Cheesecake
De catre Alex Iacob
Cheesecake-ul este un desert indragit in lumea intreaga, iar variante ale acestuia apar in bucataria multor popoare. Va propunem varianta lui chef Alex Iacob
Dificultate
MediuDurata
>60'Pret
MediuNota
5 din 5Bogat in zahar
Altele
Desert

Ingrediente pentru 8 Persoane
8 Persoane
- 150 g biscuiti (digestivi, populari)
- 75 g unt topit
- 250 g mascarpone
- 150 g ciocolata alba
- 400 ml smantana pentru frisca
- 80 g zahar pudra
- 200 g zmeura
- 1 pastaie de vanilie
- 350 g capsuni
- frunze de menta
Cumpara toate ingredientele
Ingrediente esentiale
29117
92050
Ai deja aceste ingrediente?
37227
40039
Incepe gatitul
Pasul 1: Marunteste biscuitii intr-un castron. Toarna deasupra untul topit si amesteca cu mainile. Rastoarna apoi compozitia pe o tava tapetata cu hartie de copt si da la cuptor pentru 5-10 minute (maximum). in acest fel se formeaza ceea ce numim ”crumble”.
Pasul 2: Rupe in bucatele ciocolata si topeste-o la baie de aburi, apoi las-o sa se racoreasca. Pune branza mascarpone intr-un castron si cu o spatula incorporeaza ciocolata topita. Atentie insa, nu amesteca prea mult.
Pasul 3: Toarna smantana pentru frisca, bine racita, intr-un castron. Adauga zaharul cernut printr-o sita si bate frisca pana devine spumoasa si aerata.
Pasul 4: incorporeaza frisca dulce in crema de mascarpone si ciocolata alba folosind miscari de sus in jos. Taie pe lungime pastaia de vanilie si scoate miezul. Adauga-l in crema alba si amesteca usor.
Pasul 5: Spala, sterge cu un prosop de hartie si curata fructele de codite. Taie in sferturi fructele mari. Toarna crema pentru cheesecake intr-un pos.
Pasul 6: Pune la baza borcanelor un strat de crumble de biscuiti. Urmeaza apoi un strat de fructe rosii, apoi unul de crema de mascarpone si ciocolata alba. Repeta asezarea straturilor pana la baza borcanelor pregatite pentru servire. Da la rece. Decoreaza cu frunze de menta si pudreaza cu zahar inainte de servire.
Pasul 2: Rupe in bucatele ciocolata si topeste-o la baie de aburi, apoi las-o sa se racoreasca. Pune branza mascarpone intr-un castron si cu o spatula incorporeaza ciocolata topita. Atentie insa, nu amesteca prea mult.
Pasul 3: Toarna smantana pentru frisca, bine racita, intr-un castron. Adauga zaharul cernut printr-o sita si bate frisca pana devine spumoasa si aerata.
Pasul 4: incorporeaza frisca dulce in crema de mascarpone si ciocolata alba folosind miscari de sus in jos. Taie pe lungime pastaia de vanilie si scoate miezul. Adauga-l in crema alba si amesteca usor.
Pasul 5: Spala, sterge cu un prosop de hartie si curata fructele de codite. Taie in sferturi fructele mari. Toarna crema pentru cheesecake intr-un pos.
Pasul 6: Pune la baza borcanelor un strat de crumble de biscuiti. Urmeaza apoi un strat de fructe rosii, apoi unul de crema de mascarpone si ciocolata alba. Repeta asezarea straturilor pana la baza borcanelor pregatite pentru servire. Da la rece. Decoreaza cu frunze de menta si pudreaza cu zahar inainte de servire.
Nota
Ai incercat aceasta reteta?
Spune-ne cat de mult ti-a placut!
American
Bogat in zahar
Altele
Desert
Toate sezoanele
Desert
Cumpara toate ingredientele
Ingrediente esentiale
29117
92050
Ai deja aceste ingrediente?
37227
40039