Pavlova cu lamaie si lamaita
De catre Ana Consulea
Va propunem o reteta de prajitura Pavlova inspirata de chef cofetar Ana Consulea.
Dificultate
MediuDurata
>60'Pret
MediuNota
Reteta nu a fost votataBogat in zahar
Altele
Desert

Ingrediente pentru 8 Persoane
8 Persoane
- 100 g albus
- 200 g zahar pudra
- 1 baton de vanilie
- 9 galbenusuri
- 4 oua
- 320 g zeama de lamaie
- 200 g zahar tos
- 10 g lamaita
- 200 g unt
- 320 g ciocolata alba
- 250 ml frisca lichida
- 30 g unt (82% grasime)
- 1 foaie de gelatina
- colorant alimentar galben
Incepe gatitul
Pasul 1: Bate cu mixerul albusurile cu miezul de pastaie de vanilie pana capata volum. Adauga o treime din zahar imediat ce s-au spumat albusurile. Cand bezeaua devine lucioasa si tare, adauga restul de zahar pudra si mixeaza inca 3-4 minute.
Pasul 2: Toarna compozitia intr-un cerc de 18 cm diametru si din ce-ti ramane, pregateste mini bezele. Coace blatul si mini bezelele timp de o ora, la 85 de grade Celsius.
Pasul 3: Pentru crema, amesteca ouale cu galbenusurile. Incorporeaza zeama de lamaie si zaharul si fierbe totul la foc mic, amestecand constant, pana cand atinge temperatura de 82 grade Celsius.
Pasul 4: Ia de pe foc si adauga lamaita. Lasa sa ajunga la o temperatura de 40 grade C, adauga untul la temperatura camerei si amesteca.
Pasul 5: Pentru glasaj, inmoaie gelatina in apa foarte rece. Pune frisca pe foc, iar cand fierbe toarn-o peste ciocolata alba si gelatina hidratata. Adauga untul la temperatura camerei si putin colorant galben, amesteca usor cu o spatula. Foloseşte glasajul cand ajunge la 35 de grade Celsius.
Pasul 6: Intr-un cerc de 20 de cm diametru si inaltime de 6 cm, imbracat cu folie de acetofan pe margine, pune blatul de bezea si toarna crema de lamaie.
Pasul 7: Pentru montaj si decor, lasa la congelator cel putin 6 ore, scoate din forma si glaseaza cu glasajul de ciocolata alba. Decoreaza cu mini bezele pe margine, cercuri de ciocolata si frunze de lamaita.
Pasul 2: Toarna compozitia intr-un cerc de 18 cm diametru si din ce-ti ramane, pregateste mini bezele. Coace blatul si mini bezelele timp de o ora, la 85 de grade Celsius.
Pasul 3: Pentru crema, amesteca ouale cu galbenusurile. Incorporeaza zeama de lamaie si zaharul si fierbe totul la foc mic, amestecand constant, pana cand atinge temperatura de 82 grade Celsius.
Pasul 4: Ia de pe foc si adauga lamaita. Lasa sa ajunga la o temperatura de 40 grade C, adauga untul la temperatura camerei si amesteca.
Pasul 5: Pentru glasaj, inmoaie gelatina in apa foarte rece. Pune frisca pe foc, iar cand fierbe toarn-o peste ciocolata alba si gelatina hidratata. Adauga untul la temperatura camerei si putin colorant galben, amesteca usor cu o spatula. Foloseşte glasajul cand ajunge la 35 de grade Celsius.
Pasul 6: Intr-un cerc de 20 de cm diametru si inaltime de 6 cm, imbracat cu folie de acetofan pe margine, pune blatul de bezea si toarna crema de lamaie.
Pasul 7: Pentru montaj si decor, lasa la congelator cel putin 6 ore, scoate din forma si glaseaza cu glasajul de ciocolata alba. Decoreaza cu mini bezele pe margine, cercuri de ciocolata si frunze de lamaita.
Nota
Reteta nu a fost votata
Ai incercat aceasta reteta?
Spune-ne cat de mult ti-a placut!
International
Bogat in zahar
Altele
Desert
Toate sezoanele
Desert