Zucchini copți cu topping caprese
Dificultate
UsorDurata
31'- 60'Nota
5 din 5Vegetarian

Ingrediente pentru 1 Persoane
1 Persoane
- 2 zucchini tăiați pe jumătate, pe lungime
- 2 linguri de ulei de măsline extravirgin, plus extra pentru tava de copt
- 1 linguriță oregano uscat și mărunțit
- sare și piper proaspăt măcinat
- 4 căței de usturoi tăiați felii subțiri
- 4 roșii medii, tăiate rondele groase
- Câteva frunze de busuioc verde
- 100 g mozzarella de bivoliță sau orice mozzarella proaspătă, tăiată felii de aceeași grosime cu roșiile
- 3 linguri sos de roșii (opțional)
Cumpara toate ingredientele
Ingrediente esentiale
31228
46380
61728
Incepe gatitul
1. Preîncălzește cuptorul la 230° C și stropește o tavă de copt încăpătoare cu puțin ulei de măsline.
2. Într-un castron suficient de mare, amestecă dovleceii cu oregano, sare, piper și o lingură de ulei de măsline, cât să se acopere bine pe toate părțile.
3. Așază dovleceii în tava de copt, apoi așază deasupra usturoiul, roșiile rondele și frunzele de busuioc. Acoperă-i cu sosul de roșii, feliile de mozzarella și stropește-i cu lingura de ulei rămasă.
4. Coace dovleceii până ce mozzarella se topește și face bule delicioase, cam 15-18 minute.
2. Într-un castron suficient de mare, amestecă dovleceii cu oregano, sare, piper și o lingură de ulei de măsline, cât să se acopere bine pe toate părțile.
3. Așază dovleceii în tava de copt, apoi așază deasupra usturoiul, roșiile rondele și frunzele de busuioc. Acoperă-i cu sosul de roșii, feliile de mozzarella și stropește-i cu lingura de ulei rămasă.
4. Coace dovleceii până ce mozzarella se topește și face bule delicioase, cam 15-18 minute.
Nota
Ai incercat aceasta reteta?
Spune-ne cat de mult ti-a placut!
Vegetarian
Cumpara toate ingredientele
Ingrediente esentiale
31228
46380
61728