiilor

Poți completa direct formularul online și cei de la SOS îl vor depune pentru tine: Formular 230 - SOS Satele Copiilor România (sos-satelecopiilor.ro) 

Asociația The Social Incubator

Noi, la Asociația The Social Incubator susținem tinerii aflați în situații de risc și tinerii proveniți din sistemul de protecție a copilului, să meargă la școală, să își găsească o locuință și un loc de muncă. Vrem să creștem șansele de integrare socială și profesională ale acestora. Echipa de specialiști (psihologi, consilieri vocaționali, traineri) alături de ambasadori, mentori și voluntari le oferă sprijin pentru a determina o schimbare reală și sustenabilă în viețile lor. Împreună construim viitorul pe care îl merită!  


Mai multe detalii pe: asociatiasocialincubator.org facebook/socialincubator
Descarcă formularul pentru Asociația The Social Incubator sau completează-l direct online aici: redirectioneaza.ro/the-social-incubator 

Asociația Fă din bine un obicei

În luna martie 2022, am înființat Asociația Fă din Bine un Obicei care promovează solidaritatea și implicarea socială prin mobilizarea și utilizarea tuturor tipurilor de resurse existente la nivelul comunității în vederea îmbunătățirii calității vieții copiilor, tinerilor și adulților din comunitate, indiferent de gen, etnie, confesiune, categorie socială, pentru prevenirea și combaterea marginalizării și excluziunii sociale, a abandonului, neglijării și discriminării. În 2022 am desfășurat și 4 campanii de donare sanguină în Popești-Leordeni, continuăm si în prezent alături de Centrul de transfuzie sanguină ”Colonel prof.Dr. Nicolae Nestorescu”, cu 5 campanii mobile și încă o nouă locație în Pipera. 


Mai multe detalii pe: Asociația Fă din bine un obicei
Descarcă formularul pentru Fa din bine un obicei

Asociația Banca pentru alimente Roman 

În inima fiecărui om există dorința de a face bine și de a ajuta pe cei în nevoie. Asociația Banca Regională pentru Alimente Roman are un scop simplu, dar profund: reducerea sărăciei și diminuarea risipei alimentare. Anul trecut, am salvat de la risipă nu mai puțin de 551 de tone de alimente, care au ajuns pe mesele persoanelor care au avut nevoie de ele. Cu ajutorul a 69 de organizații partenere din județele Neamț, Bacău, Iași, Suceava și Botoșani, am reușit să ajutăm peste 32,000 de persoane vulnerabile. Dacă vrei să aduci bucurie în viețile celor din jur, alătură-te nouă în demersul pentru un viitor mai echitabil și sustenabil. Fiecare gest contează iar împreună putem face Binele, mai Bine. Donează și inspiră schimbarea!  

Mai multe detalii pe: https://bancapentrualimente.ro/  și https://www.facebook.com/BANCAPENTRUALIMENTEROMAN 

Descarcă formularul pentru Asociația Banca pentru alimente Roman

Asociația Free Miorița

„Lumină pentru România‟ și „Memoria Națională‟ sunt campaniile initiate și derulate de Free Miorița. 

Lumină pentru România este campania prin care am transportat și instalat sisteme fotovoltaice care asigură energie electrică pentru 332 de familii cu peste 1.250 de persoane, în 120 de localități din 29 județe. Am iluminat de asemenea și ultimele 4 școli publice, Centrul de Salvare și Reabilitare al Animalelor Sălbatice și 2 bisericuțe. https://www.freemiorita.ro/  

Memoria Națională este un proiect strategic de recuperare a patrimoniului cultural scris și de reconstituire a istoriei culturii naționale derulat în parteneriat cu Biblioteca Națională a României. Până acum am decontaminat peste 14 tone de publicații (periodice, cărți, hărți și diverse tipărituri), scopul final fiind reintegrarea în colecțiile specifice a tuturor publicațiilor care fac parte din „fondurile destructurate‟. https://www.memorianationala.ro/  
 
Mai multe detalii pe: 
https://www.facebook.com/freemiorita/ 

https://www.instagram.com/freemiorita/ 
 

Descarcă formularul pentru Asociația Free Miorița

Asociația Taxiul cu Bomboane

Prin campaniile asociației Taxiul cu Bomboane susținem îmbunătăţirea calităţii vieții copiilor și tinerilor, prin activităţi de terapie prin joc şi proiecte care să le aducă buna dispoziție şi să-i ajute să se integreze. “Taxiul cu Bomboane” este, de fapt, o metaforă. Despre gesturi simple care se transformă în fapte bune, despre detalii mici care pot schimba viaţa celor din jur. Taxiul câteva curse cu destinaţie deosebită: spitalele de pediatrie și şcolile speciale din Bucureşti. Obiectivul nostru este ca produsele achiziționate din banii strânși și donații să ajungă în cât mai multe medii sociale defavorizate, din întreaga țară. Dintre proiectele cu caracter punctual vă reamintim campaniile Pui de Pernă pentru Pui de Om, Cănuţa cu Bomboane, Socioterapie prin teatru, O zi cât o vacanță, Scrisoare către Moș Crăciun, Zâmbete în bradul de Crăciun, Hai la mere, Colorăm zâmbete, Carnavalul copiilor, Școala de Balet Fitness și Nutriție, Emoticonul confuz/ Caruselul emoțiilor/ HeartBeat Pulsing with Emotional Education/ Emotsyia/ Croaziera emoțiilor- proiect de gestionare a emoțiilor și a stresului, Youthopia- proiect de educație financiară, carieră, vorbire în public și lifecoaching. În fiecare an, cu sprijinul finanțatorilor instituții ale statului și mediul privat, derulăm proiecte de educație non-formală în școli și licee. 

Mai multe detalii pe: www.facebook.com/
taxiulcubomboane.ro
Descarcă formularul pentru Asociația Taxiul cu Bomboane

Asociația Banca Regională Pentru Alimente Timișoara 

Asociația Banca Regională Pentru Alimente Timișoara este o organizație non-guvernamentală, pusă în slujba altor organizații caritabile care luptă împotriva sărăciei și a foametei. Misiunea noastră este să combatem sărăcia și foametea din rândul  categoriilor defavorizate și să diminuăm risipa alimentară din regiunea de Vest. Colaborăm cu organizațiile non-profit care împărtășesc scopurile Băncilor pentru Alimente și dorim să educăm, împreună cu partenerii noștri, percepția opiniei publice și a autorităților competente pentru a conștientiza nivelul sărăciei, al marginalizării sociale, al risipei alimentare, dar și care sunt modalitățile de prevenție a acesteia. De asemenea, pledăm pentru dreptul la hrană al persoanelor defavorizate. În fiecare zi Banca pentru Alimente recuperează, transportă, sortează și distruie spre ONG- urile beneficiare , produsele excedentare de la firme, agenți economici și producători agro-alimentari. Beneficiarii finali ai acestor ajutoare alimentare și nealimentare sunt persoanele defavorizate din regiunea noastră: Timiș, Arad, Caraș- Severin și Hunedoara. 

Mai multe detalii pe: https://timisoara.bancapentrualimente.ro/ 

Completează și trimite formularul pentru Banca Regională Pentru Alimente Timișoara https://formular230.ro/asociatia-banca-regionala-pentru-alimente-timisoara 

Asociația Touched Romania 

Ajută mamele și copiii din comunitatea Touched Romania prin redirecționarea a 3,5% din impozitul pe profit! Contribuția ta este valoroasă și apreciată, iar împreună putem schimba și transforma viețile lor, aducându-le speranță și bucurie.  Asociația Touched Romania este un ONG acreditat din anul 2005 ca furnizor de servicii sociale in domeniul protecției copilului. Am dezvoltat sapte programe sociale prin care ajutam peste 400 de persoane in dificultate in fiecare an. Dintre programele noastre, mentionam: 

- Centrul Maternal Casa Agar ofera servicii sociale rezidentiale mamelor si copiilor victime ale violentei domestice, saraciei si excluziunii sociale,  

- Centrul de Consiliere si Reintegrare sociala ofera consiliere psiholgoica si in cariera,  

- Clubul Adolescentilor, care ofera educatie non formala si orientare scolara si profesionala pentru tineri si  

- Programul Comunitar Dar din Dar prin care oferim ajutor material, alimente si donatii familiilor monparentale in dificultate din comunitate. 

Mai multe detalii pe: www.touchedromania.org și https://m.facebook.com/profile.php?id=100066676253598 

Descarcă formularul pentru Asociația Touched Romania 

Asociația Banca Pentru Alimente Cluj 

Banca Pentru Alimente Cluj colectează și distribuie ONG-urilor partenere din județele Cluj, Alba, Sibiu și Bistrița-Năsăud produsele pe care producătorii, importatorii, distribuitorii sau retailerii le donează.  

Redirecționarea a 3.5% din impozit înseamnă: 

  • primul iaurt cu fructe gustat din viața celor 3 surori din Ocna Mureș 

  • prima dată când o mamă din Dej va putea pregăti sandwich-uri pentru fiicele ei la școală 

  • primul gust al unei înghețate pentru băiatulul orfan din Aiud și multe alte povești fericite! 

Susține lupta împotriva risipei alimentare și împotriva sărăciei! 

Mai multe detalii pe: https://cluj.bancapentrualimente.ro/  

https://linktr.ee/banca.pentru.alimente.cluj 

Descarcă formularul pentru Asociația Banca Pentru Alimente Cluj