Sari peste
Mega image logo

Buna,

Contul meu
0

Comanda acum si ai LIVRARE GRATUITA, la achizitii peste 50 lei cu livrare in 2 ore si peste 250 lei cu livrare a doua zi!

Ai cautat retetaCrumble cu mere, scorțișoară și fulgi de ovăz
Mega image logo
  • Crumble cu mere, scorțișoară și fulgi de ovăz
Crumble cu mere, scorțișoară și fulgi de ovăz

Crumble cu mere, scorțișoară și fulgi de ovăz

0/5

Ingrediente pentruPersoane

1 portie
  • 5 mere verzi
  • 150 g unt 82% grăsime
  • 70 g zahăr brun
  • zeama de la o lămâie
  • 125 g făină albă
  • 80 g fulgi de migdale
  • 80 g fulgi de ovăz
  • 1 linguri sirop de arțar
  • inghetata de vanilie
  • 5 mere verzi
  • 150 g unt 82% grăsime
  • 70 g zahăr brun
  • zeama de la o lămâie
  • 125 g făină albă
  • 80 g fulgi de migdale
  • 80 g fulgi de ovăz
  • 1 linguri sirop de arțar
  • inghetata de vanilie

Incepe gatitul

1. Spală merele, curăță-le de coajă și taie-le în două, apoi în trei. Așază toate bucățile de mere într-o tavă din ceramică de 20 x 10 x 5 cm. Apoi adaugă jumătate din cantitatea de unt, zahărul brun și zeama de lămâie.
2. Adaugă făina într-un bol încăpător, alături de fulgii de migdale, fulgii de ovăz, scorțișoara, restul de unt și siropul de arțar, apoi amestecă cu mâinile până obții un aluat sfărâmicios.
3. Așază compoziția obținută într-un strat uniform peste mere și dă la cuptorul preîncălzit la 180° C timp de 30-40 de minute.
4. Servește cald, cu înghețată de vanilie.

Nota

Reteta nu a fost votata
Ai incercat aceasta reteta?
Spune-ne cat de mult ti-a placut!