Livrăm produsele oriunde în țară
Mașini frigorifice pentru transportul produselor fresh
Alegem cu grijă cele mai bune produse
Cea mai variată gamă de produse din Mega
Avem magazinul online deschis 24/7

Comanda in luna septembrie cu livrare a doua zi si primesti un voucher de 20 ron pentru urmatoarea ta comanda mai mare de 200 de ron. 🎁

Ai cautat retetaPiure de urzici
Mega image logo
  • Piure de urzici

Piure de urzici

De catre Marius Tudosiei
Sunt putine lucruri pe care primavara sa le iubim mai mult decat iubim urzicile. Aromate si savuroase, urzicile sunt un rezervor enorm de vitamine si minerale. Asa ca, ideal e sa le gatim putin, fara sa le distrugem proprietatile. Cu cat sunt mai scurt gatite, cu atat isi vor pastra mai bine si culoarea.

Dificultate

Mediu

Durata

1'- 30'

Pret

Mediu

Nota

Reteta nu a fost votata
Vegetarian
Altele
Snack
Piure de urzici

Ingrediente pentru 2 Persoane

2 Persoane
  • 1 kg urzici
  • faina de porumb
  • apa
  • 5 linguri cu ulei
  • sare, piper
  • 2 legaturi de ceapa verde
  • 2 legaturi de usturoi verde
  • 2 cepe uscate
  • 2 cartofi mici
  • ulei de floarea soarelui presat la rece

Incepe gatitul

Pasul 1: Incepe cu mamaliga. Fierbe malaiul bine si apoi, la final, pune cateva linguri de ulei de floarea soarelui presat la rece si mai rumeneste 1-2 minute.
Pasul 2: Rastoarna mamaliga dupa ce se racoreste, modeleaza cu o lingura forme mai mici, pe care sa le dai la cuptor.
Pasul 3: Piureul de urzici e cel mai simplu piure pe care l-ai putea face. Intr-o oala mare, pune apa la fiert cu sare si arunca acolo cartoful taiat in cubulete. Vei avea nevoie sa pui la treaba tot amidonul pe care il contine cartoful, asa ca trebuie sa ii oferi umezeala.
Pasul 4: Intr-o tigaie incapatoare incalzeste uleiul si pune in el ceapa uscata si partile albe de la ceapa verde si usturoiul de primavara. Lucreaza totul la foc mic pentru a scoate toata dulceata din ingrediente.
Pasul 5: Cand se inmoaie ceapa si usturoiul, pune si coditele, tocate mare. Incalzeste-le pana cand totul capata un gust grozav. In oala in care cartoful deja a fiert aproape de tot, pune urzicile si inchide focul: nu trebuie sa le fierbi, ci doar sa le inmoi un pic. In maximum un minut le poti scurge bine. Vei vedea ca au scazut foarte mult.
Pasul 6: Pune-le peste ingredientele calite si mai incalzeste-le un minut impreuna, amestecand bine. Cand sunt un pic racorite, marunteste totul cu un blender vertical.
Pasul 7: Finetea piureului depinde strict de gustul tau: poate fi mai fin, mai elegant, sau poate fi mai putin maruntit, astfel incat sa vezi bucati din ingrediente.
Nota
Reteta nu a fost votata
Ai incercat aceasta reteta?
Spune-ne cat de mult ti-a placut!
International
Vegetarian
Altele
Altul
Toate sezoanele
Snack
  • Piure de urzici