Piept de curcan umplut cu trufandale
De catre Marius Tudosiei
Verdeturile primaverii aduc o nota de prospetime carnii de curcan, imbogatind-o cu aromele lor.
Dificultate
MediuDurata
31'- 60'Pret
MediuNota
Reteta nu a fost votataClasic
Altele
Fel principal

Ingrediente pentru 2 Persoane
2 Persoane
- 2 legaturi de leurda, ceapa verde, usturoi verde,
- 2 legaturi stevie, susan, marar, patrunjel
- 1 piept mare de curcan
- 1 lamaie
- 10 oua de prepelita
- 2 oua de gaina
- 1 pahar de vin alb
- 75 ml ulei de dovleac presat la rece
- sare, piper
Incepe gatitul
Pasul 1: Spala si usuca verdeturile.
Pasul 2: Cu un cutit cu lama lunga desfa carnea de curcan intr-o foaie, pe care sa o umpli ulterior. Pune ouale de prepelita la fiert, pana sunt tari. Marunteste verdeturile si imparte-le in doua boluri: unul mai mare pentru umplutura, altul mai mic pentru crusta. Pe cele din urma mai marunteste-le pana devin un amestec omogen, fin.
Pasul 3: In bolul cu verdeturi pentru umplutura pune jumatate din uleiul de dovleac, ouale de gaina crude si coaja de lamaie. Asezoneaza bine.
Pasul 4: Intinde foaia de curcan pe o folie de plastic, pune sare si piper dupa gust. Asaza deasupra verdeturile cu ou, ouale fierte de prepelita, chiar la capatul de unde incepi sa rulezi. Ruleaza strans si inchide-o in folie alimentara, invelind-o in straturi mai multe.
Pasul 5: Pune rulada la fiert, la foc foarte mic, pentru aproximativ 3 ore. Scoate-o si las-o la racit cu tot cu folie. Unge-o cu restul de ulei si tavaleste-o prin verdeturile pregatite deja.
Pasul 6: Pune in tava de cuptor vinul si rulada de curcan, tine-o la cuptor pentru 20 de minute la 180 de grade. Tai-o in felii groase chiar la masa si serveste-o langa garnitura preferata sau pur si simplu langa o salata!
Pasul 2: Cu un cutit cu lama lunga desfa carnea de curcan intr-o foaie, pe care sa o umpli ulterior. Pune ouale de prepelita la fiert, pana sunt tari. Marunteste verdeturile si imparte-le in doua boluri: unul mai mare pentru umplutura, altul mai mic pentru crusta. Pe cele din urma mai marunteste-le pana devin un amestec omogen, fin.
Pasul 3: In bolul cu verdeturi pentru umplutura pune jumatate din uleiul de dovleac, ouale de gaina crude si coaja de lamaie. Asezoneaza bine.
Pasul 4: Intinde foaia de curcan pe o folie de plastic, pune sare si piper dupa gust. Asaza deasupra verdeturile cu ou, ouale fierte de prepelita, chiar la capatul de unde incepi sa rulezi. Ruleaza strans si inchide-o in folie alimentara, invelind-o in straturi mai multe.
Pasul 5: Pune rulada la fiert, la foc foarte mic, pentru aproximativ 3 ore. Scoate-o si las-o la racit cu tot cu folie. Unge-o cu restul de ulei si tavaleste-o prin verdeturile pregatite deja.
Pasul 6: Pune in tava de cuptor vinul si rulada de curcan, tine-o la cuptor pentru 20 de minute la 180 de grade. Tai-o in felii groase chiar la masa si serveste-o langa garnitura preferata sau pur si simplu langa o salata!
Nota
Reteta nu a fost votata
Ai incercat aceasta reteta?
Spune-ne cat de mult ti-a placut!
International
Clasic
Altele
Altul
Toate sezoanele
Fel principal