Malabi cu nuci si scortisoara
De catre Joseph Hadad
Iti propunem sa incerci una dintre retetele inspirate de chef Joseph Hadad, cum numai la Restaurant Caju vei gusta.
Dificultate
MediuDurata
1'- 30'Pret
MediuNota
5 din 5Bogat in zahar
Altele
Desert

Ingrediente pentru 2 Persoane
2 Persoane
- 185 ml lapte
- 125 ml smantana lichida
- 22 g amidon
- nuci, migdale, scorţişoara
- 36 g zahar
- sirop de trandafir si rodie
Incepe gatitul
Pasul 1: Laptele se imparte in doua parţi egale. Smantana lichida impreuna cu jumatate din cantitatea de lapte se pun intr-o oala, pe foc mic la inceput, apoi se mareşte intensitatea focului, se adauga zaharul şi se amesteca.
Pasul 2: Se lasa sa se infierbante. Migdalele şi nucile se marunţesc. Amidonul se amesteca bine cu restul de lapte si se toarna peste amestecul de pe foc. Se continua amestecarea foarte bine cu telul pana devine o compozitie elastica (si fara cocoloase).
Pasul 3: Se toarna compozitia in castronele si se toarna deasupra fiecaruia cate o lingura si jumatate de sirop de rodie si de trandafir, praf de scortisoara, nuci si migdale din belsug. Compoziţia se poate servi rece sau calda.
Pasul 2: Se lasa sa se infierbante. Migdalele şi nucile se marunţesc. Amidonul se amesteca bine cu restul de lapte si se toarna peste amestecul de pe foc. Se continua amestecarea foarte bine cu telul pana devine o compozitie elastica (si fara cocoloase).
Pasul 3: Se toarna compozitia in castronele si se toarna deasupra fiecaruia cate o lingura si jumatate de sirop de rodie si de trandafir, praf de scortisoara, nuci si migdale din belsug. Compoziţia se poate servi rece sau calda.
Nota
Ai incercat aceasta reteta?
Spune-ne cat de mult ti-a placut!
Oriental
Bogat in zahar
Altele
Altul
Toate sezoanele
Desert