Cremă de vanilie cu biscuiți și căpșuni
Ce poate fi mai delicios decât o budincă fină și cremoasă, aromată
cu semințe de vanilie proaspătă, servită rece, cu biscuiți crocanți și
ceva fructe roșii?
Durata
1'- 30'Nota
Reteta nu a fost votataDesert

Ingrediente pentru 1 Persoane
1 Persoane
- 500 ml lapte
- 100 g zahăr
- un praf de sare
- 40 g amidon
- 7 gălbenușuri de ou
- 1 baton de vanilie
- 50 g unt 82% grăsime
- 300 g capsuni
- 150 g biscuiti Speculoos
Cumpara toate ingredientele
Ingrediente esentiale
63299
40039
Incepe gatitul
1. Pune la fiert laptele, împreună cu zahărul și sarea. Când laptele fierbe, adaugă amidonul și lasă să fiarbă la foc mic cam 5 minute.
2. Într-un bol mare, în care ai separat gălbenușurile, adaugă semințele de la păstaia de vanilie și amestecă cu telul, adăugând treptat laptele îngroșat. Ai grijă să amesteci foarte bine și energic, ca să nu se coaguleze gălbenușul.
3. Transferă crema obținută în oala în care ai fiert laptele, apoi pune-o la foc mic și amestecă energic cu telul până când ajunge în punctul de fierbere. Ia-o de pe foc, adaugă untul și mai amestecă 1 minut.
4. Lasă budinca să răcească foarte bine, apoi toarn-o în recipiente. Pune deasupra bucăți mici de căpșuni tocate și biscuiți speculoos sfărâmați.
2. Într-un bol mare, în care ai separat gălbenușurile, adaugă semințele de la păstaia de vanilie și amestecă cu telul, adăugând treptat laptele îngroșat. Ai grijă să amesteci foarte bine și energic, ca să nu se coaguleze gălbenușul.
3. Transferă crema obținută în oala în care ai fiert laptele, apoi pune-o la foc mic și amestecă energic cu telul până când ajunge în punctul de fierbere. Ia-o de pe foc, adaugă untul și mai amestecă 1 minut.
4. Lasă budinca să răcească foarte bine, apoi toarn-o în recipiente. Pune deasupra bucăți mici de căpșuni tocate și biscuiți speculoos sfărâmați.
Nota
Reteta nu a fost votata
Ai incercat aceasta reteta?
Spune-ne cat de mult ti-a placut!
Desert
Cumpara toate ingredientele
Ingrediente esentiale
63299
40039