Sari peste
Mega image logo

Buna,

Contul meu
0

Comanda acum si ai LIVRARE GRATUITA, la achizitii peste 50 lei cu livrare in 2 ore si peste 250 lei cu livrare a doua zi!

Ai cautat retetaVita bourguignon
Mega image logo
  • Vita bourguignon
Vita bourguignon

Vita bourguignon

De catre Reteta Mega Image
Te invitam sa incerci un preparat clasic din bucataria franceza si anume friptura de vita in stil bourguignon.
Mediu
31'- 60'
0/5
Mediu

Ingrediente pentruPersoane

2 portii
  • 2 lingura cu faina
  • ceapa verde
  • piper
  • cimbru
  • sare
  • frunze de dafin
  • 250 g pasta de rosii
  • 600 ml vin rosu sec
  • 120 ml ulei
  • 1 kg vrabioara de vita (sau piept)
  • 6 catei de usturoi
  • 4 cartof alb
  • 2 morcovi
  • 2 pastarnaci
  • 200 g arpagic sau ceapa mica
  • 300 g bacon
  • 300 g ciuperci brune
  • 2 cepe mari
  • 2 lingura cu faina
  • ceapa verde
  • piper
  • cimbru
  • sare
  • frunze de dafin
  • 250 g pasta de rosii
  • 600 ml vin rosu sec
  • 120 ml ulei
  • 1 kg vrabioara de vita (sau piept)
  • 6 catei de usturoi
  • 4 cartof alb
  • 2 morcovi
  • 2 pastarnaci
  • 200 g arpagic sau ceapa mica

Incepe gatitul

Pasul 1: Taie cubulete carnea, rondele morcovii si pastarnacii, cubulete baconul si cepele. Rumeneste baconul intr-o tigaie incinsa (fara ulei), scoate-l apoi intr-un vas. in grasimea ramasa, adauga trei linguri cu ulei si rumeneste carnea, apoi scoate-o intr-un castronel
Pasul 2: Adauga inca o lingura cu ulei si caleste ceapa, morcovii si pastarnacii. Dupa ce s-au inmuiat, adauga carnea, presara faina, amesteca, prajind-o usor. Toarna un strop de vin si curata cu o spatula crusta de la baza vasului, apoi toarna tot vinul, adauga baconul, usturoiul zdrobit, pasta de tomate, doua crengute de cimbru, doua frunze de dafin si lasa pe foc, acoperit, la foc mic, pentru doua ore.
Pasul 3: intre timp, curata arpagicul si ciupercile si soteaza-le in doua linguri cu ulei incins. Separat, taie cartofii in sferturi si rumeneste-i in doua linguri cu ulei. Scoate-i si adauga-i in tocana. Adauga amestecul de arpagic si ciuperci, amesteca, potriveste gustul de sare si piper si mai lasa pe foc o ora. Decoreaza cu ceapa verde.

Nota

Reteta nu a fost votata
Ai incercat aceasta reteta?
Spune-ne cat de mult ti-a placut!
Frantuzesc
Clasic
Altele
Altul
Toate sezoanele
Fel principal