StiriCertificarea Safe Guard pentru cele mai bune practici de preventie impotriva COVID-19
Mega Image Romania

Mega Image a obținut certificarea Safe Guard, realizată de Bureau Veritas, pentru cele mai bune practici de prevenție împotriva COVID-19

 

București, 14 decembrie 2020 – Mega Image a obținut certificarea Safe Guard în urma auditării realizată de Bureau Veritas care confirmă respectarea și implementarea corectă a celor mai bune practici de siguranță împotriva răspândirii COVID-19 pentru toate spațiile în care își desfășoară activitatea: sediul central, magazinele Mega Image și Shop&Go, precum și depozitele proprii.

“Avem în acest moment confirmarea oficială că măsurile pe care le-am implementat cu responsabilitate în spațiile noastre pot proteja împotriva răspândirii COVID-19. Rămânem mai departe responsabili și nu lăsăm garda jos, pentru siguranța colegilor, clienților și partenerilor noștri,spune Mihai Spulber, Vicepreședinte senior al departamentului operațional Mega Image.

„Așa cum ne-am angajat la debutul acestui proiect, am finalizat într-un timp record procesul de certificare „Safe Guard” pentru rețeaua de magazine Mega Image. S-a muncit cu intensitate deosebită și am alocat resurse tehnice considerabile, în condițiile restricțiilor impuse de pandemie, pentru a respecta termenele asumate în fața partenerilor noștri. Acum privim cu mândrie rezultatul, care constituie o nouă premieră pentru implementarea soluției „Safe Guard” în România și ne bucurăm că putem să respectăm angajamentul de a sprijini consumatorii care au nevoie de siguranță la cumpărături,” declară Alexandru Vidu, Chief Executive Bureau Veritas România.

Certificarea a fost obținută în urma unui proces în mai multe etape, prin care a fost evaluat întregul sistem de măsuri de siguranță conforme cu standardele sanitare internaționale ale Organizației Mondiale a Sănătății, Organizației Internaționale a Muncii și ale autorităților locale.

Au fost evaluate toate locațiile în care Mega Image își desfășoară activitatea: sediul central, magazinele Mega Image și Shop&Go, precum și depozitele proprii. Fiecare locație a fost auditată conform unui set specific de direcții reflectate în politicile Safe Guard, respectiv:

  • Proces: proceduri elaborate pentru a proteja angajații și clientii și a menține continuitatea afacerii;
  • Igiena: acțiuni specifice menținerii unei bune igiene în toate tipurile de spatii
  • Oameni: teme specifice comportamentului persoanelor, cum ar fi distanțarea socială, lucrul la distanță unde este posibil.
  • Facilități: controale în vigoare legate de facilitatea în sine, inclusiv inspecția și întreținerea periodică a spațiilor și echipamentelor.

Toate locațiile Mega Image auditate au demonstrat conformitate 100%, obținând astfel certificarea conform standardului Safe Guard.

De la începutul pandemiei, Mega Image a implementat măsuri de siguranță și prevenție în toate spațiile de desfășurare a activității. Printre măsurile aplicate în magazine, au fost: creșterea proceselor de dezinfectare și igienizare a spațiilor folosite frecvent, imbunatatirea materialelor specifice de comunicare a regulilor de protecție, panouri Plexiglas de protecție la casele de marcat, echipamente de protecție pentru angajați, verificare prin termometru de temperatură la intrare, instructaj continuu și complet al echipelor.

 

În urma certificării, fiecare magazin Mega Image va avea aplicata eticheta Safe Guard comunicata printr-o semnătură specifică, vizibilă, pentru a confirma un loc sigur pentru cumpărături.