• Localizare magazine
: Comanda de minimum 250 lei si ai transport gratuit.  
Inapoi

Tiramisu cu lapte de cocos

De catre Joseph Hadad

Blatul de tiramisu se prepara cu fursecuri inmuiate putin in sirop de cafea. Este unul dintre cele mai simple si fine blaturi!

Dificultate medie
Cost mediu
Mai mult de 60 minute

Multumim pentru nota!

An error occurred[RO]

Ai acordat deja o nota

  • Fel de mancare: Desert
  • Bucatarie: Italian
  • Dieta: Bogat in zahar
  • Mancare: Altul
  • Ocazie: Altele
  • Caracter sezonier: Toate sezoanele

Trimite aceasta reteta

Tiramisu cu lapte de cocos
Dificultate medie
Cost mediu
Mai mult de 60 minute

Pentru a continua, te rugam sa completezi toate campurile obligatorii.

Ingrediente

- 4 Portii +
  • 200 g de capsune
  • 150 g de zahar
  • semintele dintr-un baton de vanilie
  • 100 Pentru siropul de cafea: g de cafea
  • 150 ml de lapte de cocos.
  • 500 g de piscoturi
  • 250 ml de frisca lichida
  • 250 pentru crema si blatul de piscoturi: g de mascarpone
  • 100 g de zahar pudra
  • 5 galbenusuri
  • pudra de cacao.
  • fructe de padure (mure, zmeura)
  • 500 ml de apa
Pregatire

Pasul 1: Tiramisu se face cu o zi inainte de a fi servit si se tine la frigider. Incep prin a face crema. Bat spuma la mixer galbenusurile si zaharul pudra, apoi adaug mascarpone, bat inca putin si scot compozitia intr-un bol. Tot in mixer pun apoi frisca lichida, pe care o bat pana cand capata o consistenta tare. Treptat, folosind viteza mica a mixerului, adaug compozitia din bol cu mascarpone. Cand am incorporat intreaga compozitie, las crema deoparte.
Pasul 2: Prepar siropul de cafea. Pun pe foc o oala cu jumatate de litru de apa, 150g de zahar, 100g de cafea pudra si semintele de vanilie. Las la foc potrivit, amestecand continuu, timp de 10 minute. Iau de pe foc si las la racit.
Pasul 3: O sa montez desertul intr-un bol de marime medie. Inmoi pe rand fiecare piscot in siropul de cafea si-l asez pe fundul bolului. Torn apoi un strat de crema si stropesc cu lapte de cocos. Tai capsunele in felii si formez un brau pe peretele bolului, de jur imprejur. Pun apoi alt strat de piscoturi, de crema stropita cu lapte de cocos si un nou brau de felii de capsune – si tot asa, pana se umple bolul sau se termina crema. La final, pudrez totul cu cacao, decorez cu fructe de padure si frunzulite de menta proaspata si torn un pic de zahar pudra. Se lasa la frigider peste noapte.

Retete asemanatoare:

Adauga in lista
Momentan nu ai o lista de cumparaturi creata. Apasa pe butonul de mai jos pentru a crea una.
Acest produs se afla deja in aceasta lista.
Produs adaugat in lista