Cotlete de miel si piure de pastarnac
De catre Marius Tudosiei
Aceasta reteta ne tenteaza cu gusturi usor orientale, date de turmeric. Incerca si reteta lui de coaste cu piure de pastarnac si turmeric, iar aroma usor dulceaga va va schimba gandul despre gustul carnii de miel.
Dificultate
MediuDurata
31'- 60'Pret
MediuNota
5 din 5Clasic
Altele
Fel principal

Ingrediente pentru 2 Persoane
2 Persoane
- 1500 g cotlet de miel cu os, neportionat
- 2 bucatii de pastarnac
- 100 ml lapte
- 50 unt
- crenguta de rozmarin
- 2 catei de usturoi
- ceapa verde
- 1 lamaie
- patrunjel verde
- marar verde
- ulei de masline
- sare, piper, turmeric
Incepe gatitul
Pasul 1: Piseaza intr-un mojar rozmarinul cu ulei de masline, usturoi, piper, sare, turmeric si unge coastele.
Pasul 2: Pune intr-o tava cateva fire de rozmarin si deasupra bucata de cotlet cu os si da la cuptor la 170 de grade Celsius aproximativ o ora si jumatate, pana se rumeneste.
Pasul 3: Intre timp, curata pastarnacul, taie-l cuburi, fierbe-l, scurge-l, adauga unt, lapte, sare si piper si paseaza totul ca pe un piure obisnuit. Coloreaza-l cu turmeric.
Pasul 4: In mojar, pune tocate fin ceapa verde, patrunjel, marar, un ca el de usturoi, coaja de lamaie, sare, ulei de masline si stoarce zeama de lamaie.
Pasul 5: Pe o farfurie, asaza intai piureul de pastarnac, deasupra o bucata de cotlet de miel, peste care adaugi dressingul de verdeturi facut la final.
Pasul 2: Pune intr-o tava cateva fire de rozmarin si deasupra bucata de cotlet cu os si da la cuptor la 170 de grade Celsius aproximativ o ora si jumatate, pana se rumeneste.
Pasul 3: Intre timp, curata pastarnacul, taie-l cuburi, fierbe-l, scurge-l, adauga unt, lapte, sare si piper si paseaza totul ca pe un piure obisnuit. Coloreaza-l cu turmeric.
Pasul 4: In mojar, pune tocate fin ceapa verde, patrunjel, marar, un ca el de usturoi, coaja de lamaie, sare, ulei de masline si stoarce zeama de lamaie.
Pasul 5: Pe o farfurie, asaza intai piureul de pastarnac, deasupra o bucata de cotlet de miel, peste care adaugi dressingul de verdeturi facut la final.
Nota
Ai incercat aceasta reteta?
Spune-ne cat de mult ti-a placut!
International
Clasic
Altele
Altul
Toate sezoanele
Fel principal