Incepe gatitul
Pasul 1: Cerne faina si fa o adancitura in mijlocul ei. Adauga oul, un praf de sare, untul, zaharul si apa. Amesteca-le si framanta repede un aluat elastic. Daca e casant, adauga o lingura cu apa foarte rece. infoliaza-l si da aluatul la rece pentru cel putin 30 de minute.
Pasul 2: Pudreaza masa de lucru cu faina si intinde aluatul cu sucitorul, pana ajunge la un diametru de 22-24 de cm.
Pasul 3: Pe aluatul intins, pune branza ricotta (scursa de zerul pe care e posibil sa-l fi lasat) si intinde-o pe aproape toata suprafata, lasand doar marginile libere. Presara din loc in loc afinele.
Pasul 4: Cu atentie, si de preferat cu degetele reci (pentru a nu se inmuia aluatul), ridica marginile aluatului, formand acea margine frumoasa, ca faldurile unei rochii.
Pasul 5: Transfera galeta pe tava tapetata cu hartie de copt si presara deasupra fulgii de migdale.
Pasul 6: Unge marginile ondulate cu galbenusul frecat cu lapte si presara deasupra putin zahar tos. Da la cuptor 20-25 de minute, la 200 de grade, sau pana cand aluatul a capatat o culoare aurie si apetisanta. Taie doar dupa ce s-a racorit.