Mega image logo
  • Sos picant
Sos picant

Sos picant

De catre Reteta Mega Image
Iti propunem una dintre cele mai delicioase dar si usoare variante de sos pentru carnea gatita la gratar.
Usor
1'- 30'
0/5
Redus

Ingrediente pentruPersoane

4 portii
  • 3 ardei grași roșii
  • 4 rosii
  • 5 ardei iuti
  • 1 ceapa
  • 4 fire de coriandru
  • 4 fire de patrunjel
  • varf de lingurita cu boabe de coriandru
  • 1 lingurita cu chimen macinat
  • varf de lingurita cu sare de mare
  • ulei de masline
  • ulei de rapita
  • 3 ardei grași roșii
  • 4 rosii
  • 5 ardei iuti
  • 1 ceapa
  • 4 fire de coriandru
  • 4 fire de patrunjel
  • varf de lingurita cu boabe de coriandru
  • 1 lingurita cu chimen macinat
  • varf de lingurita cu sare de mare
  • ulei de masline
  • ulei de rapita

Incepe gatitul

Pasul 1: Pune rosiile pe un gratar incins impreuna cu doi ardei grasi, patru ardei iuti, ceapa. Dupa ce s-au copt, lasa legumele sa se racoreasca si curata ardeii de coji si seminte.
Pasul 2: Pe un tocator, taie cat poti de marunt, pe rand, rosiile coapte, ardeii copti curatati, ardeii iuti ramasi, ceapa coapta, frunzele de coriandru, patrunjel, chimenul pisat, boabele de coriandru zdrobite, sarea. Pune-le intr-un castron. Completeaza cu cate doua-trei linguri din uleiuri, in cantitati egale. Potriveste gustul de sare.
Pasul 3: Serveste-l alaturi de carnuri sau legume la gratar. Sau, de ce nu, peste paste.
Pasul 4: Daca prepari sosul acasa, mixeaza ingredientele coapte in blender, dar fara sa le zdrobesti.
Pasul 5: Pune apoi sosul rezultat intr-un borcan inchis ermetic si lasa-l cateva ore la rece, sa se intrepatrunda gusturile.

Nota

Reteta nu a fost votata
Ai incercat aceasta reteta?
Spune-ne cat de mult ti-a placut!
International
Clasic
Altele
Altul
Toate sezoanele
Altul