Kamis | Curry 25g
Curry isi are originea in India si reprezinta baza bucatariei nationale indiene. Acesta este, in esenta, un amestec de diferite condimente, diferind in functie de regiune, de obicei, acestea sunt: piper, scortisoara, cuisoare, coriandru, curcuma, ghimbir, mustar, nucsoare, tumeric. Pentru variantele mai picante de curry se adauga paprika si chili. Amestecul a ajuns in Europa abia in secolul al XVIII-lea, in timpul marii rivalitati dintre Olanda, Anglia si Portugalia, pentru suprematia in comertul cu diferite condimente originare din India si Orientul Indepartat. In prezent este unul dintre cel mai des folosite condimente in lume. In bucataria indiana denumeste felul de mancare de tip "Ragout"(tocanita cu carne de miel, de pui sau peste) servita bineinteles cu orez si condimentata cu curry. Sub forma de condiment dulce sau iute este folosit la pregatirea mancarurilor din orez si peste, la sosuri si tocane, in general pentru preparate din carne, la piureuri si mancaruri pe baza de rosii.