Incepe gatitul
Pasul 1: Pune rosiile pe un gratar incins impreuna cu doi ardei grasi, patru ardei iuti, ceapa. Dupa ce s-au copt, lasa legumele sa se racoreasca si curata ardeii de coji si seminte.
Pasul 2: Pe un tocator, taie cat poti de marunt, pe rand, rosiile coapte, ardeii copti curatati, ardeii iuti ramasi, ceapa coapta, frunzele de coriandru, patrunjel, chimenul pisat, boabele de coriandru zdrobite, sarea. Pune-le intr-un castron. Completeaza cu cate doua-trei linguri din uleiuri, in cantitati egale. Potriveste gustul de sare.
Pasul 3: Serveste-l alaturi de carnuri sau legume la gratar. Sau, de ce nu, peste paste.
Pasul 4: Daca prepari sosul acasa, mixeaza ingredientele coapte in blender, dar fara sa le zdrobesti.
Pasul 5: Pune apoi sosul rezultat intr-un borcan inchis ermetic si lasa-l cateva ore la rece, sa se intrepatrunda gusturile.