Tort de Halloween
De catre Reteta Mega Image
Toti copiii asteapta cu nerabdare petrecerea de Halloween. Ca sa le treaca timpul mai usor, profita de ocazie si cheama-i in bucatarie sa pregatiti impreuna un tort infricosator. Pentru ca atmosfera sa fie si mai festiva, lasa-i sa se costumeze inainte in personajul preferat.
Dificultate
MediuDurata
31'- 60'Pret
MediuNota
1 din 5Bogat in zahar
Altele
Desert

Ingrediente pentru 12 Persoane
12 Persoane
- 6 oua
- 300 g de faina cu agent de crestere
- 225 g de unt moale
- 300 g de zahar pudra
- 400 ml de smantana dulce
- 30 g buline de ciocolata (pentru ochii fantomelor)
- decoratiuni de zahar si ciocolata cu model de Halloween
- 1 varf de cutit de sare
Incepe gatitul
Pasul 1: Bate untul moale cu zaharul pudra. Apoi incorporeaza ouale, faina si sarea.
Pasul 2: Toarna amestecul intr-o forma pentru torturi si coace-l timp de 40 de minute in cuptorul preincalzit la 180°C.
Pasul 3: Verifica daca este copt cu ajutorul unei scobitori. Infinge-o in aluat si, cand o scoti, trebuie sa fie curata.
Pasul 4: Scoate blatul din cuptor si lasa-l sa se raceasca pe un grilaj.
Pasul 5: Bate smantana pana devine o frisca tare, adaugand zahar pudra in functie de cat de dulce vrei sa iasa.
Pasul 6: Imbraca tortul intr-un strat de frisca cu jumatate din cantitate.
Pasul 7: Pune restul de frisca intr-un pos. Cu ajutorul acestuia, pune din loc in loc „fantome” din frisca. Fa-le ochii din buline de ciocolata si asaza restul decoratiunilor pe tort.
Pasul 2: Toarna amestecul intr-o forma pentru torturi si coace-l timp de 40 de minute in cuptorul preincalzit la 180°C.
Pasul 3: Verifica daca este copt cu ajutorul unei scobitori. Infinge-o in aluat si, cand o scoti, trebuie sa fie curata.
Pasul 4: Scoate blatul din cuptor si lasa-l sa se raceasca pe un grilaj.
Pasul 5: Bate smantana pana devine o frisca tare, adaugand zahar pudra in functie de cat de dulce vrei sa iasa.
Pasul 6: Imbraca tortul intr-un strat de frisca cu jumatate din cantitate.
Pasul 7: Pune restul de frisca intr-un pos. Cu ajutorul acestuia, pune din loc in loc „fantome” din frisca. Fa-le ochii din buline de ciocolata si asaza restul decoratiunilor pe tort.
Nota
Ai incercat aceasta reteta?
Spune-ne cat de mult ti-a placut!
International
Bogat in zahar
Altele
Desert
Toate sezoanele
Desert