Cnegne cu pesto romanesc de leurda
De catre Marius Tudosiei
Cnegne e varianta locala, bucovineana, de gnocchi. Se fac la fel, din cartof si faina, dar pot avea forme diferite, libere. Se pot combina cu tot felul de sosuri, dar primavara e bine sa fructificam toate verdeturile pe care le gasim in raioanele de legume si fructe.
Dificultate
MediuDurata
1'- 30'Pret
RidicatNota
1 din 5Clasic
Altele
Fel principal

Ingrediente pentru 2 Persoane
2 Persoane
- 400 g leurda
- 150 g nuci romanesti
- 100 g semin e crude de floarea-soarelui
- sare, piper
- 1 legatura de marar
- 1 legatura de patrunjel
- 1 legatura de ceapa verde
- coaja si zeama de lamaie
- 500 g cartof
- faina
- sare
- 1 legatura de usturoi verde
- 1 legatura de ceapa verde
- ulei de floarea-soarelui presat la rece
Incepe gatitul
Pasul 1: Mixeaza intr-un blender, pe rand, leurda, ceapa, mararul, patrunjelul si uleiul. Nu pune toate ingredientele de la bun inceput pentru ca verdeturile se vor marunti mai greu. Pune apoi semintele de floarea soarelui, nucile si zeama de lamaie. Daca amestecul e prea dens, dilueaza cu apa rece. Pune sare, piper si coaja de lamaie.
Pasul 2: Fierbe cartofii taiati in apa cu sare. Scurge-i, piseaza-i cu facaletul si pune faina pana obtii un aluat pufos si moale. Cu cat e mai pufos, cu atat vei avea cnegne mai moi si afanate. Daca pui faina in aluat pana devine rigid, vei avea cnegne (gnocchi) mai fermi.
Pasul 3: Formeaza bile de aluat si apoi cordoane de grosimea degetului mare. Taie cnegnele de dimensiuni egale, dar foloseste un instrument de taiat care sa nu fie prea ascutit. De exemplu cu o spatula de lemn.
Pasul 4: Intr-o tigaie, rumeneste ceapa si usturoiul verzi in ulei, pana se patrund bine. In apa ramasa de la fiert cartofii, adusa la temperatura de fierbere, pune cnegne la fiert pana plutesc toti.
Pasul 5: Scoate-i in tigaia de mai sus, pentru 1 minut sau 2 la foc mediu, apoi stinge focul si toarna pesto pe deasupra. Serveste fierbinte.
Pasul 2: Fierbe cartofii taiati in apa cu sare. Scurge-i, piseaza-i cu facaletul si pune faina pana obtii un aluat pufos si moale. Cu cat e mai pufos, cu atat vei avea cnegne mai moi si afanate. Daca pui faina in aluat pana devine rigid, vei avea cnegne (gnocchi) mai fermi.
Pasul 3: Formeaza bile de aluat si apoi cordoane de grosimea degetului mare. Taie cnegnele de dimensiuni egale, dar foloseste un instrument de taiat care sa nu fie prea ascutit. De exemplu cu o spatula de lemn.
Pasul 4: Intr-o tigaie, rumeneste ceapa si usturoiul verzi in ulei, pana se patrund bine. In apa ramasa de la fiert cartofii, adusa la temperatura de fierbere, pune cnegne la fiert pana plutesc toti.
Pasul 5: Scoate-i in tigaia de mai sus, pentru 1 minut sau 2 la foc mediu, apoi stinge focul si toarna pesto pe deasupra. Serveste fierbinte.
Nota
Ai incercat aceasta reteta?
Spune-ne cat de mult ti-a placut!
Romanesc
Clasic
Altele
Altul
Toate sezoanele
Fel principal