Livrăm produsele oriunde în țară
Mașini frigorifice pentru transportul produselor fresh
Alegem cu grijă cele mai bune produse
Cea mai variată gamă de produse din Mega
Avem magazinul online deschis 24/7

Comanda in luna septembrie cu livrare a doua zi si primesti un voucher de 20 ron pentru urmatoarea ta comanda mai mare de 200 de ron. 🎁

Ai cautat retetaPiept de curcan umplut cu trufandale
Mega image logo
  • Piept de curcan umplut cu trufandale

Piept de curcan umplut cu trufandale

De catre Marius Tudosiei
Verdeturile primaverii aduc o nota de prospetime carnii de curcan, imbogatind-o cu aromele lor.

Dificultate

Mediu

Durata

31'- 60'

Pret

Mediu

Nota

Reteta nu a fost votata
Clasic
Altele
Fel principal
Piept de curcan umplut cu trufandale

Ingrediente pentru 2 Persoane

2 Persoane
  • 2 legaturi de leurda, ceapa verde, usturoi verde,
  • 2 legaturi stevie, susan, marar, patrunjel
  • 1 piept mare de curcan
  • 1 lamaie
  • 10 oua de prepelita
  • 2 oua de gaina
  • 1 pahar de vin alb
  • 75 ml ulei de dovleac presat la rece
  • sare, piper

Incepe gatitul

Pasul 1: Spala si usuca verdeturile.
Pasul 2: Cu un cutit cu lama lunga desfa carnea de curcan intr-o foaie, pe care sa o umpli ulterior. Pune ouale de prepelita la fiert, pana sunt tari. Marunteste verdeturile si imparte-le in doua boluri: unul mai mare pentru umplutura, altul mai mic pentru crusta. Pe cele din urma mai marunteste-le pana devin un amestec omogen, fin.
Pasul 3: In bolul cu verdeturi pentru umplutura pune jumatate din uleiul de dovleac, ouale de gaina crude si coaja de lamaie. Asezoneaza bine.
Pasul 4: Intinde foaia de curcan pe o folie de plastic, pune sare si piper dupa gust. Asaza deasupra verdeturile cu ou, ouale fierte de prepelita, chiar la capatul de unde incepi sa rulezi. Ruleaza strans si inchide-o in folie alimentara, invelind-o in straturi mai multe.
Pasul 5: Pune rulada la fiert, la foc foarte mic, pentru aproximativ 3 ore. Scoate-o si las-o la racit cu tot cu folie. Unge-o cu restul de ulei si tavaleste-o prin verdeturile pregatite deja.
Pasul 6: Pune in tava de cuptor vinul si rulada de curcan, tine-o la cuptor pentru 20 de minute la 180 de grade. Tai-o in felii groase chiar la masa si serveste-o langa garnitura preferata sau pur si simplu langa o salata!
Nota
Reteta nu a fost votata
Ai incercat aceasta reteta?
Spune-ne cat de mult ti-a placut!
International
Clasic
Altele
Altul
Toate sezoanele
Fel principal
  • Piept de curcan umplut cu trufandale