Ai cautat retetaTiramisu cu lapte de cocos
Mega image logo
  • Tiramisu cu lapte de cocos

Tiramisu cu lapte de cocos

De catre Joseph Hadad
Blatul de tiramisu se prepara cu fursecuri inmuiate putin in sirop de cafea. Este unul dintre cele mai simple si fine blaturi!
Tiramisu cu lapte de cocos
Mediu
>60'
5/5
Mediu

Ingrediente pentru

Ingrediente
4 portii
  • 200 g de capsune
  • fructe de padure (mure, zmeura)
  • pudra de cacao
  • 5 galbenusuri
  • 100 g de zahar pudra
  • 250 pentru crema si blatul de piscoturi: g de mascarpone
  • 250 ml de frisca lichida
  • 500 g piscoturi
  • 150 ml de lapte de cocos.
  • 100 Pentru siropul de cafea: g de cafea
  • semintele dintr-un baton de vanilie
  • 150 g de zahar
  • 500 ml de apa
  • 200 g de capsune
  • fructe de padure (mure, zmeura)
  • pudra de cacao
  • 5 galbenusuri
  • 100 g de zahar pudra
  • 250 pentru crema si blatul de piscoturi: g de mascarpone
  • 250 ml de frisca lichida
  • 500 g piscoturi
  • 150 ml de lapte de cocos.
  • 100 Pentru siropul de cafea: g de cafea
  • semintele dintr-un baton de vanilie
  • 150 g de zahar
  • 500 ml de apa

Incepe gatitul

Pasul 1: Tiramisu se face cu o zi inainte de a fi servit si se tine la frigider. Incep prin a face crema. Bat spuma la mixer galbenusurile si zaharul pudra, apoi adaug mascarpone, bat inca putin si scot compozitia intr-un bol. Tot in mixer pun apoi frisca lichida, pe care o bat pana cand capata o consistenta tare. Treptat, folosind viteza mica a mixerului, adaug compozitia din bol cu mascarpone. Cand am incorporat intreaga compozitie, las crema deoparte.
Pasul 2: Prepar siropul de cafea. Pun pe foc o oala cu jumatate de litru de apa, 150g de zahar, 100g de cafea pudra si semintele de vanilie. Las la foc potrivit, amestecand continuu, timp de 10 minute. Iau de pe foc si las la racit.
Pasul 3: O sa montez desertul intr-un bol de marime medie. Inmoi pe rand fiecare piscot in siropul de cafea si-l asez pe fundul bolului. Torn apoi un strat de crema si stropesc cu lapte de cocos. Tai capsunele in felii si formez un brau pe peretele bolului, de jur imprejur. Pun apoi alt strat de piscoturi, de crema stropita cu lapte de cocos si un nou brau de felii de capsune – si tot asa, pana se umple bolul sau se termina crema. La final, pudrez totul cu cacao, decorez cu fructe de padure si frunzulite de menta proaspata si torn un pic de zahar pudra. Se lasa la frigider peste noapte.

Nota

Ai incercat aceasta reteta?
Spune-ne cat de mult ti-a placut!
Italian
Bogat in zahar
Altele
Altul
Toate sezoanele
Desert