Sari peste
Mega image logo

Buna,

Contul meu
0

Comanda acum si ai LIVRARE GRATUITA, la achizitii peste 50 lei cu livrare in 2 ore si peste 250 lei cu livrare a doua zi!

StiriMega Image lansează programul de educație pentru o alimentație sănătoasă, Mănânc corect, sunt Mega sănătos, pentru copiii din clasele primare
Mega Image Romania

Mega Image lansează programul de educație pentru o alimentație sănătoasă, Mănânc corect, sunt Mega sănătos, pentru copiii din clasele primare

București, 2 octombrie 2019 – Mega Image continuă implicarea pentru încurajarea unui stil de viață sănătos în rândul generațiilor tinere prin programul Mănânc corect, sunt Mega sănătos, care oferă elevilor din clasele primare lecții interactive de educație pentru o alimentație sănătoasă, realizate cu implicarea specialiștilor în nutriție, prin joc și povești. Programul se desfășoară în parteneriat cu Centrul de Excelență în Profilaxia și Tratamentul Obezității până la finalul anului în curs, în 100 de școli din comunitățile din care Mega Image face parte, din București, Brașov, Constanța, Cluj-Napoca, Târgoviște, Ploiești și Giurgiu.

Astfel, alături de specialiști în nutriție, Mega Image își propune să îi învețe pe copii, încă din primii ani de școală, ce înseamnă să mănânce corect și echilibrat pentru un organism plin de energie și un stil de viață sănătos. 

“Implicarea noastră socială are un scop simplu: să facem bine acolo unde contează. Suntem parte din comunitățile în care suntem prezenți și susținem un stil de viață sănătos prin produsele noastre marcă proprie, prin sport și educație. Am lansat programul Mănânc corect, sunt Mega sănătos, pentru a inspira generațiile tinere pentru alegeri alimentare sănătoase, prin educație timpurie. Anul acesta vom susține lecții interactive în 100 de școli pentru aproximativ 10.000 de elevi din clasele primare, urmând să continuăm și anul viitor să ne implicăm pentru a face cu adevărat o schimbare care să conteze pentru educația copiilor,” afirmă Adrian Nicolaescu, Vicepreședinte Marketing, Comunicare și Sustenabilitate Mega Image. 

“Am ales să susținem acest proiect pentru că obezitatea infantilă este pandemică și pentru că singurele soluții sunt educația în familie până la 7 ani și, după aceea, în școală. Perioada de vârstă 6-10 ani este foarte potrivită pentru a îndruma copilul spre un comportament alimentar corect și un stil de viață sănătos. Obezitatea infantilă este hiperplazică, ceea ce înseamnă că celulele grase, adipocitele, se pot înmulți pe parcursul vieții copilului, iar între 6 și 10 ani este perioada critică. Educația nutrițională timpurie asigură prevenția necesară și susține o creștere sănătoasă a copiilor,” afirmă Dr. Anamaria Iulian, nutriționist și psihoterapeut pentru copii, specializat în tratamentul obezității infantile, Centrul de Excelență în Profilaxia și Tratamentul Obezității.

Programul Mănânc corect, sunt Mega sănătos se desfășoară în școli, prin lecții dedicate tuturor elevilor din clasele pregătitoare și I – IV, pe durata unei ore de curs. Lecțiile sunt susținute de un nutriționist specializat în alimentația copiilor, care le explică acestora cum să facă alegeri sănătoase și echilibrate pentru a-și menține sănătatea, mintea și corpul în cea mai bună formă.  

Pentru a transmite elevilor informațiile pe înțelesul lor, o echipă de animatori, care joacă rolul unor personaje de poveste - Zâna Fructelor și Legumelor și Mega Eroul - interacționează cu ei prin joc și scenete, ajutându-i să înțeleagă mai bine piramida alimentelor, ce trebuie să conțină o farfurie sănătoasă, care este rolul apei în organism și cum contribuie activitatea fizică la o viață sănătoasă. Mai multe detalii despre întregul program sunt pe pagina dedicată, Mănânc corect, sunt Mega sănătos.

Implementarea programului în școli este realizată cu susținerea Ministerului Educației, cu sprijinul Inspectoratului Școlar al Municipiului București, precum și al directorilor și profesorilor din școlile și clasele în care se desfășoară.

Programul face parte din strategia Mega Image de dezvoltare durabilă și sustenabilitate, care include și alte teritorii de implicare, de la protejarea mediului înconjurător, la reducerea risipei de mâncare, viața comunităților, siguranța produselor și sustenabilitate, diversitate și incluziune pentru angajați, siguranța la locul de muncă și dezvoltarea angajaților. O implicare cu un angajament pe termen lung pentru a face bine acolo unde contează.

***

Despre Mega Image

Fondat în 1995, Mega Image este unul dintre cele mai mari lanțuri de supermarketuri din România cu o reţea ce cuprinde în prezent 718 de magazine în Bucureşti, Cluj-Napoca, Iași, Constanţa, Ploieşti, Braşov, Târgovişte, Timișoara, Bacău şi alte oraşe din ţară, sub mărcile Mega Image, Shop&Go, Gusturi Românești. Mega Image îşi propune să ofere consumatorilor, în fiecare zi, servicii de calitate şi o gamă de produse hrănitoare, sănătoase şi sigure, la preţuri accesibile. Mega Image face parte din Ahold Delhaize Group, retailer internaţional ce operează în prezent pe trei continente.