• Localizare magazine
: Comanda de minimum 250 lei si ai transport gratuit.  
Inapoi

Vita bourguignon

De catre Reteta Mega Image

Te invitam sa incerci un preparat clasic din bucataria franceza si anume friptura de vita in stil bourguignon.

Dificultate medie
Cost mediu
Mai putin de 60 minute

Multumim pentru nota!

An error occurred[RO]

Ai acordat deja o nota

  • Fel de mancare: Fel principal
  • Bucatarie: Frantuzesc
  • Dieta: Clasic
  • Mancare: Altul
  • Ocazie: Altele
  • Caracter sezonier: Toate sezoanele

Trimite aceasta reteta

Vita bourguignon
Dificultate medie
Cost mediu
Mai putin de 60 minute

Pentru a continua, te rugam sa completezi toate campurile obligatorii.

Ingrediente

- 2 Portii +
  • 6 catei de usturoi
  • ceapa verde
  • 2 cepe mari
  • 300 g ciuperci brune
  • 300 g bacon
  • 200 g arpagic sau ceapa mica
  • 2 pastarnaci
  • 2 morcovi
  • 4 cartof alb
  • 1 kg vrabioara de vita (sau piept)
  • 2 lingura cu faina
  • 120 ml ulei
  • 600 ml vin rosu sec
  • 250 g pasta de rosii
  • frunze de dafin
  • sare
  • cimbru
  • piper
Pregatire

Pasul 1: Taie cubulete carnea, rondele morcovii si pastarnacii, cubulete baconul si cepele. Rumeneste baconul intr-o tigaie incinsa (fara ulei), scoate-l apoi intr-un vas. in grasimea ramasa, adauga trei linguri cu ulei si rumeneste carnea, apoi scoate-o intr-un castronel
Pasul 2: Adauga inca o lingura cu ulei si caleste ceapa, morcovii si pastarnacii. Dupa ce s-au inmuiat, adauga carnea, presara faina, amesteca, prajind-o usor. Toarna un strop de vin si curata cu o spatula crusta de la baza vasului, apoi toarna tot vinul, adauga baconul, usturoiul zdrobit, pasta de tomate, doua crengute de cimbru, doua frunze de dafin si lasa pe foc, acoperit, la foc mic, pentru doua ore.
Pasul 3: intre timp, curata arpagicul si ciupercile si soteaza-le in doua linguri cu ulei incins. Separat, taie cartofii in sferturi si rumeneste-i in doua linguri cu ulei. Scoate-i si adauga-i in tocana. Adauga amestecul de arpagic si ciuperci, amesteca, potriveste gustul de sare si piper si mai lasa pe foc o ora. Decoreaza cu ceapa verde.

Retete asemanatoare:

Adauga in lista
Momentan nu ai o lista de cumparaturi creata. Apasa pe butonul de mai jos pentru a crea una.
Acest produs se afla deja in aceasta lista.
Produs adaugat in lista