Comanda acum si ai LIVRARE GRATUITA, la achizitii peste 50 lei cu livrare in 2 ore si peste 150 lei cu livrare a doua zi!
Galetă cu prunePT2H1 Persoanehttps://d1lqpgkqcok0l.cloudfront.net/medias/sys_master/images/hc2/h93/9231526232094.jpg400 kg prune, sâmburii scoși și tocate grosier100 g fulgi de migdale1 ou întreg250 g făină100 g zahăr pudră30 g amidon150 g unt1 ou200 g cremă de brânză2 g menta verde
Prunele dulci-acrișoare și cărnoase sunt printre fructele simbol
ale toamnei. Septembrie e luna în care avem ocazia să ne
bucurăm de ele din plin, nu doar mâncându-le ca atare,
ci de exemplu, folosindu-le în prăjituri sau tarte, cum este
această galetă din aluat fraged cu unt, umplută cu o cremă
de brânză dulce, cu mentă, și o crustă crocantă de fulgi de
migdale – un deliciu ușor de preparat de către oricine.
1. Începe cu umplutura. Între timp, amestecă cu o spatulă de silicon crema de brânză cu zahărul și menta tocată mărunt. Pune deoparte. 2. Prepară aluatul. Pune toate ingredientele într‑un bol, mai puțin oul. Amestecă cu mâinile până se omogenizează și se formează un aluat sfărâmicios. Apoi adaugă oul și amestecă până se formează un aluat legat. Strânge-l într-o bilă, învelește-l în folie alimentară și lasă-l la frigider pentru 30 de minute. 3. Scoate aluatul din frigider și, pe blatul de lucru pudrat cu făină, întinde-l cu sucitorul de forma unui disc cu diametrul de 28 cm. 4. Pune aluatul într-o tavă întinsă, tapetată cu hârtie de copt. Pe mijlocul aluatului pune crema de brânză și întinde-o aproximativ pe toată suprafața, lăsând o margine liberă de 4-5 cm. 5. Peste crema de brânză pune prunele tăiate felii. Poți face un model după cum îți place. Apoi adună marginile aluatului în jurul prunelor. 6. Unge marginile cu oul bătut și presară cu fulgi de migdale pe toata marginea aluatului. 7. Dă prăjitura la cuptorul încins la 180°C timp de 30-40 de minute.