Livrăm produsele oriunde în țară
Mașini frigorifice pentru transportul produselor fresh
Alegem cu grijă cele mai bune produse
Cea mai variată gamă de produse din Mega
Avem magazinul online deschis 24/7

Comanda in luna septembrie cu livrare a doua zi si primesti un voucher de 20 ron pentru urmatoarea ta comanda mai mare de 200 de ron. 🎁

Ai cautat retetaFile de chefal cu piure de busuioc
Mega image logo
  • File de chefal cu piure de busuioc

File de chefal cu piure de busuioc

De catre Alexandru Dumitru
Te-ai gandit pana acum sa combini, busuiocul, dar piure gatit si chefalul? Ei bine, aceasta reteta iti va spune exact cum sa le prepari.

Dificultate

Mediu

Durata

>60'

Pret

Redus

Nota

Reteta nu a fost votata
Clasic
Altele
Fel principal
File de chefal cu piure de busuioc

Ingrediente pentru 2 Persoane

2 Persoane
  • 2 fileuri de chefal
  • sare, piper
  • 3 linguri cu ulei de masline
  • 5 cartofi noi
  • 60 g busuioc proaspat (2 cutii)
  • 2 cartofi
  • 30 g unt
  • 1 ceapa
  • 1 legatura de sparanghel
  • zeama de lamaie

Incepe gatitul

Pasul 1: Pentru piureul de busuioc, incinge untul cu o lingura cu ulei de masline si gateste doi cartofi si ceapa pentru 30 de minute.
Pasul 2: Intre timp, blanseaza busuiocul si scoate-l intr-un vas cu apa cu gheata, pentru a mentine culoarea verde si a opri procesul de gatire. Mixeaza in blender cartofii cu ceapa, busuiocul, un strop de zeama de lamaie si putina apa cu gheata. La final, trece piureul printr-o sita fina.
Pasul 3: Pentru garnitura de cartofi copti, taie-i rondele de 1 cm grosime, stropeste-i cu uleiul de masline ramas, sare si piper, asaza-i pe o tava tapetata cu hartie de copt si da-i la cuptor pentru un sfert de ora.
Pasul 4: Opareste sparanghelul pentru 2 minute si scufunda-l apoi in apa cu gheata.
Pasul 5: Usuca fileurile de peste cu un servet de hartie, da-le cu sare si piper si pune-le pe gratarul foarte bine incins si uns cu putin ulei, nu mai mult de 2 minute pe partea cu pielea si un minut pe cealalta parte.
Pasul 6: Sugestie de servire: la baza pune 1-2 linguri cu piure de busuioc, cateva felii de cartofi copti, sparanghelul taiat in bucati de 4-5 cm, frunze de busuioc si fileurile de chefal.
Nota
Reteta nu a fost votata
Ai incercat aceasta reteta?
Spune-ne cat de mult ti-a placut!
International
Clasic
Altele
Altul
Toate sezoanele
Fel principal
  • File de chefal cu piure de busuioc