Tort de mere coapte cu nuci si seminte
De catre Reteta Mega Image
Cum altfel sa ne bucuram din plin de bogatia toamnei daca nu printr-un desert traditional si atat de gustos?
Dificultate
MediuDurata
31'- 60'Pret
MediuNota
5 din 5Bogat in zahar
Altele
Desert

Ingrediente pentru 6 Persoane
6 Persoane
- 8 mere cu textura ferma
- 200 g de amestec de nuci si seminte: fistic, migdale, alune,seminte de susan, caju
- 4 oua
- 100 g de unt sarat
- 100 g de zahar brun
- 200 g de migdale macinate
- 2 linguri de miere lichida
- 1 varf de cutit de scortisoara pudra
Incepe gatitul
Pasul 1: Amesteca bine ouale cu scortisoara, migdalele macinate, zaharul si untul.
Pasul 2: Intinde crema pe fundul unui vas mare de copt.
Pasul 3: Curata merele de cotorul din mijloc, dar nu si de coaja. Asaza-le in tava, apasandu-le in crema de migdale.
Pasul 4: Marunteste mixul de nuci si amesteca-l cu miere. Umple golul din interiorul merelor si pune din plin si deasupra lor.
Pasul 5: Coace tortul timp de 40 de minute in cuptorul preincalzit la 180°C, pana cand merele se inmoaie si crema de migdale prinde o crusta aramie.
Pasul 6: Serveste tortul cald, cu crema de branza vanilata sau inghetata de vanilie.
Pasul 2: Intinde crema pe fundul unui vas mare de copt.
Pasul 3: Curata merele de cotorul din mijloc, dar nu si de coaja. Asaza-le in tava, apasandu-le in crema de migdale.
Pasul 4: Marunteste mixul de nuci si amesteca-l cu miere. Umple golul din interiorul merelor si pune din plin si deasupra lor.
Pasul 5: Coace tortul timp de 40 de minute in cuptorul preincalzit la 180°C, pana cand merele se inmoaie si crema de migdale prinde o crusta aramie.
Pasul 6: Serveste tortul cald, cu crema de branza vanilata sau inghetata de vanilie.
Nota
Ai incercat aceasta reteta?
Spune-ne cat de mult ti-a placut!
International
Bogat in zahar
Altele
Desert
Toate sezoanele
Desert