StiriFuziunea Ahold Delhaize a fost finalizata cu succes
Mega Image Romania

Fuziunea Ahold Delhaize a fost finalizata cu succes

Ahold Delhaize a anuntat finalizarea cu succes a fuziunii in data de 23 iulie, noua companie fiind deja activa in prezent pe Bursele Euronext Amsterdam si Euronext Brussels. Noua companie, Ahold Delhaize, devine unul dintre cele mai mari grupuri de retail la nivel mondial, un lider pe segmentul de supermarket si comert online, in topul companiilor de retail sustenabil – printr-o retea de 22 de marci locale lideri de piata si 6.500 de magazine in 11 tari.
 
Mega Image, cel mai mare lant de supermarketuri din Romania, anterior parte din grupul Delhaize, devine membru al noului grup Ahold Delhaize. 
 
“Viitorul companiei Ahold Delhaize este unul stralucitor. Suntem o familie de 22 de marci locale unice si de incredere si vom servi impreuna peste 50 de milioane de consumatori in fiecare saptamana in Europa si in Statele Unite. Sa facem parte dintr-o companie globala mai mare este o provocare pentru Mega Image Romania – intram intr-o noua etapa de dezvoltare care deschide usa spre noi oportunitati ”, afirma Vasileios Stavrou, General Manager Mega Image Romania, parte din grupul Ahold Delhaize.
 
Noua companie Ahold Delhaize a fost creata in urma fuziunii dintre Ahold si Grupul Delhaize, anuntata in data de 24 iunie 2015 si finalizata in data de 23 iulie 2016. Cu o istorie inceputa in urma cu 150 de ani, Ahold Delhaize include 22 de marci locale care servesc peste 50 de milioane de consumatori in fiecare saptamana in 11 tari, cu o forta de munca a peste 375.000 de asociati.
 
Informatii privind listarea la Bursa
In aceasta dimineata, Dick Boer, CEO al companiei Ahold Delhaize, a deschis alaturi de o parte dintre asociatii marcilor locale Ahold Delhaize listarea la Bursa Euronext Amsterdam. Acest moment marcheaza inceputul vanzarilor publice a actiunilor Ahold Delhaize pe Bursele Euronext Amsterdam si Euronext Brussels prin simbolul bursier AD. 
 
In ceea ce priveste Ahold Delhaize American Depositary Receipts, acestea vor fi vandute in Statele Unite si vor fi listate pe piata internationala OTCQX sub simbolul ADRND, iar din data de 9 august sub denumirea de ADRNY. 
 
Raportare integrata si pe segmente
In data de 25 august, compania va publica rezultatele pentru cel de-al doilea trimestru si pentru primul semestru din 2016 pentru Ahold si Delhaize, separat pentru fiecare companie in parte, avand in vedere ca fuziunea a avut loc dupa finalizarea perioadelor de raportare. 
 
Primele rezultate integrate ale noii companii vor fi prezentate in cel de-al treilea trimestru din 2016, in data de 17 noiembrie. Incepand cu cel de-al treilea trimestru din 2016, Ahold Delhaize va raporta peformanta financiara trimestrial pe cinci segmente de business: Olanda, Belgia, Europa Centrala si de Sud-Est si doua entitati de raportare in Statele Unite. Biroul de suport global va ramane entitate de raportare, inclusiv costurile corporate si cele complementare. 
 
O noua identitate vizuala
Pentru a marca inceputul noii companii, Ahold Delhaize a prezentat noua identitate vizuala. Noul logo al companiei, alaturi de identitatea vizuala, respecta mostenirea solida si reflecta in acelasi timp viitorul noii companii. Mai multe detalii sunt pe noul webstie al companiei,  www.aholddelhaize.com .
 
Despre Ahold Delhaize 
Ahold Delhaize este unul dintre cele mai mari grupuri de retail alimentar din lume, un lider pe segmentul de supermarketuri si comert online. Compania include 22 de marci locale puternice care servesc peste 50 de milioane de consumatori in fiecare saptamana in 11 tari. Impreuna, aceste marci implica peste 375.000 de asociati in 6.500 de bacanii si magazine de specialitate si includ cel mai mare retailer online din Benelux si cele mai importante bacanii din Benelux si Statele Unite. Marcile Ahold Delhaize sunt in topul retail-ului sustenabil, care sustine responsabil sursele de productie si comunitatile locale si ajuta consumatorii sa faca cele mai sanatoase alegeri. Cu sediul central in Zaandam, Olanda, compania Ahold Delhaize este listata pe bursele Euronext Amsterdam si Brussels (simbol bursier: AD) si pe piata din Statele Unite, Ahold Delhaize American Depositary Receipts sunt listate pe piata internationala OTCQX sub simbolul ADRNY. Pentru mai multe informatii, accesati www.aholddelhaize.com .
 
Despre Mega Image
Fondat in 1995, Mega Image este cel mai mare lanţ de supermarketuri din Romania cu o reţea ce cuprinde in prezent 482 magazine in Bucuresti, Constanţa, Ploiesti, Brasov, Targoviste si alte orase din ţara, sub marcile Mega Image (216), Shop&Go (264), Gusturi Romanesti (2). Mega Image isi propune sa ofere consumatorilor, in fiecare zi, servicii de calitate si o gama de produse hranitoare, sanatoase si sigure, la preţuri accesibile. Mega Image face parte din grupul Ahold Delhaize, companie nou formata in urma fuziunii Delhaize si Ahold, finalizata in data de 23 iulie 2016.