Ai cautat retetaRisotto alla milanese
Mega image logo
  • Risotto alla milanese
Risotto alla milanese

Risotto alla milanese

De catre Joseph Hadad
Cald si cremos, din ingrediente simple si gustoase, risotto-ul este un adevarat rasfat pentru papilele gustative, un bun exemplu pentru ceea ce in lumea culinara se numeste „confort food”. Are insa reputatia unui preparat dificil de facut, care dureaza mult. Adevarul e ca, desi e nevoie de atentie la fiecare etapa, odata ce te apuci de gatit, este gata în maximum 30'. Este important insa sa ai toate ingredientele gata inainte de a da drumul la foc. Dupa preparare, serveste risotto-ul imediat. Cu cat sta mai mult va pierde din textura cremoasa, capatand o consistenta gelatinoasa.
Ridicat
>30'
5/5
Mediu

Ingrediente pentruPersoane

4 portii
  • 300 gr de orez pentru risotto
  • 1 lingurita de pudra de sofran
  • 1 ceapa
  • 1 lingura de concentrat de supa de pasare
  • 40 gr de unt
  • 40 gr de parmezan ras
  • 200 ml de vin alb sec
  • sare, piper negru proaspat macinat
  • 300 gr de orez pentru risotto
  • 1 lingurita de pudra de sofran
  • 1 ceapa
  • 1 lingura de concentrat de supa de pasare
  • 40 gr de unt
  • 40 gr de parmezan ras
  • 200 ml de vin alb sec
  • sare, piper negru proaspat macinat

Incepe gatitul

Pasul 1: Amesteca concentratul cu 800ml de apa fierbinte. E important ca supa sa se pastreze fierbinte ca sa nu scada temperatura preparatului cand o adaugi.
Pasul 2: Taie ceapa cat mai fin si caleste-o in 20g de unt, intr-o cratita preferabil antiaderenta, timp de 5 minute.
Pasul 3: Adauga orezul si continua gatirea amestecand continuu pana ce acesta devine translucid. Toarna vinul, da intr-un clocot si micsoreaza focul.
Pasul 4: Adauga un polonic de supa si pune si sofranul. Toarna treptat cate un polonic de supa dupa ce precedentul se absoarbe, amestecand continuu.
Pasul 5: Continua gatirea pana ce orezul este cremos dar inca ferm in interior (aprox. 18 min). Ia de pe foc, adauga restul de unt, parmezanul si potriveste de sare si piper.
Pasul 6: Acopera si mai lasa inca 5 minute. Serveste-l in farfurii incalzite. Este o garnitura perfecta pentru un alt preparat tipic italian, osso buco.

Nota

Ai incercat aceasta reteta?
Spune-ne cat de mult ti-a placut!
Italian
Clasic
Altele
Altul
Toate sezoanele
Altul