Vita bourguignon
De catre Reteta Mega Image
Te invitam sa incerci un preparat clasic din bucataria franceza si anume friptura de vita in stil bourguignon.
Dificultate
MediuDurata
31'- 60'Pret
MediuNota
Reteta nu a fost votataClasic
Altele
Fel principal

Ingrediente pentru 2 Persoane
2 Persoane
- 2 lingura cu faina
- ceapa verde
- piper
- cimbru
- sare
- frunze de dafin
- 250 g pasta de rosii
- 600 ml vin rosu sec
- 120 ml ulei
- 1 kg vrabioara de vita (sau piept)
- 6 catei de usturoi
- 4 cartof alb
- 2 morcovi
- 2 pastarnaci
- 200 g arpagic sau ceapa mica
- 300 g bacon
- 300 g ciuperci brune
- 2 cepe mari
Incepe gatitul
Pasul 1: Taie cubulete carnea, rondele morcovii si pastarnacii, cubulete baconul si cepele. Rumeneste baconul intr-o tigaie incinsa (fara ulei), scoate-l apoi intr-un vas. in grasimea ramasa, adauga trei linguri cu ulei si rumeneste carnea, apoi scoate-o intr-un castronel
Pasul 2: Adauga inca o lingura cu ulei si caleste ceapa, morcovii si pastarnacii. Dupa ce s-au inmuiat, adauga carnea, presara faina, amesteca, prajind-o usor. Toarna un strop de vin si curata cu o spatula crusta de la baza vasului, apoi toarna tot vinul, adauga baconul, usturoiul zdrobit, pasta de tomate, doua crengute de cimbru, doua frunze de dafin si lasa pe foc, acoperit, la foc mic, pentru doua ore.
Pasul 3: intre timp, curata arpagicul si ciupercile si soteaza-le in doua linguri cu ulei incins. Separat, taie cartofii in sferturi si rumeneste-i in doua linguri cu ulei. Scoate-i si adauga-i in tocana. Adauga amestecul de arpagic si ciuperci, amesteca, potriveste gustul de sare si piper si mai lasa pe foc o ora. Decoreaza cu ceapa verde.
Pasul 2: Adauga inca o lingura cu ulei si caleste ceapa, morcovii si pastarnacii. Dupa ce s-au inmuiat, adauga carnea, presara faina, amesteca, prajind-o usor. Toarna un strop de vin si curata cu o spatula crusta de la baza vasului, apoi toarna tot vinul, adauga baconul, usturoiul zdrobit, pasta de tomate, doua crengute de cimbru, doua frunze de dafin si lasa pe foc, acoperit, la foc mic, pentru doua ore.
Pasul 3: intre timp, curata arpagicul si ciupercile si soteaza-le in doua linguri cu ulei incins. Separat, taie cartofii in sferturi si rumeneste-i in doua linguri cu ulei. Scoate-i si adauga-i in tocana. Adauga amestecul de arpagic si ciuperci, amesteca, potriveste gustul de sare si piper si mai lasa pe foc o ora. Decoreaza cu ceapa verde.
Nota
Reteta nu a fost votata
Ai incercat aceasta reteta?
Spune-ne cat de mult ti-a placut!
Frantuzesc
Clasic
Altele
Altul
Toate sezoanele
Fel principal