Ai cautat retetaGaleta cu ricotta si afine
Mega image logo
  • Galeta cu ricotta si afine
Galeta cu ricotta si afine

Galeta cu ricotta si afine

De catre Alex Iacob
I se mai spune si tarta rustica sau verisoara de la tara a frantuzitei tarte. Cert este ca aceasta combinatie de aluat crocant, branza ricotta si fructe proaspete este absolut delicioasa. Iar daca o serviti putin calduta, langa una-doua cupe cu inghetata de vanilie, tocmai sunteti in fata unui festin, iar cuvintele devin de prisos. Ramane doar placerea gustului!
Mediu
31'- 60'
0/5
Mediu

Ingrediente pentruPersoane

2 portii
  • 200 g faina tip 000
  • 125 g unt rece
  • 1 ou
  • sare
  • 2 lingurita cu zahar
  • 3 lingura cu apa rece
  • 200 g afine
  • 250 g ricotta
  • 2 lingura cu varf cu fulgi de migdale
  • 1 galbenus
  • 1 lingura cu lapte
  • zahar
  • 200 g faina tip 000
  • 125 g unt rece
  • 1 ou
  • sare
  • 2 lingurita cu zahar
  • 3 lingura cu apa rece
  • 200 g afine
  • 250 g ricotta
  • 2 lingura cu varf cu fulgi de migdale
  • 1 galbenus
  • 1 lingura cu lapte
  • zahar

Incepe gatitul

Pasul 1: Cerne faina si fa o adancitura in mijlocul ei. Adauga oul, un praf de sare, untul, zaharul si apa. Amesteca-le si framanta repede un aluat elastic. Daca e casant, adauga o lingura cu apa foarte rece. infoliaza-l si da aluatul la rece pentru cel putin 30 de minute.
Pasul 2: Pudreaza masa de lucru cu faina si intinde aluatul cu sucitorul, pana ajunge la un diametru de 22-24 de cm.
Pasul 3: Pe aluatul intins, pune branza ricotta (scursa de zerul pe care e posibil sa-l fi lasat) si intinde-o pe aproape toata suprafata, lasand doar marginile libere. Presara din loc in loc afinele.
Pasul 4: Cu atentie, si de preferat cu degetele reci (pentru a nu se inmuia aluatul), ridica marginile aluatului, formand acea margine frumoasa, ca faldurile unei rochii.
Pasul 5: Transfera galeta pe tava tapetata cu hartie de copt si presara deasupra fulgii de migdale.
Pasul 6: Unge marginile ondulate cu galbenusul frecat cu lapte si presara deasupra putin zahar tos. Da la cuptor 20-25 de minute, la 200 de grade, sau pana cand aluatul a capatat o culoare aurie si apetisanta. Taie doar dupa ce s-a racorit.

Nota

Reteta nu a fost votata
Ai incercat aceasta reteta?
Spune-ne cat de mult ti-a placut!
Frantuzesc
Bogat in zahar
Altele
Altul
Toate sezoanele
Desert