Ai cautat retetaPulpa de bibilica si piure de mere
Mega image logo
  • Pulpa de bibilica si piure de mere
Pulpa de bibilica si piure de mere

Pulpa de bibilica si piure de mere

De catre Radu Dumitrescu
O alta reteta speciala, propusa de chef Radu Dumitrescu.
Mediu
>60'
0/5
Ridicat

Ingrediente pentruPersoane

2 portii
  • 1 pulpa de bibilica
  • cimbru si coaja de portocala
  • ulei de porumb presat la rece
  • 4 mere verzi
  • sare, piper, scortisoara
  • smantana 35% grasime
  • 1 pulpa de bibilica
  • cimbru si coaja de portocala
  • ulei de porumb presat la rece
  • 4 mere verzi
  • sare, piper, scortisoara
  • smantana 35% grasime

Incepe gatitul

Pasul 1: Pune pulpa de bibilica in sare aromatizata cu cimbru si coaja de portocale, aproximativ 3 ore, apoi curata-o bine de sare. Unge cu ulei de porumb presat la rece (se gaseste la Mega Concept Store) si las-o in cuptor, la 120 de grade Celsius, pana este bine patrunsa si pielea isi schimba culoarea, iar carnea se retrage de pe osul superior, acesta ramanand gol.
Pasul 2: Pentru piureul de mere: Curata de coaja si de samburi merele verzi, taie-le cuburi si pune-le intr-un bol, cu sare, piper, un praf de scortisoara si un strop de ulei de masline. Amesteca-le bine si pune-le intr-o tava la cuptor, la 150 de grade Celsius, vreo 30-40 de minute. Apoi le scoti si le calesti cateva minute, adaugi smantana de 35 la suta grasime si, cand smantana incepe sa se caramelizeze, le bagi in blender apoi treci piureul prin sita fina. Si gata, pofta buna!

Nota

Reteta nu a fost votata
Ai incercat aceasta reteta?
Spune-ne cat de mult ti-a placut!
International
Clasic
Altele
Altul
Toate sezoanele
Fel principal