Ai cautat retetaZucchini copți cu topping caprese
Mega image logo
  • Zucchini copți cu topping caprese

Zucchini copți cu topping caprese

Dificultate

Usor

Durata

31'- 60'

Nota

5 din 5
Vegetarian
Zucchini copți cu topping caprese

Ingrediente pentru 1 Persoane

1 Persoane
  • 2 zucchini tăiați pe jumătate, pe lungime
  • 2 linguri de ulei de măsline extravirgin, plus extra pentru tava de copt
  • 1 linguriță oregano uscat și mărunțit
  • sare și piper proaspăt măcinat
  • 4 căței de usturoi tăiați felii subțiri
  • 4 roșii medii, tăiate rondele groase
  • Câteva frunze de busuioc verde
  • 100 g mozzarella de bivoliță sau orice mozzarella proaspătă, tăiată felii de aceeași grosime cu roșiile
  • 3 linguri sos de roșii (opțional)

Cumpara toate ingredientele

Ingrediente esentiale
  • Oregano  15g
    Produs momentan indisponibil online
    31228
  • 46380
  • Zucchini
    Produs momentan indisponibil online
    33028
  • Usturoi
    +/- 0.300 Kg
    13,49 Lei/kg
    4,05 Lei
    61728
  • Incepe gatitul

    1. Preîncălzește cuptorul la 230° C și stropește o tavă de copt încăpătoare cu puțin ulei de măsline.
    2. Într-un castron suficient de mare, amestecă dovleceii cu oregano, sare, piper și o lingură de ulei de măsline, cât să se acopere bine pe toate părțile.
    3. Așază dovleceii în tava de copt, apoi așază deasupra usturoiul, roșiile rondele și frunzele de busuioc. Acoperă-i cu sosul de roșii, feliile de mozzarella și stropește-i cu lingura de ulei rămasă.
    4. Coace dovleceii până ce mozzarella se topește și face bule delicioase, cam 15-18 minute.
    Nota
    Ai incercat aceasta reteta?
    Spune-ne cat de mult ti-a placut!
    Vegetarian
    • Zucchini copți cu topping caprese

    Cumpara toate ingredientele

    Ingrediente esentiale
  • Oregano  15g
    Produs momentan indisponibil online
    31228
  • 46380
  • Zucchini
    Produs momentan indisponibil online
    33028
  • Usturoi
    +/- 0.300 Kg
    13,49 Lei/kg
    4,05 Lei
    61728