InspiratieIdei pentru tineRețete quesadilla - delicii rapide și satisfăcătoare
Inspiratie

Rețete quesadilla - delicii rapide și satisfăcătoare

Quesadilla este un fel de mâncare ușor de realizat, care poate fi savurat singur, în tihnă, sau alături de cei dragi. În același timp, este o explozie de arome și texturi ce beneficiază de o varietate de opțiuni de preparare. Fie că ești un amator al rețetei clasice de quesadilla sau îți place să experimentezi în bucătărie cu diferite ingrediente, gusturi și moduri de prezentare, variantele multiple de a o pregăti pot satisface gusturile oricărei persoane care apreciază o viață sustenabilă și sănătoasă.

Mai jos vei regăsi atât ingredientele necesare unei rețete de quesadilla, cât și mai multe idei de moduri de preparare a acestui fel îndrăgit de mâncare.

  • Rețeta de quesadilla clasică

  • Rețete alternative de quesadilla

Rețeta de quesadilla clasică

 Câteodată, cea mai bună rețetă de quesadilla pe care o poți realiza este chiar cea clasică. Este rapidă, deloc complicată și, totodată, satisface gusturile majorității persoanelor care o vor savura.

Ingrediente necesare:

Pentru o quesadilla clasică reușită, vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • 4 lipii tip tortilla din grâu;

  • 200 g de brânză Cheddar rasă;

  • 1 ceapă roșie mică, tocată mărunt;

  • 1 ardei gras roșu, tăiat cubulețe;

  • 1 roșie tocată mărunt;

  • 200 g de carne de pui (pulpă sau piept);

  • Sare și piper după gust;

  • Ulei de măsline sau floarea-soarelui pentru prăjit.

Mod de preparare:

Încinge o tigaie mare, unsă cu ulei, la foc mediu. Gătește bucățile de pui până pot fi gata să fie consumate ca atare.

Așază apoi una dintre lipii în tigaie și adaugă brânza Cheddar rasă doar pe o jumătate a lipiei. Peste brânză, distribuie uniform jumătate din amestecul de ceapă, ardei gras, roșie și carne (mărunțite).

Presară sare și piper după gust și acoperă această umplutură cu cealaltă jumătate liberă a lipiei. Gătește până când crusta devine aurie și brânza începe să se topească, apoi întoarce cu grijă quesadilla pentru a găti și cealaltă parte.

Repetă același proces pentru restul ingredientelor rămase și, astfel, vei mai obține o quesadilla. Taie fiecare quesadilla în patru bucăți egale și servește-o ca atare sau împreună cu sosurile preferate. 

Rețete alternative de quesadilla

Uneori, deși îți plac variantele clasice ale rețetelor tale favorite, poți simți nevoia să faci o schimbare sau, pur și simplu, să experimentezi mai mult în bucătărie. Este posibil să ai invitați care țin o dieta vegetariana. Sau, în unele zile, poți observa că ai ingrediente diferite în frigider și ai dori să poți pregăti un fel gustos cu ele. Din fericire, quesadilla este o rețetă extrem de versatilă, astfel că poate fi adaptată în mai multe feluri.

Mai jos regăsești șase exemple de rețete alternative de quesadilla: quesadilla vegetariană, quesadilla cu șuncă sau bacon, quesadilla cu pui, quesadilla mexicană în stil Taco Bell, quesadilla cu brânză, precum și quesadilla cu carne tocată.

1. Rețetă quesadilla vegetariană (quesadilla cu legume)

Pentru o quesadilla cu legume (vegetariană) vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • 4 lipii de grâu, ovăz sau din făină fără gluten (în funcție de restricții/preferințe);

  • 200 g de brânză Cheddar, rasă (alternativ, se poate folosi brânză vegană);

  • 1 ceapă mică, tocată mărunt;

  • 1 ardei gras roșu, tăiat cubulețe;

  • 150 g de ciuperci, în felii subțiri;

  • 1 dovlecel, tăiat cubulețe;

  • 2 căței de usturoi, mărunțiți sau trecuți prin răzătoarea fină;

  • Sare și piper după gust;

  • Ulei de măsline sau floarea-soarelui pentru prăjit.

Mod de preparare:

Modul de preparare este unul puțin mai complex în acest caz. Începi prin a încălzi o tigaie mare unsă cu ulei la foc mediu. Adaugi, apoi, ceapa și usturoiul în tigaie și le călești până devin aurii și aromate.

Ulterior, adaugi restul legumelor, ciupercile și dovlecelul, amestecând timp de 5-7 minute până se înmoaie. Separat, într-o altă tigaie unsă cu ulei, așezi o lipie și adaugi brânza rasă pe o jumătate. Distribui amestecul de legume călit peste brânză și condimentezi cu sare și piper după gust.

Acoperi cu cealaltă jumătate a lipiei și gătești până când crusta devine aurie și brânza începe să se topească. Continui procesul fix ca în rețeta clasică și servești cu sosuri la alegere (recomandare în acest caz: sos guacamole).

2. Rețetă quesadilla cu șuncă sau bacon și cașcaval

Ingrediente necesare:

  • 4 lipii tortilla;

  • 200 g de brânză Cheddar, rasă;

  • 200 g șuncă sau bacon, tăiat cubulețe;

  • 1 ceapă mică, tocată mărunt;

  • 1 ardei gras roșu, tăiat cubulețe;

  • Sare și piper după gust;

  • Ulei de măsline sau floarea-soarelui pentru prăjit.

Mod de preparare:

Pregătește o tigaie mare, unsă cu ulei, pusă la foc mediu. Adaugă șunca sau baconul în tigaie și prăjește până devine crocant/ă. În aceeași tigaie, adaugă ceapa și ardeiul și călește-le până devin aurii și moi.

Separat, în a doua tigaie unsă cu ulei, așază o tortilla și adaugă brânza rasă doar pe o jumătate. Distribuie șunca sau baconul și amestecul de legume peste brânză. Presară sare și piper după gust.

Continuă procesul în același fel ca în cazul rețetelor clasică și vegetariană. Servește cu sosuri de quesadilla la alegere (ex: sos de smântână).

3. Rețetă quesadilla mexicană (în stil Taco Bell)

Ingrediente necesare:

  • 4 lipii tip tortilla de grâu;

  • 200 g de brânză Cheddar, rasă;

  • 150 g de carne de vită sau pui tocată;

  • 1 ceapă mică, tocată;

  • 1 ardei gras roșu, tăiat cubulețe;

  • 2 linguri de sos de taco;

  • Sare și piper după gust;

  • Ulei de măsline sau floarea-soarelui pentru prăjit.

Mod de preparare:

Pentru o quesadilla mexicană reușită, încălzește o tigaie mare, unsă cu ulei, la foc mediu. Adaugă rețeta de umplutură pentru tortilla deja bine cunoscută (ceapa și ardeiul tăiate cubulețe) în tigaie și călește-le până devin aurii și moi. Adaugă mai apoi carnea tocată și prăjește-o până se rumenește.

La final, toarnă sosul de taco, amestecă totul bine și mai lasă amestecul să se gătească timp de 2-3 minute.

Într-o altă tigaie unsă cu ulei, așază o lipie și adaugă brânza rasă pe jumătate. Distribuie amestecul de carne, ceapă și ardei peste brânză și presară sare și piper după gust. Continuă exact ca la restul rețetelor.

Și în acest caz, poți servi lipia cu pui și cașcaval cu un sos de smântână sau tortilla cu vită sau porc cu sos de guacamole. Combinațiile diferă, însă, în funcție de preferințele tale în privința rețetelor mexicane.

⏩ Dacă ești pasionat de rețetele mexicane, citește și articolul „Burrito: cele mai bune retete si sfaturi pentru preparare”.

4. Rețetă quesadilla cu brânză

Ingrediente necesare:

  • 4 tortilla de grâu;

  • 300 g de brânză Cheddar sau o combinație, rasă;

  • Sare și piper după gust;

  • Ulei de măsline sau floarea-soarelui pentru prăjit.

Mod de preparare:

Încălzește o tigaie mare, unsă cu ulei, la foc mediu. Așază o tortilla și adaugă brânza rasă uniform pe toată suprafața. Presară sare și piper după gust peste brânză.

Acoperă cu cealaltă tortilla și gătește până când crusta devine aurie și brânza începe să se topească. Întoarce cu grijă quesadilla pentru a găti cealaltă parte. Repetă procesul pentru toate celelalte porții.

Taie în sferturi și servește, ideal, cu sos de roșii.

5. Rețetă de quesadilla cu pui

Pentru o rețetă de quesadilla cu pui este nevoie de următoarele ingrediente:

  • 4 lipii tip tortilla de grâu;

  • 200 g de piept de pui sau pulpă de pui, tăiate cubulețe sau fâșii;

  • 200 g de brânză Cheddar, rasă;

  • 1 ceapă mică, tocată;

  • 2 linguri de ulei de măsline sau floarea-soarelui;

  • Sare și piper după gust.

Mod de preparare:

Încălzește o tigaie mare, unsă cu ulei, la foc mediu. Prăjește bucățile de pui până se rumenesc uniform. Condimentează cu sare și piper după gust. În aceeași tigaie, adaugă ceapa și călește-o până devine aurie.

În altă tigaie unsă cu ulei, așază o lipie și adaugă brânza rasă pe jumătate. Distribuie peste brânză amestecul de pui și ceapă și condimentează după gust. Acoperă cu cealaltă jumătate a lipiei și gătește quesadilla până când crusta devine aurie și brânza începe să se topească.

Repetă procesul precum în cazul fiecărei rețete de quesadilla. Nu uita să tai în sferturi și să servești cu un sos la alegere (ex: de roșii, smântână sau guacamole).

6. Rețetă de quesadilla cu carne tocată (pui, porc sau vită)

Pentru o rețetă reușită de quesadilla cu carne tocată, iată de ce vei avea nevoie:

  • 4 tortilla de grâu;

  • 300 g de carne de vită sau porc (tocată);

  • 1 ceapă mică, tocată;

  • 2 căței de usturoi, mărunțiți sau trași prin răzătoarea fină;

  • 1 ardei iute, tocat (opțional);

  • 200 g de brânză Cheddar, rasă;

  • Sare și piper după gust;

  • Ulei de măsline sau floarea-soarelui pentru prăjit.

Mod de preparare:

Încălzește o tigaie mare, unsă cu ulei, la foc mediu. Adaugă ceapa și usturoiul în tigaie și călește-le până devin aurii și aromate. Adaugă și carnea tocată și ardeiul iute, prăjind până se rumenește amestecul.

Într-o altă tigaie unsă cu ulei, poziționează o tortilla și adaugă brânza rasă precum în restul rețetelor. Distribuie amestecul de carne peste brânză și condimentează după gust. Repetă procesul precum în toate rețetele amintite și nu uita să servești cu sosul preferat.

⏩ Descoperă și o listă de retete de placinta cu carne si sfaturi pentru preparare!

În concluzie, quesadilla este o opțiune excelentă pentru cinele rapide sau gustările dintre mese. Fiind atât de versatilă, poate satisface orice preferință și poftă culinară. Prin urmare, să gătești o quesadilla nu trebuie să fie doar o activitate obișnuită, ci și o experiență culinară interesantă, creativă și plină de satisfacție. Fiecare variantă pregătită aduce o notă distinctă, iar posibilitățile de adaptare sunt nelimitate. Cel mai important este să te bucuri de fiecare moment petrecut în bucătărie și, apoi, să savurezi rezultatul final.

Sursa foto: Shutterstock