Ai cautat retetaPanna Cotta cu apă de trandafiri
Mega image logo
  • Panna Cotta cu apă de trandafiri
Panna Cotta cu apă de trandafiri

Panna Cotta cu apă de trandafiri

În italiană, Panna cotta înseamnă „cremă gătită” și este un desert tradițional în nordul Italiei, regiunea Piedmont.
Usor
1'- 30'
5/5

Ingrediente pentruPersoane

1 portie
  • 10 g gelatină
  • 50 ml apă
  • 800 ml smântâna pentru frișcă
  • 70 g zahăr
  • 100 g ciocolată albă, ruptă în bucățele
  • 80 ml apă de trandafiri
  • 2 linguri suc de zmeură
  • 10 g gelatină
  • 50 ml apă
  • 800 ml smântâna pentru frișcă
  • 70 g zahăr
  • 100 g ciocolată albă, ruptă în bucățele
  • 80 ml apă de trandafiri
  • 2 linguri suc de zmeură

Incepe gatitul

1. Pune gelatina la hidratat într‑un bol cu 50 ml apă rece. 2. Într-o cratiță, pune smântâna pentru frișcă și zahărul. Apoi pune pe foc și amestecă continuu, fără să lași compoziția să fiarbă. 3. Când smântâna este aproape de punctul de fierbere, adaugă ciocolata și gelatina. 4. Amestecă până ingredientele se topesc și obții o compoziție omogenă. 5. Ia cratița de pe foc, adaugă apa de trandafiri, sucul de zmeură și amestecă. 6. Lasă câteva minute să se răcorească, apoi împarte amestecul în forme. 7. Dă la frigider cel puțin 10 ore.

Nota

Ai incercat aceasta reteta?
Spune-ne cat de mult ti-a placut!
Italian
Valentine's Day
Desert
Desert

Comanda produsele pentru 1 portie

  • Ciocolata alba de menaj 180g
    Produs momentan indisponibil online
    45760
  • Frisca neindulcita 32% grasime 200ml
    Produs momentan indisponibil online
    36429
  • Zahar alb cristal 1kg
    • low-price-no-circle.external.ffd94e83.svg
    4.49 Lei/Kg
    449 Lei
    38703
  • Gelatina  10g
    Produs momentan indisponibil online
    2851