Ai cautat retetaOREZ CU SOFRAN SI SOMON
Mega image logo
  • OREZ CU SOFRAN SI SOMON

OREZ CU SOFRAN SI SOMON

Dificultate

Mediu

Durata

1'- 30'

Pret

Ridicat

Nota

5 din 5
Fel principal
OREZ CU SOFRAN SI SOMON

Ingrediente pentru 2 Persoane

2 Persoane
  • 1 crenguta de cimbru proaspat
  • 50 g parmezan ras
  • 600 ml supa clara de legume
  • 2 linguri cu ulei de masline
  • 1 pliculet cu sofran
  • 70 ml vin alb sec
  • 1 ceapa mica taiata marunt
  • 160 g orez Arborio (pentru risotto)
  • 1 piper
  • 1 sare de mare
  • 10 g ulei de masline
  • 2 fructul pasiunii
  • 1 lingurita cu boabe de coriandru (trase in tigaie)
  • 10 cm radacina de ghimbir ras
  • 30 ml sos Teriyaki
  • 30 ml sos de soia
  • 320 g somon crud
  • 50 g unt

Cumpara toate ingredientele

Ingrediente esentiale
  • File de somon cu piele
    +/- 0.300 Kg
    99,99 Lei/kg
    30,00 Lei
    60145
  • Coriandru  15g
    259.33 Lei/Kg
    3,89 Lei
    6768
  • 11177
  • Parmigiano Reggiano DOP ras 100g
    103.00 Lei/Kg
    10,30 Lei
    99942
  • Incepe gatitul

    Amesteca toate ingredientele pentru marinada, adauga somonul si da la rece 2-3 ore.
    Pentru risotto, spala orezul in apa rece. Caleste ceapa in putin ulei de masline, adauga orezul bine scurs si soteaza-l 2-3 minute la foc mediu. Stinge cu vin si lasa pana se evapora alcoolul. Toarna treptat supa calda, adauga sofranul si amesteca continuu pana orezul se fierbe. Ia de pe foc, adauga parmezanul si untul si amesteca pana orezul devine cremos. Potriveste gustul de sare si piper.
    Scoate somonul din marinada si pune-l intr-o tava de copt. Pune deasupra frunzulitele de cimbru, sare de mare si baga-l la cuptorul incins, la 190 de grade, 10-12 minute. Serveste-l imediat alaturi de risotto
    Nota
    Ai incercat aceasta reteta?
    Spune-ne cat de mult ti-a placut!
    Cina
    Fel principal
    • OREZ CU SOFRAN SI SOMON

    Cumpara toate ingredientele

    Ingrediente esentiale
  • File de somon cu piele
    +/- 0.300 Kg
    99,99 Lei/kg
    30,00 Lei
    60145
  • Coriandru  15g
    259.33 Lei/Kg
    3,89 Lei
    6768
  • 11177
  • Parmigiano Reggiano DOP ras 100g
    103.00 Lei/Kg
    10,30 Lei
    99942