SustenabilitateProtejam mediul inconjurator
Sustenabilitate

Protejăm mediul înconjurător

Suntem responsabili față de mediul înconjurător și avem grijă ca impactul pe care îl avem asupra naturii să fie cât mai benefic. Căutăm constant soluții concrete care ne pot ajuta să beneficiem cu toții de un mediu curat și sigur, de un aer mai puțin poluat și de un sol sănătos.

Ne-am luat angajamentul să reducem emisiile de carbon din operațiunile noastre și să devenim NetZero în propriile noastre operațiuni până în 2040. De asemenea, am făcut demersuri de informare și educare a furnizorilor noștri pentru raportarea și stabilirea de ținte în vederea reducerii propriilor lor emisii pentru ca noi să putem avea un impact puternic în reducerea emisiilor de carbon din lanțul nostru valoric, obiectivele noastre climatice fiind în conformitate cu cele ale ONU pentru a menține încălzirea globală sub 1,5°C.

Protejarea resurselor naturale este un aspect esențial în politica noastră, iar gestionarea lor se face cu atenție și în mod sustenabil. În același timp, ne concentrăm eforturile pentru a minimiza irosirea alimentelor și pentru a îmbunătăți modul în care gestionăm resursele, astfel încât să contribuim activ la protejarea mediului înconjurător.

Pentru cea mai mare parte dintre magazinele noastre, achiziționăm energie certificată verde, produsă din surse regenerabile, cu factor de emisie de carbon zero. De asemenea, instalăm centrale fotovoltaice pe acoperișul magazinelor noastre (la finalul anului 2022 avem 20 de locații cu astfel de centrale), fiind o formă foarte simplă de a produce energie electrică direct din energia soarelui, local, cu zero emisii poluante, fără impact asupra mediului înconjurător. Un alt proiect de anvergură desfășurat în cadrul Mega Image îl reprezintă Smart Metering - printr-un sistem inovator, este monitorizat în timp real și centralizat consumul de energie al magazinelor, temperaturile spațiilor frigorifice, precum și temperatura din sala de vânzare, și totodată este controlată funcționarea echipamentelor consumatoare de energie. De asemenea, suntem preocupați permanent de identificarea de soluții pentru reducerea consumului de apă potabilă folosită pentru igienizarea spațiilor.

Considerăm că reciclarea și reutilizarea materialelor utilizate în activitățile zilnice pot contribui în mod semnificativ la reducerea impactului asupra mediului înconjurător. Astfel, oferim clienților puncte de reciclare în magazinele noastre (link mai jos), iar intern folosim hârtie reciclată pentru activitățile administrative și toate cataloagele și revistele promoționale din magazine sunt confecționate din hârtie certificate FSC, având, astfel, garanția că lemnul utilizat pentru producția hârtiei provine din păduri gestionate durabil pe criterii sociale, economice și ecologice. Mai mult, pentru că procentul ambalajelor secundare și terțiare care ajung în mediul înconjurător este foarte mare, toate aceste ambalaje din magazinele Mega Image și Shop & Go sunt colectate, compactate și reciclate. În 2022, am reciclat 12.520 de tone de ambalaje din carton, hârtie și plastic. De asemenea, toate magazinele Mega Image și Shop & Go pun la dispoziția clienților recipiente pentru colectarea bateriilor folosite, iar magazinele Mega Image au, în plus, recipient și pentru echipamente electrice și electronice.

3 martie - Ziua Mondiala a Vietii Salbatice
detalii
Colectare si reciclare PET si doze de aluminiu – 13 centre in Bucuresti
detalii