Tortilla cu ardei verde
De catre Marius Tudosiei
iti doresti un preparat satios, economic, dar
si spectaculos? incearca reteta de tortilla de
patatas cu ardei verde
Dificultate
MediuDurata
1'- 30'Pret
MediuNota
5 din 5Clasic
Altele
Aperitiv

Ingrediente pentru 2 Persoane
2 Persoane
- 2 cartof alb
- 2 ardei gras verde
- 6 ou
- 1 salota mare (sau trei mici)
- sare,
- 750 ml ulei de masline
- piper
Incepe gatitul
Pasul 1: Taie cartofii sub forma de bastonase si pune-i in uleiul incalzit (aproape tot, mai putin cateva linguri pastrate pentrucopt tortilla). Lasa-i sa fiarba 10-12
minute la foc mic sau pana cand devin moi si aproape gatiti, fara insa sa capete aspectul de cartof prajit. Spre final, pentru ultimele 3-4 minute adauga si ardeii grasi si ceapa taiate in cubulete,sa se gateasca si ei. Scurge bine cartofii, ceapa si ardeii de ulei si pastreaza-i la cald. Pastreaza uleiul, il poti folosi si la alte preparate, fiind foarte aromat.
Pasul 2: Sparge ouale intr-un castron, presara sare si piper proaspat macinat si batele cu furculita. Adauga legumele si amesteca. Pune intr-o tigaie o lingura din uleiul pastrat si toarna compozitia de mai sus. Lasa cateva minute pe foc mic, cat se incheaga, sub un capac.
Pasul 3: Tot cu ajutorul capacului intoarce tortilla: rastorni totul pe capac (atentie, trebuie sa fie bine inchegata) si lasa sa alunece din nou in tigaie. Cand e gata, rastoarn-o pe o farfurie, presara piper zdrobit si tai-o felii.
Pasul 4: Serveste-o alaturi de rosii proaspete si verdeata sau orice alta salata de sezon.
Pasul 3: Tot cu ajutorul capacului intoarce tortilla: rastorni totul pe capac (atentie, trebuie sa fie bine inchegata) si lasa sa alunece din nou in tigaie. Cand e gata, rastoarn-o pe o farfurie, presara piper zdrobit si tai-o felii.
Pasul 4: Serveste-o alaturi de rosii proaspete si verdeata sau orice alta salata de sezon.
Nota
Ai incercat aceasta reteta?
Spune-ne cat de mult ti-a placut!
Spaniol
Clasic
Altele
Mic dejun
Toate sezoanele
Aperitiv