Ai cautat retetaPeste invelit in varza dulce si spanac
Mega image logo
  • Peste invelit in varza dulce si spanac

Peste invelit in varza dulce si spanac

De catre Joseph Hadad
Iti propunem o reteta inedita si de sezon, conceputa de chef Joseph Hadad, pe care sa o incerci la urmatoarea cina in doi: peste invelit in varza dulce si spanac

Dificultate

Mediu

Durata

31'- 60'

Pret

Mediu

Nota

Reteta nu a fost votata
Clasic
Altele
Fel principal
Peste invelit in varza dulce si spanac

Ingrediente pentru 2 Persoane

2 Persoane
  • 800 g file de lup de mare (sau salau)
  • 250 g spanac proaspat
  • 5 frunze de busuioc
  • 4 frunze de varza alba
  • 2 bucati pastarnac
  • 5 rosii coapte
  • zeama de lamaie
  • 1 lingurita cu bulion
  • 2 catei de usturoi
  • 2 frunze de dafin
  • 1 varf de cutit de zahar
  • sare, piper
  • 3 linguri cu ulei de masline

Incepe gatitul

Pasul 1: Spala bucatile de pastarnac, cu tot cu coaja, si pune-le la fiert pentru 40 de minute.
Pasul 2: Scurge de apa, taie-le in jumatate si rumeneste-le in uleiul incins.
Pasul 3: Pentru sos, incinge uleiul si soteaza usturoiul maruntit, adauga bulionul si dupa 30 de secunde pune patru rosii date pe razatoare, dafin, sare si piper. Lasa pe foc cateva minute, apoi pune zaharul si amesteca. Da deoparte sosul.
Pasul 4: Scoate eventualele oase si pielea de pe bucatile de peste. Asezoneaza cu sare si piper si uneste bucatile de file.
Pasul 5: Pune apa cu sare pe foc si fierbe pentru 5-6 minute frunzele de varza, iar dupa ce s-au inmuiat pune-le in apa rece. La final, decupeaza-le nervurile. In aceeasi apa blanseaza frunzele de spanac pentru 30 de secunde, pune-le apoi in apa rece si scurge foarte, foarte bine. Asezoneaza-le cu sare, piper si zeama de lamaie.
Pasul 6: Pregateste un pat din foile de varza, pune deasupra spanacul, pestele si ruleaza strans. Stropeste cu ulei de masline, presara cimbru si da la cuptorul incalzit, la 190 de grade Celsius pentru 12 minute.
Pasul 7: Scoate rulourile de peste din cuptor, taie-le felii si asaza-le pe farfurii. Pune sosul de rosii strecurat, pentru a fi mai fin, bucatile rumenite de pastarnac si felii de rosie.
Pasul 8: Stropeste cu ulei de masline si serveste.
Nota
Reteta nu a fost votata
Ai incercat aceasta reteta?
Spune-ne cat de mult ti-a placut!
International
Clasic
Altele
Altul
Toate sezoanele
Fel principal
  • Peste invelit in varza dulce si spanac