Sari peste
Mega image logo

Buna,

Contul meu
0

Comanda acum si ai LIVRARE GRATUITA, la achizitii peste 50 lei cu livrare in 2 ore si peste 250 lei cu livrare a doua zi!

InspiratieIdei pentru tinePrajituri delicioase cu cacao
Inspiratie

Prajituri delicioase cu cacao

Trebuie sa recunoastem: adoram deserturile cu ciocolata sau cacao pentru ca sunt aromate, decadente, delicioase, dulci, extraordinare. Iar daca pe langa toate acestea mai adaugam si niste retete care pot fi pregatite in doi timpi si trei miscari, atunci am castigat potul cel mare!

Negresa, torturi trufa, torturi cu ganache de ciocolata, clatite cu ciocolata sau rulade cu crema fina de mascarpone si vanilie, te invit sa descoperi pentru toate retete delicioase cu ingrediente simple si la indemana ta.

Negresa sau prajitura simpla, rapida si ieftina

Prajitura simpla pe care o numim generic negresa, cunoscuta si ca brownie, nu e doar o prajitura rapida si ieftina, dar si extrem de delicioasa, iar gustul ei intens de ciocolata a facut-o preferata tuturor.

Ingrediente:

  • 1 1/2 cana de zahar tos
  • 3/4 cana faina
  • 2/3 cana cacao pudra, cernuta
  • 1/2 cana de zahar pudra, cernut
  • 1/2 cana chipsuri de ciocolata neagra
  • 3/4 lingurite sare de mare
  • 2 oua mari
  • 1/2 cana ulei de canola sau de masline extravirgin
  • 2 linguri de apa
  • 1/2 lingurita vanilie

Mod de preparare:

  1. Preincalzeste cuptorul la 180°C. Pulverizeaza usor cu spray de gatit o tava de copt de 20x20 cm, apoi tapeteaz-o cu hartie de copt.
  2. Intr-un castron mediu, combina zaharul, faina, pudra de cacao, zaharul pudra, chipsurile de ciocolata si sarea.
  3. Intr-un castron mare, amesteca ouale, uleiul de masline, apa si vanilia.
  4. Amesteca si omogenizeaza ingredientele umede cu cele uscate.
  5. Toarna aluatul in tava pregatita si cu o spatula netezeste blatul. Coace timp de 40-50 de minute.
  6. Lasa prajitura sa se raceasca inainte de a o taia.
  7. Orneaza negresa cu cacao si fulgi de ciocolata neagra.

De stiut:

  • Poti pregati negresa intr-o tava rotunda pentru a o tranforma rapid intr-un tort delicios. Presara prajitura din belsug cu cacao sau ness, dupa preferinta. Pentru un gust deosebit, adauga si cateva boabe de zmeura.
  • Poti pastra prajitura intr-un recipient ermetic, la temperatura camerei, timp de pana la 3 zile.
  • De asemenea, o poti pastra la congelator. Las-o sa se dezghete la temperatura camerei atunci cand vrei sa o servesti.

Descopera oferta noastra de sortimente de FAINA SI ZAHAR pentru a pregati o negresa delicioasa.

Prajitura cu blat si crema de ciocolata

Un tort festiv, dar extrem de rapid de pregatit. Nu ezita sa il pregatesti, mai ales ca ai nevoie de ingrediente simple, la indemana oricui.

Ingrediente:

Blat:

  • 219 g faina
  • 62 g pudra de cacao
  • 350 g zahar granulat
  • 2 lingurite de bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita sare
  • 2 lingurite pudra espresso
  • 120 ml ulei vegetal
  • 2 oua mari, la temperatura camerei
  • 2 lingurite extract pur de vanilie
  • 240 ml lapte batut la temperatura camerei
  • 240 ml cafea fierbinte tare

Crema de ciocolata:

  • 290 g unt nesarat, la temperatura camerei
  • 420 g de zahar pudra
  • 65 g pudra de cacao neindulcita
  • 3–5 linguri smantana groasa
  • 1/4 lingurita sare
  • 1 lingurita extract pur de vanilie

Mod de preparare:

  1. Preincalzeste cuptorul la 177°C. Unge doua forme de tort de 24 cm, tapeteaza-le cu hartie de copt, apoi unge si hartia de copt.
  2. Intr-un bol amesteca ingredientele uscate.
  3. In alt bol, cu un mixer, amesteca uleiul, ouale si vanilia la viteza medie-mare pana se combina. Adauga laptele batut si omogenizeaza.
  4. Amesteca ingredientele umede cu cele uscate, adauga cafeaua. Bate la viteza mica pana cand aluatul este complet combinat.
  5. Imparte aluatul uniform in cele doua tavi, coace blaturile 23-26 de minute sau pana trec testul scobitorii.
  6. Scoate tavile, pune-le pe un gratar si lasa blaturile sa se raceasca in tava.
  7. Intre timp, cu un mixer, bate untul la viteza medie pana devine cremos. Adauga zaharul pudra, cacao, 3 linguri de smantana groasa, sare si extract de vanilie. Bate la viteza mica timp de 30 de secunde, apoi mai  bate 1 minut la viteza mare.
  8. Asambleaza tortul. Daca blaturile racite sunt bombate deasupra, niveleaza-le usor folosind un cutit mare zimtat. Nu arunca resturile indepartate, le poti folosi la decorarea tortului.
  9. Acopera primul blat cu un strat uniform de crema. Adauga al doilea blat si intinde restul de crema de ciocolata. Orneaza-l cu chipsuri de ciocolata.

De stiut:

  • Pune prajitura la frigider pentru cel putin 30-60 de minute inainte de a o taia. Acest lucru ajuta tortul sa-si mentina forma atunci cand il tai.
  • Acopera bine prajitura ramasa si o poti pastra la frigider pana la 5 zile.
  • Atat blatul cat si glazura de ciocolata pot fi facute inainte. Lasa blatul sa se raceasca complet, infasoara-l bine in folie de plastic, apoi intr-o punga de congelare. Congeleaza blaturile de tort pana la o luna.

Pentru ca prajiturile ies mai gustoase cu produse proaspete, nu uita să verifici categoria noastra de LACTATE SI OUA, unde vei găsi tot ce ai nevoie pentru a pregati un tort cu ciocolata delicios.

Prajitura cu blat de ciocolata si crema de vanilie

Prajitura cu blat de ciocolata si crema de vanilie si mascarpone poate deveni rapid un desert de zi cu zi, dar, de asemenea, poate face parte din meniul unei mese festive.

Ingrediente:

Blat:

  • 3/4 cana faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 28 g ciocolata amaruie, tocata
  • 1/4 cana unt nesarat
  • 1/4 cana pudra de cacao
  • 4 oua
  • 3/4 cana zahar brun
  • 1/4 cana cafea tare indulcita cu zahar

Crema de mascarpone si vanilie:

  • 1 cana branza mascarpone
  • 1/2 cana zahar pudra
  • 1 lingurita extract pur de vanilie
  • 1/2 cana smantana pentru frisca 35%
  • fructe de padure congelate (sau proaspete)

Mod de preparare:

  1. Preincalzeste cuptorul la 200°C. Tapeteaza o tava de copt de 43X30 cm cu hartie pergament, lasand-o sa atarne usor pe ambele parti. Unge si infaineaza celelalte laterale ale tavii.
  2. Intr-un bol, combina faina si praful de copt.
  3. Intr-o cratita mica, topeste usor ciocolata, untul si pudra de cacao. Bate pana cand amestecul este omogen.
  4. Intr-un alt bol, bate ouale si zaharul cu un mixer pana cand amestecul se deschide la culoare si isi tripleaza volumul, aproximativ 5 minute. La viteza mica, adauga ingredientele uscate. Cu o spatula, adauga usor amestecul de ciocolata.
  5. Intinde aluatul in tava de copt. Coace timp de 6 pana la 7 minute sau pana cand o scobitoare introdusa in centrul prajiturii iese curata.
  6. Scoate tava din cuptor si rastoarna blatul pe un prosop curat. Scoate hartia de copt si unge tortul cu cafea. Ruleaza in prosop blatul cat este cald, din partea mai scurta. Lasa sa se raceasca complet.
  7. Intre timp, intr-un bol, bate branza, zaharul si vanilia cu un mixer electric timp de 1 minut, apoi adauga fir smantana lichida si continua sa bati pana se formeaza varfuri tari.
  8. Desfa rulada si intinde crema uniform, adauga fructele decongelate si scurse bine, apoi ruleaza prajitura din nou.

De stiut:

  • Inainte de servire, presara zahar pudra si serveste-o cu zmeura proaspata sau cirese.
  • Pentru un aspect festiv, orneaza prajitura cu blat de ciocolata si crema de vanilie cu ciocolata topita si fistic tocat grosier.

Stim ca esti mereu in cautare de produse de calitate si la preturi atragatoare, asadar, vezi selectia noastra de FRUCTE SI LEGUME congelate sau proaspete.

Prajiturile cu cacao vor ramane mereu un desert preferat de toata lumea, iar cu aceste trei retete delicioase, simple si pregatite rapid iti vei cuceri pe data familia si prietenii!

Sursa foto: Shutterstock