Tort parfait de dulce de leche
De catre Cremeria Emilia
Esti fan Cremeria Emilia? Noi iti dezvaluim o reteta de tort preluata chiar de la ei.
Dificultate
MediuDurata
31'- 60'Pret
MediuNota
5 din 5Bogat in zahar
Altele
Desert

Ingrediente pentru 8 Persoane
8 Persoane
- 500 g biscuiti de cacao
- 130 g dulce de leche
- 800 g smantana pentru frisca
- 200 g mascarpone
- 200 g zahar pudra
- ciocolata
- 10 g gelatina
Incepe gatitul
Pasul 1: Pentru blat, sfarama biscuitii, incorporeaza-i in dulce de leche si amesteca. Pentru o forma cu diametrul de 16 cm, foloseste 160 g din amestecul de
biscuiti. Pentru o tava cu diametrul de 18 cm, foloseste 200 g. Ce ramane poti congela pana data viitoare.
Pasul 2: Bate smantana cu zaharul pudra cernut si cand e aproape gata, incorporeaza mascarpone si dulce de leche. Toarna umplutura peste blat si niveleaza usor. Da la rece.
Pasul 3: Intre timp, prepara gelatina conform instructiunilor de pe plic si incorporeazo in sosul caramel gros (dulce de leche). Toarna apoi peste tortul parfait, decoreaza cu fasii de ciocolata si da la congelator.
Pasul 4: Inainte de servire, fie il scoti din congelator si il lasi 45 de minute in frigider, fie il lasi la temperatura ambientala vreme de jumatate de ora.
Pasul 2: Bate smantana cu zaharul pudra cernut si cand e aproape gata, incorporeaza mascarpone si dulce de leche. Toarna umplutura peste blat si niveleaza usor. Da la rece.
Pasul 3: Intre timp, prepara gelatina conform instructiunilor de pe plic si incorporeazo in sosul caramel gros (dulce de leche). Toarna apoi peste tortul parfait, decoreaza cu fasii de ciocolata si da la congelator.
Pasul 4: Inainte de servire, fie il scoti din congelator si il lasi 45 de minute in frigider, fie il lasi la temperatura ambientala vreme de jumatate de ora.
Nota
Ai incercat aceasta reteta?
Spune-ne cat de mult ti-a placut!
International
Bogat in zahar
Altele
Desert
Toate sezoanele
Desert