Livrăm produsele oriunde în țară
Mașini frigorifice pentru transportul produselor fresh
Alegem cu grijă cele mai bune produse
Cea mai variată gamă de produse din Mega
Avem magazinul online deschis 24/7

Comanda in luna septembrie cu livrare a doua zi si primesti un voucher de 20 ron pentru urmatoarea ta comanda mai mare de 200 de ron. 🎁

Ai cautat retetaVita bourguignon
Mega image logo
  • Vita bourguignon

Vita bourguignon

De catre Reteta Mega Image
Te invitam sa incerci un preparat clasic din bucataria franceza si anume friptura de vita in stil bourguignon.

Dificultate

Mediu

Durata

31'- 60'

Pret

Mediu

Nota

Reteta nu a fost votata
Clasic
Altele
Fel principal
Vita bourguignon

Ingrediente pentru 2 Persoane

2 Persoane
  • 6 catei de usturoi
  • ceapa verde
  • 2 cepe mari
  • 300 g ciuperci brune
  • 300 g bacon
  • 200 g arpagic sau ceapa mica
  • 2 pastarnaci
  • 2 morcovi
  • 4 cartof alb
  • 1 kg vrabioara de vita (sau piept)
  • 2 lingura cu faina
  • 120 ml ulei
  • 600 ml vin rosu sec
  • 250 g pasta de rosii
  • frunze de dafin
  • sare
  • cimbru
  • piper

Incepe gatitul

Pasul 1: Taie cubulete carnea, rondele morcovii si pastarnacii, cubulete baconul si cepele. Rumeneste baconul intr-o tigaie incinsa (fara ulei), scoate-l apoi intr-un vas. in grasimea ramasa, adauga trei linguri cu ulei si rumeneste carnea, apoi scoate-o intr-un castronel
Pasul 2: Adauga inca o lingura cu ulei si caleste ceapa, morcovii si pastarnacii. Dupa ce s-au inmuiat, adauga carnea, presara faina, amesteca, prajind-o usor. Toarna un strop de vin si curata cu o spatula crusta de la baza vasului, apoi toarna tot vinul, adauga baconul, usturoiul zdrobit, pasta de tomate, doua crengute de cimbru, doua frunze de dafin si lasa pe foc, acoperit, la foc mic, pentru doua ore.
Pasul 3: intre timp, curata arpagicul si ciupercile si soteaza-le in doua linguri cu ulei incins. Separat, taie cartofii in sferturi si rumeneste-i in doua linguri cu ulei. Scoate-i si adauga-i in tocana. Adauga amestecul de arpagic si ciuperci, amesteca, potriveste gustul de sare si piper si mai lasa pe foc o ora. Decoreaza cu ceapa verde.
Nota
Reteta nu a fost votata
Ai incercat aceasta reteta?
Spune-ne cat de mult ti-a placut!
Frantuzesc
Clasic
Altele
Altul
Toate sezoanele
Fel principal
  • Vita bourguignon