StiriO noua editie Fondul Mega Image
Mega Image Romania

O noua editie Fondul Mega Image

Al patrulea an pentru bucuresteni: lansam o noua editie a Fondului Mega Image pentru Comunitate

Bucuresti, 03 octombrie 2016: Fundatia Comunitara Bucuresti si Mega Image lanseaza cea de-a patra editie a Fondului Mega Image pentru Comunitate. Fondul sustine financiar proiecte care readuc oamenilor bucuria de a trai impreuna, in comunitatile din Bucuresti si Ilfov. Aplicatiile pot fi trimise pana marti, 31 octombrie 2016, ora 23:59 pe platforma programului.

In luna aprilie, Strada Amintirii din cartierul Chitila s-a inchis pentru masini si s-a deschis pentru o competitie sportiva dedicata copiilor din cartier si organizata chiar de vecini. Toata vara, locuitorii din zona Hala Traian s-au reunit intr-o curte din Intrarea Visinilor si au invatat sa gateasca sanatos, sa arunce mai putine alimente si sa doneze hrana pentru persoane care au mai multa nevoie. Iar locuitorii din zona Mihai Bravu au mers pe Intrarea Violoncelului, unde au invatat cum sa isi creasca propria gradina de legume si plante aromatice, in balconul de la bloc. Sunt doar cele mai recente proiecte din cele 18 pe care Mega Image le-a sprijinit financiar in ultimii trei ani, prin Fondul Mega Image pentru Comunitate.

La aceasta editie, Fondul „Mega Image pentru Comunitate” are o valoare maxima de 85.000 lei si va finanta cele mai bune cinci proiecte inscrise in competitie, cu o finantare medie de 17.000 de lei. Fondul stimuleaza locuitorii din Bucuresti si Ilfov sa-si reactiveze spiritul de comunitate si dorinta de a colabora in proiecte comune. Finantarile pot fi acordate catre organizatii non-profit sau grupuri de initiativa.
 ”Progresul in comunitati se intampla mai repede si mai eficient atunci cand oamenii cu interese comune traiesc in armonie si construiesc, pentru ei, un prezent frumos”, spune Raluca Istrate, Sustainability Manager, Mega Image. ”De asta, de patru ani, acest fond de finantare este cel mai important gest al nostru de implicare in comunitate”.
 Editia a patra a Fondului favorizeaza in procesul de selectie, prin acordarea de puncte in plus la jurizare, urmatoarele categorii de proiecte:
  • proiecte care implica comunitatile geografice – de bloc, de scara, de cartier - definite ca ”un grup social ai carui membri traiesc in acelasi loc, si care pot (dar nu este obligatoriu) sa aiba norme de viata similare si/sau interese comune.”
  • gasirea de solutii eficiente si inovative in distributia surplusului de mancare catre categorii dezavantajate, reciclare, alimentatie sanatoasa si bunastare, conform strategiei de sustenabilitate a companiei Mega Image
  • proiecte care au rezultate concrete, fie ele vizibile/materiale, sau nemateriale, dar demonstrabile si masurabile
Totusi, proiecte din alte domenii (de exemplu: spiritul civic, integrarea sociala a grupurilor vulnerabile, hobby-uri), care se adreseaza comunitatilor din Bucuresti sau Ilfov, sunt eligibile pentru finantare.

Proiectele sunt selectate cu ajutorul unui juriu independent, format din persoane cu experienta in domenii legate de implicare sociala, comunitate si responsabilitate sociala. La aceasta editie, din juriu fac parte Oana Preda, Director Executiv, Centrul de resurse pentru participare publica, CeRe, Alina Cristea, Manager Dezvoltare Durabila, Holcim, Ileana Alexandru, Director de Resurse Umane, Mega Image si Adrian Nicolaescu, Director de Marketing, Mega Image. Calendarul complet, criteriile de eligibilitate, procesul de selectie, castigatorii din editiile anterioare, precum si formularele de aplicatie sunt disponibile pe site-ul fondului:
www.mega-image.fundatiacomunitarabucuresti.ro

Fondul este finantat de Mega Image si gestionat de Fundatia Comunitara Bucuresti.

Fondata in 1995, Mega Image este cel mai mare lant de supermarketuri din Romania, cu o retea ce cuprinde 438 de supermarketuri in Bucuresti, Constanta, Ploiesti, Brasov, Targoviste si alte orase, sub marcile Mega Image (203), Shop&Go (233), AB Cool Food (1) si Mega Drive (1). Mega Image isi propune sa ofere, in fiecare zi, servicii de calitate si o sortimentatie de produse hranitoare, sanatoase, sigure accesibile si sustenabile.

Fundatia Comunitara Bucuresti este specialistul in filantropie care colecteaza fonduri de la afaceri locale si donatori individuali pentru a finanta initiative in comunitati. In peste patru ani de activitate, organizatia a finantat aproape 150 de proiecte ale comunitatilor din Bucuresti si Ilfov cu peste 1,2 milioane de lei. Fundatia Comunitara Bucuresti este parte dintr-o miscare nationala, alaturi de alte 15 fundatii comunitare din tara. Pentru mai multe detalii, vizitati www.fundatiacomunitarabucuresti.ro.
Pentru intrebari legate de aplicatie, ne puteti contacta la: miruna.nichita@fundatiacomunitarabucuresti.ro.

Contact de presa:
Fundatia Comunitara Bucuresti

Andreea Patru
andreea.patru@fundatiacomunitarabucuresti.ro
Mega Image
Lorina Ghindaoanu
lgindaoanu@mega-image.ro