• Livrăm produsele oriunde în țară
  • Mașini frigorifice pentru transportul produselor fresh
  • Alegem cu grijă cele mai bune produse
  • Cea mai variată gamă de produse din Mega
  • Avem magazinul online deschis 24/7
  • Quick shop
  • Liste  
: Comanda de minimum 250 de lei si ai transport gratuit  
Inapoi

Verrina cu mousse de ciocolata

De catre reteta Mega Image

Ce poate fi mai gustos vara aceasta, decat un mousse delicat si fresh?

Mediu
Mediu
1'- 30'

Multumim pentru nota!

An error occurred[RO]

Ai acordat deja o nota

  • Fel de mancare: Desert
  • Bucatarie: Frantuzesc
  • Dieta: Bogat in zahar
  • Mancare: Desert
  • Ocazie: Altele
  • Caracter sezonier: Toate sezoanele

Ingrediente

- 2 Portii +
  • 8 galbenusuri
  • 2 linguri cu rom/coniac
  • 120 ml apa rece
  • 1 lingurita cu extract de vanilie
  • 30 g gelatina
  • 1200 l smantana pentru frisca
  • 200 g ciocolata alba
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 200 g ciocolata neagra
  • 80 g amidon
  • 200 g zahar
  • 1 l lapte 3,5% grasime
  • sare, afine/zmeura/fructe exotice
Pregatire

Pasul 1: Incalzeste laptele intr-o cratita impreuna cu zaharul. Freaca galbenusurile cu amidonul si un praf de sare si cand ai obtinut o crema fina, toarna deasupra laptele cald. Pune din nou pe foc si amesteca pana se ingroasa.
Pasul 2: Taie ciocolatele marunt si pune-le in trei castroane si toarna in fiecare cate o treime din crema fierbinte. Adauga cate o lingura cu coniac/rom peste ciocolatele inchise la culoare si extractul de vanilie peste ciocolata alba. Amesteca bine.
Pasul 3: Intre timp, dizolva gelatina in apa rece si imparte-o in cele trei castroane cu creme. Omogenizeaza, acopera fiecare bol cu o folie (sa nu prinda crusta) si lasa-le sa se raceasca.
Pasul 4: Bate spuma smantana pentru frisca si incorporeaza cate o treime in fiecare mousse de ciocolata. Toarna in paharele pregatite (spalate si bine uscate) un strat de mousse de ciocolata neagra. Da la congelator pentru 10-12 minute.
Pasul 5: Continua cu mousse-ul de ciocolata cu lapte, apoi cu cel de ciocolata alba si la final cu un strat fin de ciocolata neagra.
Pasul 6: Decoreaza in momentul servirii cu fructe proaspete.

Adauga in lista
Momentan nu ai o lista de cumparaturi creata. Apasa pe butonul de mai jos pentru a crea una.
Acest produs se afla deja in aceasta lista.
Produs adaugat in lista